Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Σάββατο 15 Ιαν 2011


Εμένα η καρδιά μου είναι ταγμένη στο αντρικό βόλεϊ. Την ΑΕΚ τη γνώρισα στην Πάτρα και ειδικότερα στο μπάσκετ, στις διάφορες βραδιές ηρώων στο φιλόξενο κλειστό του Απόλλωνα, στην «Τούμπα του μπάσκετ» της δεκαετίας του ’80 (για τους μυημένους). Αλλά την original την ερωτεύτηκα μέσα από τα μάτια του Νικολάκη από το Περιστέρι (πονεμένη ιστορία) και του Πάνου από την Ηλιούπολη (που δυστυχώς στελεχώνει το club του Παραδείσου και μάλλον τώρα θα έχει πιάσει ψιλή κουβεντούλα με τον Πρόεδρο, τον «Συρτέξοχο»). Και την ερωτεύτηκα από τις κωλο-γειτονιές όπου τρέχαμε για να παρακολουθήσουμε το τμήμα βόλεϊ. Την ΑΕΚ της καρδιάς... Ο Αρσενιάδης σίγουρα μας θυμάται, όπως μας θυμάται και ο Ντεβεντούδης και ο Ραμέας και ο Κλήμος και ο Δημητριάδης και ο Οικονομόπουλος (όχι ο Σπύρος, αλλά ο Βαγγέλης) και ο Σκαρτσίλης και ο Τσιακμάκης. Αλλά και πρώτοι μας ξένοι μας θυμούνται (που μας κοίταζαν με απορία και μας χαμογελούσαν αφού δεν καταλάβαιναν τι λέγαμε), ο Ζλατάνοφ, ο Νταμιάνοφ και ο Χριστόφ. Αλήθεια, που να βρίσκονται ο Αυγουστίνος Μίχαλος και ο Σταύρος Σελούντος?

Μετά από όλα αυτά, όλα όσα έχω ζήσει με την ομάδα, πώς να μην πονάει η καρδιά μου με την κατάσταση που έχει περιέλθει το τμήμα? Πρώτα απ’ όλα η εξυγίανση, αλλά αν πέσει η ομάδα κατηγορία, υπεύθυνοι θα είναι οι παίκτες και ο προπονητής. Ο δεύτερος ήδη πλήρωσε το μάρμαρο για τη μέχρι τώρα πορεία (7 ήττες σε 8 παιχνίδια στην Α2). Αντικαταστάτης του ένας, όχι και τόσο, παλιός γνώριμος. Ο Κώστας Αρσενιάδης. Και μαζί του ήρθε ο Γκόραν Ιβάνκοβιτς, ο αντικαταστάτης του Μεντίνα και του Ασκάρατε του βόλεϊ, αυτού του ανεκδιήγητου Κολομβιανού που μας φόρτωσε ο Λακασάς, του Παγιάν. Στην αρχή της χρονιάς η Διοίκηση ήταν ξεκάθαρη. Στόχος μας η άνετη παραμονή και επίτευξη του σκοπού με χαμηλό μπάτζετ. Όλοι το γνώριζαν αυτό όταν ήρθαν στην ΑΕΚ. Και ο Λακασάς όταν ανέλαβε προπονητής και οι παίκτες όταν υπέγραφαν. Αλλά τέτοιο χάλι σαν αυτό με την Παναχαϊκή, δεν έχω δει ποτέ μου. Πάθος? ΜΗΔΕΝ. Αν εξαιρέσουμε κανά δυο-τρεις παίκτες (πρώτη και τελευταία φορά που δεν τους αναφέρω), όλοι οι υπόλοιποι είναι σα να έπαιζαν σε καμιά τοπική ομάδα. Και από απόδοση και από πάθος και από ένταση στο παιχνίδι. Στην ΑΕΚ παίζετε ρεεεε…Ξυπνάτε πριν να είναι αργά. Δεν θα ασχοληθώ άλλο με το παρελθόν. Κοιτάμε μπροστά. Προέχουν οι νίκες με Μεταμόρφωση, Αιγίνιο, Καρδίτσα και Μουδανιά. Μόνο τότε θα ησυχάσουμε και εμείς και οι παίκτες. Γιατί αλλιώς, θα έχουμε κλάμα…

Στα αμιγώς αγωνιστικά, αντίπαλός μας σήμερα είναι ο ΑΣΠ Μεταμόρφωσης, σε παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Μεταμόρφωσης, στις 19:00, στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής. Με τη «γείτονα» ομάδα, αγωνίζονται κάμποσοι παλιοί μας παίκτες. Συγκεκριμένα οι Γιώργος Λένας (2001-02), Γιώργος Ουντζής (2003-04 & 2006-07) και Αριστείδης Χατζηκάλφας (2001-02). Η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη, αφού και βαθμολογικά θα μας σηκώσει, αλλά και ψυχολογικά. Η ομάδα της Μεταμόρφωσης, μάλλον είναι από τώρα αδιάφορη, αφού ούτε βλέψεις ανόδου έχει, αλλά ούτε και κινδυνεύει για να πέσει. Έχουμε συναντηθεί άλλη μια φορά ως αντίπαλοι εκτός έδρας, την περίοδο 2008-09 για την Α2 πάλι, όταν και κερδίσαμε με 3-0 σετ.

Στα του τμήματος γυναικών τώρα, το πρώτο από τα δύο συνεχόμενα ντέρμπυ έφτασε. Η αήττητη ομάδα του Γιώργου Σαμαρά, αγωνίζεται τη Δευτέρα στις 17:15 στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ΑΟ (τηλεοπτική μετάδοση από το Sport+), για τη 10η και προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Οι βαζελίνες βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αφού με ήττα από εμάς θα παίξουν την είσοδό τους στην 6άδα κορώνα-γράμματα με αντίπαλο τον Ηρακλή και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη. Για πρώτη φορά στις μεταξύ μας αναμετρήσεις είμαστε το φαβορί, αν και το παιχνίδι είναι αδιάφορο για εμάς βαθμολογικά (απλά με νίκη εξασφαλίζουμε την τιμητική 1η θέση στην κανονική περίοδο). Με τη βαζελομάδα, έχουμε παίξει εκτός έδρας άλλες δύο φορές στο παρελθόν (2006-07 και 2007-08, για την Α1), όπου χάσαμε και τις δύο με 3-0 σετ.

Πάμε γερά…Δύο νίκες χρειαζόμαστε. Μια για να πάρουμε τα πάνω μας στο τμήμα των ανδρών και άλλη μια για να συνεχίσουμε την προέλασή μας σε αυτό των γυναικών. Όσο για τον κόσμο? Ελπίζω να μην γυρίσει την πλάτη στην ομάδα των ανδρών και επίσης να μην έχει τη συμπεριφορά που είχαν τα 18χρονα που «ενίσχυσαν» την ομάδα την προηγούμενη αγωνιστική στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή.

Φώτης Πάτρα

fapatra@hotmail.com

ΥΓ1: Έπρεπε να πέσουν φάπες την προηγούμενη βδομάδα στο Μενίδι, για να βάλουν μυαλό τα μαλακισμένα. Που θα πάει όμως…

ΥΓ2: Quiz: Πόσα μπουζουκομάγαζα επισκέφθηκε ο κοτσιδάκιας μάγειρας αστακών, κατά την ολιγοήμερη διάρκεια παραμονής του στην Αθήνα?

ΥΓ3: Φήμες αναφέρουν ότι ο τελικός του Κυπέλλου γυναικών θα γίνει Ορεστιάδα. Λες?

ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.

ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...

ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ.

ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).

ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…

ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου