Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Σάββατο 18 Δεκ 2010


Αδέρφια δεν πάμε καλά… Και δεν αναφέρομαι στα μυαλά, αφού εκεί είναι δεδομένο ότι δεν είμαστε καθόλου καλά. Αναφέρομαι στο βόλεϊ ανδρών. Δυστυχώς η ήττα με κάτω τα χέρια από κάποιον…Οδυσσέα Αμαρουσίου την περασμένη εβδομάδα, έκρουσε (?) για τα καλά τον κώδωνα του κινδύνου για το τμήμα. Έχοντας διανύσει σχεδόν τα μισά και κάτι ψιλά του 1ου γύρου, η ομάδα βρίσκεται στην 11η θέση της κατάταξης της Α2 Κατηγορίας και πλέον βρίσκεται για τα καλά στη ζώνη του υποβιβασμού (πέφτουν οι 10ος – 11ος και 12ος). Αν θελήσουμε να κάνουμε έναν απολογισμό των πρώτων 6 αγώνων που έχουμε δώσει έως τώρα, θα έπρεπε βάσει λογικής να είχαμε συγκεντρώσει 10 με 12 βαθμούς (γιατί ο Παμβοχαϊκός και ο Φοίνικας Σύρου έχουν σαφώς καλύτερες ομάδες από εμάς και δεν είχαμε ελπίδες να κερδίσουμε κάτι από αυτά τα παιχνίδια). Αντ’ αυτού, έχουμε μαζέψει μόλις 5 βαθμούς, δηλαδή ήδη είμαστε στο -5 ή -7. Θα πρέπει δηλαδή να «τσιμπήσουμε» βαθμούς από εκτός έδρας παιχνίδια για να καλύψουμε τις γκέλες που έχουμε κάνει (ήττα καθαρή με τον Οδυσσέα, ήττες στο tie-break με Κόροιβο και Γαλαξία). Πάντως επιμένω. Η ομάδα δεν είναι γι' αυτή τη θέση. Η εκτίμησή μου η αρχική παραμένει ως έχει, ότι δηλαδή θα τερματίσουμε 7οι ή 8οι. Ούτε για παραπάνω είμαστε, αλλά ούτε και για να πέσουμε. Πάντως η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος είναι η Μεταμόρφωση, η οποία βρίσκεται στην 4άδα, ενώ αντίστοιχα απογοητεύει η Παναχαϊκή σε πρώτη φάση, αλλά και ο Μίλωνας. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, ο Παμβοχαϊκός και ο Φοίνικας μάλλον θα κάνουν έναν υγιεινό περίπατο. Για την 7η αγωνιστική, αγωνιζόμαστε σήμερα στις 7 το απόγευμα στο κλειστό του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη, με αντίπαλο τον ΑΟΝΣ Μίλων. Δύσκολο παιχνίδι και για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτόν. Αλλά ίσως χωρίς άγχος αποδώσουμε καλύτερα και αποκομίσουμε κάτι θετικό (από 1 έως 3 πόντους), έτσι ώστε να μην κάνουμε γιορτές στην 11η θέση (το εν λόγω παιχνίδι είναι το τελευταίο για το 2010, αφού το πρωτάθλημα διακόπτεται και επαναρχίζει στις 8 Ιανουαρίου 2011).

Η Ιστορία με αντίπαλο τον ΑΟΝΣ Μίλων, εκτός έδρας, με την ΑΕΚ αναφερόμενη πρώτη, έχει ως εξής:

Περίοδος 1991-92

Β' Εθνική Κατηγορία

3-0 άνευ αγώνος

Περίοδος 1996-97

Α1 Κατηγορία

3-0

Περίοδος 2005-06

Α2 Κατηγορία

0-3

Περίοδος 2007-08

Α1 Κατηγορία

0-3







Σε σύνολο 4 αναμετρήσεων, υπάρχει απόλυτη ισορροπία, αφού έχουμε πετύχει 2 νίκες με σκορ 3-0 και έχουμε ηττηθεί άλλες 2 πάλι με 3-0 σετ. Άρα 2-2 στις νίκες και 6-6 στα σετ.

Στα του “Orient Express”, το οποίο αλλιώς ονομάζεται ΑΕΚ (βόλεϊ γυναικών), κάναμε το 7 στα 7, αφού περάσαμε σα σίφουνας από τη Λάρισα. Αήττητοι, με το απόλυτο στα σετ (21 κερδισμένα), με το απόλυτο στους βαθμούς (πάλι 21), με μόλις 3 χαμένα σετ και με 4 πόντους διαφορά από το δεύτερο, υποδεχόμαστε αύριο στις 3:30 το μεσημέρι, στο κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, τον Πανελλήνιο ΓΣ. Δεν υπάρχει περίπτωση μια σοβαρή ΑΕΚ να αντιμετωπίσει πρόβλημα απέναντι στην ομάδα της Κυψέλης. Αλλά όμως δεν παύει το ματς να είναι επικίνδυνο, αφού ας μην ξεχνάμε ότι ο (κακός φετινός) Παναθηναϊκός, με το ζόρι τους κέρδισε με στην έδρα του με 3-2 σετ (έχανε με 0-2). Πάντως στο ματς αναμένονται πολλοί οπαδοί της ομάδας, αφού εκτός των άλλων, θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της με τα κιτρινόμαυρα, η Βραζιλιάνα Nicolle Del Rio. Η Ιστορία με αντίπαλο τον Πανελλήνιο ΓΣ, εντός έδρας, με την ΑΕΚ αναφερόμενη πρώτη, έχει ως εξής:

Περίοδος 2006-07

Α1 Κατηγορία

1-3

Περίοδος 2007-08

Α1 Κατηγορία

1-3

Δύο αγώνες, δύο ήττες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-3). Καιρός είναι να σπάσουμε τη δυσμενή αυτή παράδοση. Πάμε γερά ρε ΑΕΚάρα…

Φώτης Πάτρα

fapatra@hotmail.com

ΥΓ1: Όσο με πληγώνεις, τόσο με πωρώνεις…

ΥΓ2: Χρόνια πολλά στον κοτσιδομάγειρα αστακών, αλλά και σε όλους τους εορτάζοντες της Οικογένειας. Αλήθεια, γιορτάζει και ο Πα-Νιόνιος αυτές τις μέρες?

ΥΓ3: Φέρτε τα διπλά από τη Θεσσαλονίκη σε ποδόσφαιρο και χάντμπωλ να τρελαθούμε εντελώς.

ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.

ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...

ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ.

ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).

ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…

ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου