Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Σάββατο 01 Ιαν 2011


Χρόνια πολλά σε όλους. Εύχομαι να έχουμε υγεία, καλή χρονιά και με την ΑΕΚάρα πάντα στην καρδιά. Μπήκε λοιπόν το 2011. Ας ελπίσουμε ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο, αφού είναι η αλήθεια ότι το 2010 δεν μας φέρθηκε και πολύ καλά. Πάντως έχω την αίσθηση ότι, τουλάχιστον στο τμήμα του βόλεϊ γυναικών του συλλόγου, το νέο έτος θα μείνει στην Ιστορία. Και αυτό γιατί θα είναι η πρώτη φορά που θα πάρουμε κάποιον τίτλο, μπορεί και δύο…
Την προηγούμενη εβδομάδα, ασχολήθηκα με τη «χλέπα» που λέει και ο αρχηγός. Δηλαδή με το αντρικό βόλεϊ, το οποίο βρίσκεται στα τάρταρα της Α2 και μάλιστα στην προτελευταία θέση της κατάταξης. Εν αντιθέσει με τους άντρες, το τμήμα των γυναικών βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μόνο νίκες στους 8 πρώτους αγώνες. Δεν θα αναφερθώ σε βαθμολογικά συν και πλην, όπως έκανα με το αντρικό τμήμα, γιατί στην περίπτωση των γυναικών, κάτι τέτοιο είναι ανούσιο και δεν έχει σημασία. Όχι γιατί είμαστε στην 1η θέση και μάλιστα με διαφορά 4 βαθμών από τον δεύτερο, αλλά γιατί το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος είναι τέτοιο, το οποίο κάνει την πρώτη φάση να μοιάζει με φιλικά παιχνίδια του στυλ «όλοι εναντίων όλων».

Ίσως κάποιοι να μην ξέρουν, ή να μην έχουν ενημερωθεί κατάλληλα, αλλά η Α1 Κατηγορία από φέτος έχει αλλάξει τρόπο διεξαγωγής. Στην πρώτη φάση, οι ομάδες παίζουν έναν γύρο των 11 αγωνιστικών. Στο τέλος αυτής της φάσης, κατατάσσονται από την 1η έως την 12η θέση. Στην 2η φάση, οι ομάδες χωρίζονται σε δύο ομίλους (1ος έως και 6ος / 7ος έως και 12ος). Παίζουν διπλά παιχνίδια (συνολικά θα δώσουν 10 αγώνες), από τα οποία αναδεικνύεται ο Πρωταθλητής, βγαίνουν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αλλά και το ποια ομάδα θα υποβιβαστεί (πέφτει μία ομάδα και ανεβαίνουν τρεις από την Α2 Κατηγορία, έτσι ώστε οι ομάδες να γίνουν από του χρόνου 14). Σημαντικό στοιχείο στη δεύτερη φάση, είναι το ότι οι ομάδες ξεκινούν από το μηδέν, χωρίς δηλαδή να μεταφέρουν τη βαθμολογική τους συγκομιδή από την προηγούμενη φάση.

Έτσι λοιπόν μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε, ότι οι αγώνες που δώσαμε έως τώρα, αλλά και αυτοί που έπονται με αντιπάλους τους Πανιώνιο, Παναθηναϊκό (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός), δεν έχουν καμία αξία, πέραν από το γόητρο. Ήδη έχουμε εξασφαλίσει την είσοδό μας στην 6άδα και απλά προετοιμαζόμαστε για τους 10 τελικούς. Το μόνο θετικό είναι ότι δένει η ομάδα μέσα από τα παιχνίδια αυτά και θα ενσωματωθεί ομαλά και η βραζιλιάνα Del Rios, την οποία αποκτήσαμε πρόσφατα.



Αν ρίξουμε μια ματιά στις άλλες ομάδες, θα δούμε ότι ξεχωρίζουν οι παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου (εμείς φέτος μπήκαμε σφήνα, αφού ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε νεοφώτιστοι στην κατηγορία). Αυτές είναι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και το Μαρκόπουλο. Στην 6άδα κατά πως φαίνεται θα μπουν και ο Ηρακλής Κηφισιάς με το Ανατόλια, αφού ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Οπότε θα έχουμε να δώσουμε στη δεύτερη φάση 5 παιχνίδια εντός, 4 στο λεκανοπέδιο και 1 στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως κατά παράδοξο τρόπο (ας είναι καλά οι Παπαδημητρίου και Μιχαήλ κατά κύριο λόγο, αλλά και η νυν διοίκηση της ΑΕΚ), η μόνη ομάδα που δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα είναι η δικιά μας. Όλες οι άλλες ομάδες (ίσως εκτός του Μαρκόπουλου), κράτησαν το μπάτζετ τους σε χαμηλά επίπεδα ή βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη διάλυση, επειδή δεν μπορούν να καλύψουν τις οφειλές τους προς τις παίκτριες. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Ήδη από το μισητό σωματείο του Πειραιά αποχώρησε μία από τις δύο καλύτερες παίκτριές του (η Σέρβα Ογκνιένοβιτς), με την άλλη (την Κόλεβα), να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου. Στο δε Παναθηναϊκό, βλέπω να γίνεται ομαδικό κραχ και να ρίχνουμε πολύ γέλιο. Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ έχει να παρουσιάσει σταθερότητα, ομοιογένεια, ομοψυχία, συνέπεια πληρωμών, κόσμο στο πλευρό της ομάδας και μια 6άδα για “high lights”.

Το επόμενο παιχνίδι μας είναι με τον Πανιώνιο εκτός έδρας (στις 8 Ιανουαρίου). Έως τότε, υπάρχει ακόμα καιρός για ξεκούραση για τις αθλήτριές μας (αλλά όχι χαλάρωση). Και τα καλύτερα για την ομάδα είναι σίγουρο ότι θα έρθουν…


Φώτης Πάτρα
fapatra@hotmail.com



ΥΓ1: Στο «Λαδόχαρτο» στη Φιλαδέλφεια, ήταν όλα τέλεια. Άλλη μια αξέχαστη Οικογενειακή βραδιά.


ΥΓ2: Χρόνια πολλά σε όλους τους Βασίληδες της Οικογένειας, αλλά και σε όλους όσους γιορτάζουν αυτές τις μέρες.


ΥΓ3: Απόσπασμα από μετάδοση της ΕΡΑ ΣΠΟΡ σε παιχνίδι της ΑΕΚ για την περίοδο 2012-13: «Πάμε γρήγορα στο “Dimitrios Xatzihristos Arena” όπου έχουμε γκολ για την ΑΕΚ»… χαχαχα!


ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.


ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...


ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ.


ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).

ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…



ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου