Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Σάββατο 29 Ιαν 2011


Τελείωσε η 1η φάση του Πρωταθλήματος Α1 των γυναικών, με την ΑΕΚ να τερματίζει στην κορυφή και μάλιστα έχοντας 5 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο. Κρίμα να μην έχουμε κάποιο πλεονέκτημα για τη 2η φάση, αλλά δεν πειράζει. Ακόμα και έτσι, η κούπα είναι δικιά μας. Οι γαυρίνες την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα, ήρθαν στη Νέα Φιλαδέλφεια με σκοπό τη νίκη και την κατάκτηση της κορυφής (για λόγους πρεστίζ όπως προείπα). Αλλά μετά από μια συντριβή στο 1ο σετ, όπου δεν πέρασαν τους 10 πόντους (το κερδίσαμε 25-9), η τάξη αποκαταστάθηκε και αποδείξαμε ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Πλέον, είναι σημαντικό να κάνουμε νικηφόρο ξεκίνημα με αντίπαλο το ΣΑΑΚ Ανατόλια, σήμερα στις 19:00, στο ομώνυμο κλειστό της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λένε. Τα άλλα δύο παιχνίδια είναι Μαρκόπουλο-Παναθηναϊκός (Δευτέρα 31/1, 17:15) και Ολυμπιακός-Ηρακλής Κηφισιάς (Κυριακή 30/1, 17:00).

Εκτός όμως από το Πρωτάθλημα, φέτος ο Δικέφαλος ρίχνει ματιές και προς το Κύπελλο. Κατά τη γνώμη μου θα περάσουμε άνετα στον ημιτελικό, αφού κληρωθήκαμε για τη φάση των «8» με αντίπαλο το Πειραματικό, στην έδρα μας. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την 16/2, στο κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, που χρησιμοποιούμε σαν έδρα.

Και μιας και είπα για την έδρα μας, θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος Δευτεριάτικα, κατέκλεισε το κλειστό του Ιωνικού, για να συμπαρασταθεί στα κορίτσια. Χωρίς ακρότητες, με συνεχή φωνή και με παλμό, έσπρωξαν την ομάδα προς τη νίκη (όχι ότι το έχει ανάγκη, αφού ο Ολυμπιακός ήταν για γέλια). Μένουν άλλα πέντε εντός έδρας παιχνίδια (και ένα τουλάχιστον για το κύπελλο, σύνολο έξι). Σε όλα πρέπει η έδρα μας να είναι καμίνι. Και οι κούπες θα μας χαμογελάσουν για τα καλά.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στη βραζιλιάνα Del Rio. Μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα (με τον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό), επιτέλους στο ματς με τον γαύρο ανέβασε την απόδοσή της και έδειξε δείγματα της μεγάλης αξίας της. Αν παίξει η βραζιλιάνα όπως μπορεί, δεν θα έχει αντίπαλο να την αντιμετωπίσει.

Στα του τμήματος των ανδρών, ότι και να γράψω είναι λίγο. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκα στο κλειστό του Μενιδίου και είδα το 1ο σετ με αντίπαλο τον ΣΠΑ Καρδίτσας. Η ομάδα είχε πάθος, ένταση, κυνηγούσε όλες τις μπάλες και γενικά ήταν ομάδα. Μετά όμως κατέρρευσε και παραδόθηκε άνευ όρων στους αντιπάλους τους. Πλέον, ο σημερινός αγώνας με αντίπαλο τη ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου, είναι αγώνας δίχως αύριο. Αν χάσουμε, μόνο με θαύμα σωζόμαστε. Αν κερδίσουμε, απλά κάνουμε μια νέα αρχή και αναπτερώνουμε τις λιγοστές ελπίδες μας. Για να καταλάβετε τι εννοώ, να σας αναλύσω λίγο πως έχει η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ομάδες που είναι πολύ δυνατές (και αδιάφορες) και ομάδες που είναι μέτριας δυναμικότητας (και πάλι αδιάφορες). Στην 1η κατηγορία είναι ο Παμβοχαϊκός και ο Φοίνικας Σύρου, ενώ στη 2η είναι ο Μίλωνας, η Παναχαϊκή, η Μεταμόρφωση και ο Οδυσσέας Αμαρουσίου. Αδιάφορη και πεσμένη από τώρα, είναι η ομάδα των Νέων Μουδανιών. Οπότε τι απομένει? Εμείς, το Αιγίνιο, η Καρδίτσα, ο Γαλαξίας και η Αμαλιάδα. Από τις 5 τελευταίες ομάδες, θα πέσουν οι 2. Με δεδομένο ότι θα πρέπει όλες να κερδίσουν τα Μουδανιά (εντός-εκτός) και να μην χάνουν πόντο στην έδρα τους από ομάδες με τον ίδιο στόχο, μπορούμε να βγάλουμε πόσους βαθμούς εκτός προγράμματος έχει κερδίσει ή έχει χάσει κάθε ομάδα. Για να μην τα πολυλογώ, η ΑΕΚ είναι στο -4, ο Γαλαξίας στο -4, ο Κόροιβος στο +3, το Αιγίνιο στο +6 και η Καρδίτσα στο +11. Τι σημαίνει αυτό? Ότι αν δεν κερδίσουμε το Αιγίνιο (για να πάμε στο -1 εμείς και οι αντίπαλοί μας στο +3), οι ελπίδες μας θα είναι ελάχιστες για να σωθούμε, Και αυτό γιατί στο 2ο γύρο, εμείς θα πρέπει να κάνουμε νίκες με δύσκολους αντιπάλους (για να καλύψουμε το χάντικαπ) και το Αιγίνιο με την Αμαλιάδα να χάνουν από υποδεέστερους (και φυσικά να μην παίρνουν πόντο εκτός προγράμματος).

Με άλλα λόγια, νίκη γιατί χανόμαστε. Θα μου πείτε, αν χάσουμε, δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε? Η απάντηση είναι ναι, μπορούμε, γιατί απλά λεγόμαστε ΑΕΚ. Και η φανέλα μας είναι πολύ βαριά (άσχετα αν δεν το έχουν καταλάβει μερικοί παίκτες μας).

Με τη ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου, εκτός έδρας, έχουμε τεθεί αντιμέτωποι άλλη μια φορά στο παρελθόν. Την περίοδο 2008-09, κερδίσαμε με 3-0 σετ και βρεθήκαμε ένα βήμα πιο κοντά στην άνοδο στην Α1. Πάντως για να δείτε τι ομάδα αντιμετωπίζουμε, αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο έμβλημα που έχει στη φανέλα της:

Έλεος…Τίποτε άλλο δε λέω…


Φώτης Πάτρα

fapatra@hotmail.com

ΥΓ1: Ραντεβού όλοι σήμερα στις 7…Ξέρετε που…

ΥΓ2: Ποιόν πρέπει να «λαδώσουμε» για να γίνει το final-4 στη Σαντορίνη?

ΥΓ3: Όποιος δεν έζησε την ατμόσφαιρα στον Ιωνικό τη Δευτέρα, απλά έχασε…

ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.

ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...

ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ.

ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).

ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…

ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου