Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Σάββατο 11 Δεκ 2010

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν μπήκε το βόλεϊ για τα καλά στην κιτρινόμαυρη ζωή μας, προσπαθούσαμε να κάνουμε πράξη μια από τις αρχές της Οικογένειας, η οποία έλεγε ότι «υποστηρίζουμε και δίνουμε το παρόν εκεί που μας έχει πραγματικά ανάγκη η ΑΕΚ, που δεν πάνε οι πολλοί και που δεν στρέφονται τα φώτα της δημοσιότητας».

Αυτό θα κάνω πράξη σήμερα, έστω και μέσα από τη στήλη. Θα ξεκινήσω από το βόλεϊ ανδρών, το οποίο βρίσκεται στα «τάρταρα» της Α2 Κατηγορίας, μέσα στην ανυποληψία και βιώνοντας τη μοναξιά της κερκίδας. Και όμως, πριν από δύο χρόνια περίπου, ξεκινούσαμε με όνειρα και φιλοδοξίες τη χρονιά (πάλι από την Α2), η οποία στο τέλος μας βρήκε να πανηγυρίζουμε την άνοδό μας στην Α1. Το έχω πει πάλι και θα το ξαναγράψω και τώρα. Πολύ καλά και Άγια κάνει η τωρινή διοίκηση της Μάνας ΑΕΚ, που προσπαθεί να εξαλείψει τα αγωνιστικά χρέη του ΤΑΠ, έστω θυσιάζοντας μία ή δύο επιπλέον χρονιές στην Α2. Καλύτερα έτσι και εξυγιασμένοι, παρά ασανσέρ μεταξύ Α1 και Α2, αλλά με υπέρογκα αυξανόμενα κάθε χρονιά χρέη.

Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα μας θέλει δίπλα της. Αυτή είναι η πιο δύσκολη περίοδος του τμήματος βόλεϊ ανδρών, από την ημέρα που επανιδρύθηκε το 1982. Η 10η θέση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, τα λέει όλα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά τυχόν υποβιβασμός στη Β’ Εθνική θα είναι μεγάλη μαχαιριά για το τμήμα, αλλά και για όσους αγαπούν το σύλλογο. Σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία να σπρώξουμε τους αθλητές μας στη νίκη. Στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής, αντιμετωπίζουμε στις 19:00 στο κλειστό γυμναστήριο του Μενιδίου «Μπ. Χολίδης», τον ΑΟ Οδυσσεύς Ν. Φιλοθέης (με έδρα το Μαρούσι). Με την εν λόγω ομάδα των βορείων προαστίων, στην οποία αγωνίζεται ένας παλιός μας παίκτης, ο Δημήτρης Μανιόπουλος, δεν έχουμε τεθεί ποτέ αντιμέτωποι στο παρελθόν. Απλά έχουμε αντιμετωπίσει παλαιότερα κάποιες άλλες ομάδες από Φιλοθέη και Μαρούσι. Συγκεκριμένα, παίξαμε με τον ΑΟ Φιλοθέης το 1987 (νίκη με 3-0 εκτός έδρας για την Α’ Τοπική Κατηγορία Αθηνών), καθώς και με τον ΑΟ Παράδεισο Αμαρουσίου (νίκη το 1969 για τη Β’ Αθηνών, ήττα με 2-3 το 1994 για την Α2 Κατηγορία και νίκη με 3-1 πάλι για την Α2 και πάντα εκτός έδρας).

Ας ελπίσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αγώνα και να πάρουμε τη νίκη, η οποία είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Στα των γυναικών τώρα, οι Παπαδημητρίου και Μιχαήλ θα μας τρελάνουν εντελώς. Η ομάδα πηγαίνει τρένο (φτου φτου), είναι αήττητη, χωρίς απώλεια βαθμού και με μόλις 3 σετ παθητικό, αλλά οι δύο έφοροι έκαναν την κίνηση ματ. Έφεραν στην ομάδα την 25χρονη Βραζιλιάνα ακραία Nikolle Del Rio, με την οποία πλέον η ομάδα ισχυροποιείται σε μεγάλο βαθμό (όχι ότι πριν δεν ήταν). Σήμερα η ΑΕΚ φαίνεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στην ουραγό ΕΑ Λάρισας. Τα παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας. Με λίγη προσοχή, άλλο ένα τρίποντο θα μπει στο σακούλι μας, αφού η ομάδα του κάμπου δεν είναι τίποτε σπουδαίο και είναι το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Οπότε…ραντεβού την επόμενη αγωνιστική με τον Πανελλήνιο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου θα κάνει ντεμπούτο και το νέο μας μεταγραφικό απόκτημα. Με την ομάδα της ΕΑ Λάρισας, έχουμε αγωνιστεί άλλες δύο φορές σαν αντίπαλοι στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, την περίοδο 2002-03 χάσαμε με 3-1 για το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας (φωτό), ενώ για την Α2 της περιόδου 2005-06, κερδίσαμε με 0-3.

Πάμε γερά μωρή αρρώστεια…

Φώτης Πάτρα

fapatra@hotmail.com

ΥΓ1: Ωραία η βόλτα στο Περιστέρι την περασμένη Κυριακή…με αφετηρία τη γειτονιά μας, τα κατεχόμενα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

ΥΓ2: Πότε θα γίνει η μάζωξη των λίσταρχων?

ΥΓ3: Θα μας τρελλάνει η ομάδα χάντμπωλ. Λέτε?

ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.

ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...

ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ.

ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).

ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…

ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου