Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Σάββατο 04 Δεκ 2010


Νέα νίκη για την ομάδα των γυναικών, νέα ήττα για την ομάδα των ανδρών. Και όπως έγραφα και την προηγούμενη εβδομάδα, βίοι αντίθετοι…

Θα ξεκινήσω από εκεί που δεν στρέφονται τα φώτα της δημοσιότητας, από το βόλεϊ ανδρών δηλαδή. Η ομάδα, δεν κατάφερε να κερδίσει τον ουραγό ΑΣ Κόροιβο Αμαλιάδας και πλέον τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Δυστυχώς από τη φετινή χρονιά δεν προσδοκάμε ανόδους και άλλα τέτοια πανηγύρια, αλλά περιμένουμε απλά να μειωθούν τα χρέη προηγουμένων χρήσεων, έτσι ώστε να εξυγιανθεί το τμήμα και να πάρει το δρόμο της ανόδου και των επιτυχιών. Επόμενος αντίπαλος για την ΑΕΚ είναι ο ΑΜΟ Γαλαξίας. Δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι, αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι ισόβαθμή μας στις θέσεις 7-10, έχοντας 4 βαθμούς (1 νίκη και 3 ήττες). Πρόκειται για μια επικίνδυνη ομάδα, η οποία έχασε από την Παναχαϊκή στην έδρα της στο τάι μπρέικ, ενώ το 2ο σετ απέναντι στον Φοίνικα στη Σύρο, το έχασε στις λεπτομέρειες (με 25-23). Στα αξιοσημείωτα είναι το ότι από τους 15 παίκτες του ρόστερ της, οι 9 έχουν παραμείνει στην ομάδα από την περυσινή χρονιά, πράγμα που δείχνει την ομοιογένειά τους και την συνοχή τους σαν ομάδα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Μίκρας και θα ξεκινήσει σήμερα στις 18:00. Με την ομάδα του ΑΜΟ Γαλαξία, δεν έχουμε ξανασυναντηθεί ποτέ στο παρελθόν και έτσι η σημερινή αναμέτρηση, είναι η πρώτη στην Ιστορία των δύο ομάδων.

Στο τμήμα των γυναικών, το τραίνο σφύριξε 3 φορές στο Κατσάνειο και πέρασε σα σίφουνας από τη Θεσσαλονίκη, επικρατώντας με 3-0 σετ επί του μέχρι τότε αήττητου Ηρακλή. Όσοι πρόλαβαν το 3,40 και το 3,00 που έδινε το διπλό στην Sportingbet, πρέπει να έβγαλαν από τα πλέον ευκολότερα χρήματα της ζωής τους. Η ομάδα αποπνέει μια σοβαρότητα, μια πειθαρχεία και μια σταθερότητα, που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Και αν ρίξουμε μια ματιά δίπλα μας, θα δούμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι σχεδόν διαλυμένος, με την ομάδα να αποσύρεται από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με τις παίκτριές του να απέχουν από προπονήσεις και αγώνες (δεν νομίζω όμως να κάνουν πράξη την τελευταία απειλή τους και να μην αγωνιστούν εναντίον του Πανελληνίου). Πάντως ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι άλλοι, εμείς έχουμε ξεκινήσει καλά και είμαστε από τα φαβορί για τον τίτλο. Μόνο που θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα 6 αγωνιστικές μέχρι να ξεκινήσει το κανονικό πρωτάθλημα, αφού οι αγώνες της Α’ φάσης έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα και δεν μετράνε στη Β’ φάση. Επόμενός μας αντίπαλος η ομάδα του ΓΣ Κερατέας, σε ένα παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 20:30 σήμερα και θα διεξαχθεί στο κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας. Η ομάδα της Ανατολικής Αττικής είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος μέχρι σήμερα, αφού φιγουράρει στην 6η θέση της κατάταξης με 9 βαθμούς, έχοντας 3 νίκες και 2 ήττες. Πήρε σετ από τον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, κέρδισε στην Κυψέλη τον Πανελλήνιο και έχει το απόλυτο στην έδρα της, αφού επικράτησε της ΕΑ Λάρισας και του Πανιωνίου. Απ’ ότι βλέπουμε από τη μέχρι τώρα πορεία της στο πρωτάθλημα είναι μια άκρως επικίνδυνη ομάδα, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και με σεβασμό για να μην πάθουμε καμία πλάκα. Με την ομάδα της Κερατέας, δεν έχουμε ξανασυναντηθεί στο παρελθόν.

Πάντως το Σαββατιάτικό μας απόγευμα θα πρέπει να ξεκινήσει από το κλειστό του Ελληνικού, εκεί όπου η ομάδα μπάσκετ δίνει έναν κρίσιμο αγώνα απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου. Μετά, θα πρέπει να ανηφορίσουμε προς Φιλαδέλφεια μεριά, να πιούμε ένα καφεδάκι και να συμπαρασταθούμε στα κορίτσια μας, που μας προσφέρουν χαρές εδώ και πολύ καιρό. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι ΑΕΚ είναι οτιδήποτε φοράει κιτρινόμαυρα και έχει στο στήθος τον Βυζαντινό Δικέφαλο Αετό σαν έμβλημα.

Φώτης Πάτρα
fapatra@hotmail.com

ΥΓ1: Την Τετάρτη 8/12, στις 9 το βράδυ, θα πρέπει όλοι να παρευρεθούμε στην εκδήλωση που κάνει το τμήμα πιγκ πογκ της ΑΕΚ, στο bar-restaurant Mezzo (25ης Μαρτίου 24, Πλατεία Ροδόπολης). Σκοπός της μάζωξης, είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά αθλητικού εξοπλισμού για την νέα αίθουσα του τμήματος, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΥΓ2: Πρέπει να έχουμε μυαλό και να μην κάνει ο καθένας ότι του κατέβει.

ΥΓ3: Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν αυτές τις μέρες και ειδικά στον αδερφό μου Nίκο στην Πάτρα, αλλά και στον επίσης αδερφό μου Νίκο Romeo.

ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.

ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...

ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ.

ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).

ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…

ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου