Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Σάββατο 22 Ιαν 2011


Καταρχήν να πω ένα μεγάλο μπράβο, στα μαλακισμένα που άναψαν δύο (2) καπνογόνα στον αγώνα με την Παναχαϊκή στο βόλεϊ και μάλιστα σε ένα κλειστό γυμναστήριο όπως είναι αυτό του Μενιδίου, με αποτέλεσμα η ομάδα να τιμωρηθεί με μία (1) αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, την οποία θα εκτίσει στο σημερινό εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι με την Καρδίτσα. Τι να πω? Από μυαλό μηδέν. Και δεν φταίει το νεαρό της ηλικίας (αφού κανένα από τα εν λόγω μαλακισμένα δεν ήταν πάνω από 18 ετών). Φταίει το ότι δεν έχουν φάει κανά μπάτσο από κανέναν μεγαλύτερο, για να μάθουν να σέβονται και την ΑΕΚ, αλλά και την Οικογένεια, που πασχίζει με νύχια και με δόντια να την κρατήσει ζωντανή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, όπως προείπα, η ομάδα των ανδρών δίνει σήμερα αγώνα ζωής ή θανάτου, με αντίπαλο τον ΣΠΑ Καρδίτσας για τη 10η αγωνιστική. Αν δεν κερδίσουμε σήμερα, η Καρδίτσα σώζεται οριστικά. Οπότε, θα παλέψουμε εμείς με τον Γαλαξία Θεσ/νίκης και τον Κόροιβο Αμαλιάδας (και ίσως και το Αιγίνιο), για το ποιος θα τερματίσει στην 9η και προνομιούχο θέση της κατάταξης (με εμάς να είμαστε στη χειρότερη θέση από τους τέσσερις). Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 17:15 και θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Μενιδίου «Μπ. Χολίδης». Με την ΑΕΚ θα κάνει το (φετινό) του ντεμπούτο, το νέο μεταγραφικό μας απόκτημα, ο Σέρβος Γκόραν Ιβάνκοβιτς. Στον πάγκο μας θα βρίσκεται ο Αρσενιάδης, στο δεύτερό του παιχνίδι μετά από αυτό της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στη Μεταμόρφωση. Πάντως όλα τα έχουμε φέτος. Δε φτάνει που παραπαίουμε αγωνιστικά, τα διαιτητικά εις βάρος μας λάθη μας μάραναν. Και στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή, αλλά και σε αυτό με τη Μεταμόρφωση, η διαιτησία διαμόρφωσε το αποτέλεσμα σε κρίσιμα σετ (εις βάρος μας), τα οποία αν τα είχαμε κατακτήσει, ίσως και να άλλαζε η ροή των αγώνων και να διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω από τους 0 βαθμούς που πήραμε. Ανακοίνωση εναντίων των «κοράκων» με τα γκρι, έβγαλε η Διοίκηση της Μάνας ΑΕΚ, τη βδομάδα που μας πέρασε, μήπως και αλλάζει κάτι και μας παίζουν τουλάχιστον 50-50 όπως απαιτούμε και είναι το σωστό φυσικά. Με την ομάδα της Καρδίτσας, έχουμε αγωνιστεί άλλη μια φορά στην έδρα μας ως αντίπαλοι κατά το παρελθόν. Ήταν την περίοδο 2005-06, όταν κερδίσαμε με 3-0 σετ για το πρωτάθλημα πάλι της Α2 Κατηγορίας.

Στα του γυναικείου τμήματος, μπορεί να χάσαμε στο tie break το ματς με τις βαζέλες, αλλά η ομάδα έδειξε ότι είναι σαφώς ανώτερη από την αντίπαλό της. Με τη Ντελ Ρίος να μην έχει βρει ακόμα τα πατήματά της, χάσαμε τα δύο πρώτα σετ χωρίς να το καταλάβουμε (κερδίζοντας όμως 20 και 21 πόντους). Συνήλθαμε όμως και συντρίψαμε τον Παναθηναϊκό στα δύο επόμενα (12 και 13 πόντους αντίστοιχα σε κάθε σετ μάζεψαν οι πράσινες), για να γίνει το σκορ 2-2. Στο 5ο σετ, κάτι η πίεση της έδρας και η αδυναμία μας στο να τελειώσουμε τις επιθέσεις, σε συνδυασμό με την κωλοφαρδία των βαζελίνων, έδωσαν το δικαίωμα στις αντιπάλους μας να πανηγυρίσουν τη νίκη. Για εμάς δεν είχε και τόσο σημασία το αποτέλεσμα, αφού με νίκη την τελευταία αγωνιστική εξασφαλίζουμε την τιμητική 1η θέση στην κανονική περίοδο. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός ήθελε να κερδίσει με καθαρό σκορ, για να πάει αδιάφορος στη Θεσσαλονίκη, για να αντιμετωπίσει τον έτερο διεκδικητή της 6ης θέσης, τον Ηρακλή. Πλέον, είναι με την πλάτη στον τοίχο, αφού αν χάσει με 3-0 ή 3-1, μένει εκτός 6άδας. Εμείς θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό, στο κλειστό γυμναστήριο του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας (Δευτέρα 24/1, έναρξη 17:00, τηλεοπτική μετάδοση από sport +). Όπως είπα και πιο πάνω, με οποιαδήποτε νίκη ή ήττα με 2-3 σετ, θα τερματίσουμε 1οι στην κανονική περίοδο. Όχι ότι παίζει κάποιο ρόλο, αλλά θα κάνει καλό στην ψυχολογία μας. Από τον Ολυμπιακό αποχώρησε την περίοδο των εορτών η Αλεξάνδρα Τσέρτσνεβιτς, αλλά πριν από λίγες ημέρες, ανακοίνωσε την απόκτηση της Αμερικάνας ακραίας Μάλορι Γκίμπσον (δεν θα αγωνιστεί στο μεταξύ μας παιχνίδι). Με τις γαυρίνες, η Ιστορία των μεταξύ μας αναμετρήσεων έχει ως εξής (με την ΑΕΚ αναφερόμενη πρώτη):

Περίοδος 2001-02

Α2 Κατηγορία

3-0

Περίοδος 2005-06

Α2 Κατηγορία

3-2

Περίοδος 2006-07

Α1 Κατηγορία

0-3

Περίοδος 2007-08

Α1 Κατηγορία

0-3

Σε σύνολο 4 αναμετρήσεων, οι νίκες είναι μοιρασμένες, με τα σετ να είναι υπερ της ομάδας της Τρούμπας με 6-8.

Πάμε γερά…Η ΑΕΚάρα μας χρειάζεται κοντά της. Παντού. Χωρίς ακρότητες όμως και με μυαλό.

Φώτης Πάτρα

fapatra@hotmail.com

ΥΓ1: Άντε πάλι να μας τα... γράφει.

ΥΓ2: Πρέπει να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε να κρατηθούν στη ζωή το βόλεϊ ανδρών και το μπάσκετ. Και όταν χτιστεί το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όλα θα αλλάξουν.

ΥΓ3: Άποψή μου…Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι στην καλύτερη κατάσταση στα ερασιτεχνικά τμήματα, από όλες τις μεγάλες ομάδες. Και μπορώ να το αποδείξω με στοιχεία. Συνεχίζουμε.

ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.

ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...

ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ.

ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).

ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…

ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου