Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Σάββατο 27 Νοε 2010


Βίοι αντίθετοι για τις ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών της ΑΕΚ. Και αυτό γιατί οι μεν γυναίκες πάνε τρένο στην Α1 Κατηγορία, έχοντας 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και μάλιστα όλες με καθαρό σκορ, οι δε άνδρες, με 1 νίκη σε 3 αγώνες, είναι σε θέση υποβιβασμού στην Α2 Κατηγορία (στη 10η). Βέβαια η θέση της ομάδας είναι πλασματική, αφού οι δύο από τους τρεις αντιπάλους μας τις πρώτες αγωνιστικές, είναι από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο στην Α1 Κατηγορία (Φοίνικας Σύρου και Παμβοχαϊκός). Και αν όπως έχω γράψει στο παρελθόν, με χαροποιεί αφάνταστα η πορεία των γυναικών, αυτή των ανδρών με λυπεί σε διπλάσιο βαθμό. Η ΑΕΚ δεν είναι φτιαγμένη για να είναι κομπάρσος και μάλιστα στην Α2. Είναι για να πρωταγωνιστεί στη μεγαλύτερη κατηγορία και να κατακτά τίτλους. Αλλά ας είναι καλά όλοι αυτοί οι ΑΕΚάρες που χρέωναν το τμήμα κατά το παρελθόν, αλλά και όλοι αυτοί που όταν δουν τη “χλέπα”, προσπερνάνε, αφού δεν υπάρχει προβολή και δημοσιότητα. Μην πάτε μακριά, υπάρχει κλασσικό παράδειγμα μέσα στα πόδια μας. Βέβαια η διοίκηση κάνει ότι μπορεί για να συμμαζέψει την κατάσταση. Ήδη προπονείται με την ομάδα ο Κολομβιανός διαγώνιος Rene Moreno Payan και απομένει να δούμε στο γήπεδο την αγωνιστική του αξία και το πόσο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα.

Το πρώτο χρονικά παιχνίδι, είναι αυτό των ανδρών, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΑΣ Κόροιβο Αμαλιάδας. Ο αγώνας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, θα διεξαχθεί σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο Μενιδίου «Μπ. Χολίδης» και θα ξεκινήσει στις 15:15. Η Ιστορία των αναμετρήσεων με την ομάδα από την Πελοπόννησο είναι φτωχή, αφού έχουμε συναντηθεί μόλις μια φορά κατά το παρελθόν, την περίοδο 2008-09, όταν κερδίσαμε με 3-1 σετ.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι, στο οποίο είναι επιτακτική ανάγκη η νίκη, για να ανασάνει βαθμολογικά η ομάδα και να δει με άλλο μάτι τη δύσκολη, ομολογουμένως, συνέχεια.

Η ομάδα των γυναικών με τη σειρά της, λαβωμένη από τα μικροπροβλήματα τραυματισμών της Ιωσηφίνας Ψυλλάκη και της Μαρίνας Καλαϊτζίεβα, αντιμετωπίζει τη Δευτέρα 29/11, στη Θεσσαλονίκη, τον επίσης αήττητο (αλλά με απώλεια βαθμού επειδή είχε μια μη καθαρή νίκη), Ηρακλή. Είναι σίγουρο ότι μια καλή και σοβαρή ΑΕΚ δεν θα έχει πρόβλημα απέναντι στο “Γηραιό”, αλλά το ματς χρειάζεται προσοχή για να μη στραβώσει και πάθουμε καμιά λαχτάρα. Η αναμέτρηση της Δευτέρας, για την 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το Sport + και θα ξεκινήσει στις 17:15.

Η Ιστορία των αναμετρήσεων της ΑΕΚ με το ΓΣ Ηρακλή Θεσ/νίκης, εκτός έδρας, με την ΑΕΚ αναφερόμενη πρώτη, έχει ως εξής:

Περίοδος 2003-04

Α2 Κατηγορία

1-3

Περίοδος 2006-07

Α1 Κατηγορία

3-0

Περίοδος 2007-08

Α1 Κατηγορία

3-0

Σε τρεις αναμετρήσεις, έχουμε πετύχει δύο νίκες, έχουμε υποστεί μια ήττα, με τα σετ να είναι υπέρ μας με 7-3 (στο +4 δηλαδή). Ας ελπίσουμε να πάρουμε για τα καλά κεφάλι και στη βαθμολογία, αλλά και στις μεταξύ μας αναμετρήσεις το βραδάκι της Δευτέρας.

Σε αυτό εδώ το σημείο, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην ομάδα χάντμπωλ, η οποία βρίσκεται στο μακρινό και παγωμένο Μίνσκ, όπου θα αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα από τη Λευκορωσία, στη ρεβάνς του 31-25 της Νέας Φιλαδέλφειας, για τη φάση των «32» του Challenge Cup. Αν οι ομάδες βόλεϊ αποκαλούνται από τους φανατικούς οπαδούς «ΑΕΚ της Καρδιάς», τότε η ομάδα χάντμπωλ είναι δικαίως η «ΑΕΚ της Ψυχής».

Φώτης Πάτρα

fapatra@hotmail.com

ΥΓ1: Γκολ και ξύλο στον πουσταρά το θρύνο…

ΥΓ2: Τα ΠΑΟΚάκια νόμιζαν ότι εδώ είναι Σαλονίκη και ότι μπορούν να κόβουν βόλτες ανενόχλητοι. Ρε γαύροι του βορρά, άντε ρε καρντάσια μου να ρίξετε καμιά φάπα σε γριές και σκουλίκια. Εδώ δεν σας παίρνει. Πάλι καλά που το ΚΑΤ ήταν κοντά. Α και να μην ξεχάσετε να μετακινήσετε το πούλμαν που ξεχάσατε στην Ε.Ο. Έχει κλείσει την κυκλοφορία.

ΥΓ3: Όλα τα λεφτά η βράβευση του Θ(ε)ωμά σήμερα…Ποιος ποιος ποιος, ο Μαύρος ο Θεός!

ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.

ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...

ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ.

ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).

ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…

ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

1 σχόλιο: