Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Σάββατο 25 Δεκ 2010


Παραμονή Χριστουγέννων…Μεγάλη μέρα ξημερώνει αύριο. Από τις μεγαλύτερες γιορτές του χριστιανισμού. Όμως επειδή δεν περνάει ούτε μία μέρα χωρίς να σκεφτούμε την μεγάλη μας καψούρα, την αρρώστια που λέγεται ΑΕΚ, είπα να κάτσω να γράψω το καθιερωμένο κειμενάκι, το οποίο κάθε Σάββατο διαβάζετε στο blog του φίλου και αδερφού Νίκου Romeo.

Επειδή τα πρωταθλήματα βόλεϊ ανδρών και γυναικών διακόπτονται λόγω της εορταστικής ραστώνης, έκρινα σκόπιμο να κάνω ένα μικρό απολογισμό της μέχρι σήμερα πορείας της ΑΕΚ, αλλά και των λοιπών ομάδων. Και επειδή ξέρετε ότι πάντα η αδυναμία μου είναι το τμήμα που δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά, σωστά μαντέψατε ότι θα ξεκινήσω από το τμήμα βόλεϊ των ανδρών.

Η ΑΕΚ με τη συμπλήρωση των 7 πρώτων αγωνιστικών, βρίσκεται στην 11η θέση της κατάταξης, επί συνόλου 12 ομάδων. Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη Ιστορία της που βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Ανεβήκαμε από τη Β’ Εθνική στην Α2 Κατηγορία, την περίοδο 1992-93, όταν και τερματίσαμε στην 4η θέση (χάνοντας την άνοδο στα μπαράζ των Τρικάλων). Από τότε, ξανασυμμετείχαμε άλλες 6 φορές στη δεύτερη σε τάξη εθνική κατηγορία. Συγκεκριμένα, τερματίσαμε 1οι το 1993-94, 2οι το 1995-96, 1οι το 2002-03, 7οι το 2004-05, 1οι το 2005-06 και 1οι το 2008-09. Αλλά ακόμα και όταν τερματίσαμε στην 7η θέση, δεν κινδυνεύσαμε σε καμία περίπτωση, αφού είχαμε έναν μηδενισμό και -3 βαθμούς, λόγω των επεισοδίων με τη ΓΕ Μεσσηνίας στην Καλαμάτα. Οπότε, η φετινή χρονιά είναι δίχως άλλο, η χειρότερη για την ομάδα τα τελευταία 19 χρόνια.

Αν πάρουμε τα παιχνίδια που έχουμε δώσει αυτές τις 7 πρώτες αγωνιστικές, θα δούμε ότι δεν έχουμε «τσιμπήσει» κάποιον πόντο από τα θεωρητικά χαμένα παιχνίδια. Και αναφέρομαι στα ματς με το Φοίνικα Σύρου, τον Παμβοχαϊκό και το Μίλωνα. Στα υπόλοιπα 4 παιχνίδια, με αντιπάλους στα μέτρα μας (Οδυσσέα - Κόροιβο εντός και Μουδανιά – Γαλαξία εκτός), υπολογίζαμε να έχουμε πάρει 10 με 12 βαθμούς. Αντί αυτού έχουμε πάρει μόλις 5. Δηλαδή είμαστε αμέσως-αμέσως στο μείον 5 με μείον 7.

Από τις υπόλοιπες 11 ομάδες, ξεχωρίζουν ο Φοίνικας και ο Παμβοχαϊκός, οι οποίες είναι και οι δύο επικρατέστερες για την άνοδο στην Α1 Κατηγορία. Δεν πρόκειται να κινδυνεύσει ο Μίλωνας, αλλά ούτε πρόκειται να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Ευχάριστη έκπληξη είναι η Μεταμόρφωση, ενώ αντίθετα δυσάρεστη είναι η Παναχαϊκή (ελπίζω να συνέλθει μετά το μεταξύ μας ματς της 8ης αγωνιστικής). Οπότε, οι ομάδες που βράζουν στο ίδιο καζάνι με εμάς, είναι ο Γαλαξίας Θεσ/νίκης, ο Κόροιβος Αμαλιάδας, ο Οδυσσέας Αμαρουσίου, η Καρδίτσα, η Νίκη Αγινίου και τα Νέα Μουδανιά.

Κατά πως δείχνει το πράγμα, η ομάδα της Χαλκιδικής θα υποβιβαστεί αύτανδρη (τι μπορεί να περιμένει με 0 βαθμούς, 0-7 νίκες ήττες και 1-21 σετ παθητικό?). Από τις υπόλοιπες ομάδες, ο Οδυσσέας έχει ξεφύγει αρκετά (έχει 12 βαθμούς), ενώ ακολουθεί η Καρδίτσα με 9. Από κοντά είναι το Αιγίνιο με 8, ενώ Κόροιβος και Γαλαξίας έχουν από 6. Εμείς είμαστε μόνοι προτελευταίοι με 5 πόντους. Αν μη τι άλλο πρέπει να συνέλθουμε, αν δεν θέλουμε να πάθουμε καμιά λαχτάρα.

Αν υποθέσουμε ότι «γκέλα» ονομάζουμε μία ήττα από ομάδα της ίδιας κατηγορίας στην έδρα μας, θα δούμε ότι ο Οδυσσέας Αμαρουσίου, όχι μόνο δεν έχει κάνει γκέλα, αλλά έχει «δαγκώσει» και κάμποσες ομάδες εκτός έδρας . Άρα μάλλον σώζεται άνετα.

Η Καρδίτσα εκτός έδρας πήρε βαθμό από το Μίλωνα, κέρδισε στο tie break το Αιγίνιο και κέρδισε καθαρά στην Αμαλιάδα. Επίσης, έχει νικήσει εκεί όπου έπρεπε να νικήσει εντός έδρας. Άρα είναι στο πολύ συν από πλευράς συγκομιδής βαθμών.

Το Αιγίνιο κέρδισε καθαρά μέσα στον Κόροιβο, αλλά έχασε 4 πόντους μέσα στην έδρα του από Οδυσσέα και Καρδίτσα. Άρα είναι στο -1 απ’ ότι υπολόγιζε να μαζέψει.

Ο Κόροιβος είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα. Χάνει καθαρά από το Αιγίνιο στην έδρα του, κερδίζει 2 πόντους από εμάς εκτός, χάνει 1 βαθμό στην έδρα του από τον Οδυσσέα, κερδίζει στο tie break εκτός την Παναχαϊκή και χάνει καθαρά εντός από την Καρδίτσα. Χάος δηλαδή και άντε βγάλε άκρη. Άρα: - 3 βαθμούς.

Τέλος ο Γαλαξίας, έχει κερδίσει εμάς στο tie break στην έδρα του, αλλά έχει τσιμπήσει 1 βαθμό εντός από την Παναχαϊκή. Άρα είναι στο απόλυτο μηδέν.

Τι συμπεραίνουμε απ’ όλα τα παραπάνω? Ότι είμαστε στη χειρότερη θέση μετά από τα Μουδανιά. Και ότι η βαθμολογική μας θέση, είναι άκρως αντιπροσωπευτική της πορείας μας έως τώρα. Το δε επόμενο παιχνίδι με την Παναχαϊκή ΓΕ, στην έδρα μας στο Μενίδι, είναι ματς δίχως αύριο. Όχι τόσο γιατί στενεύουν τα περιθώρια, αλλά για ψυχολογικούς λόγους.

Θα κάνω πάλι την πρόβλεψή μου. Θα τερματίσουμε στο τέλος στην 7η ή στην 8η θέση, μπροστά από Μουδανιά, Γαλαξία, Κόροιβο και Αιγίνιο. Αν δεν συνέλθει η Παναχαϊκή, ίσως την προσπεράσουμε και αυτή (δύσκολο όμως). Οπότε ρισκάρω και λέω ότι θα καταλήξουμε στην 8η θέση. Μακάρι να με διαψεύσει η ομάδα (προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο). Λυπάμαι που αναλύω καταστάσεις βαθμολογικές με όλα αυτά τα ανύπαρκτα χωριά και τις ομάδες γειτονιάς. Αλλά ας είναι καλά όλοι οι προηγούμενοι ΑΕΚάρες που χρέωναν την «Μάνα» ΑΕΚ και το ΤΑΠ και επίσης ας είναι καλά όλοι αυτοί οι «έχοντες», που αφήνουν τους «μη έχοντες» οπαδούς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ…

ΚΑΙ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΑΕΚ ΚΑΝΕΝΑ, ΘΑ Σ’ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ Α1…

Φώτης Πάτρα

fapatra@hotmail.com

ΥΓ1: “Τ’ αλογάκι, είναι σούζα και πονάει που το πήραμε παρτούζα”…Είναι ωραία στα 4…έτσι δεν είναι τυρόγαλα? Καλορίζικο το νέο γήπεδο…

ΥΓ2: Χρόνια πολλά σε όλους τους Χρήστους και Χριστίνες της Οικογένειας και ειδικά στο Χρήστο Ορεστιάδα, στο Χρήστο Καβάλα, στο Χρήστο Διαβολίτσι και στη Χριστίνα την Αυστριακιά (πλέον),

ΥΓ3: Η ομάδα χάντμπολ συνεχίζει να μας αρρωσταίνει με την καλή έννοια. Πάμε γερά. Ξεκουραζόμαστε και συνεχίζουμε για να τα σαρώσουμε όλα. Τον (Μ)ΠΑΟΚ θα τον υποδεχτούμε με κόσμο για το Κύπελλο το Φεβρουάριο. Με το καλό…

ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.

ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...

ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ.

ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).

ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…

ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου