Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Σάββατο 08 Ιαν 2011


Μετά από δύο εβδομάδων απραξία, λόγω της εορταστικής ραστώνης, επαναρχίζουν τα πρωταθλήματα βόλεϊ σε άνδρες και γυναίκες. Καλές ήταν οι γιορτινές ημέρες, αλλά ελπίζουμε να μην έχουν επηρεάσει τους αθλητές και τις αθλήτριές μας.

Και για να είμαι ειλικρινής, ελπίζω να μην έχουν επηρεαστεί κυρίως οι παίκτες του ανδρικού βόλεϊ. Σήμερα στις 17:15, στο κλειστό γυμναστήριο του Μενιδίου «Μπ. Χολίδης», για την 8η αγωνιστική της Α2, αντιμετωπίζουμε την Παναχαϊκή ΓΕ. Με δεδομένη τη βαθμολογική μας θέση (είμαστε προτελευταίοι στην κατάταξη), όλοι μας αντιλαμβανόμαστε πόσο κρίσιμο είναι το σημερινό παιχνίδι. Ελπίζω να το έχουν αντιληφθεί και οι παίκτες μας αυτό. Πάντως μετά από 6 συνεχόμενες ήττες, πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε νίκη σήμερα, γιατί αλλιώς δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Η Παναχαϊκή από την άλλη, βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης με 9 βαθμούς. Ξεκίνησε με βλέψεις για άνοδο, αλλά στην πορεία κάπου στράβωσε το πράγμα, με αποτέλεσμα μάλλον τώρα να είναι στο στάδιο της αδιαφορίας, αφού δεν πρόκειται να κινδυνεύσει. Αξίζει να αναφερθεί ότι, στην ομάδα της Πάτρας αγωνίζονται τέσσερις παίκτες που έχουν φορέσει τα κιτρινόμαυρα κατά το παρελθόν. Πρόκειται για τους Κοβάτσεβ, Ρουμελιώτη Μένιο, Κόζη και Μπασιούκα. Αν μη τι άλλο πρόκειται για αξιοπερίεργο γεγονός. Με την Παναχαϊκή ΓΕ έχουμε παίξει σαν αντίπαλοι (εντός έδρας), μόνο μια φορά στην Ιστορία μας. Συγκεκριμένα, ήταν την περίοδο 2008-09, όταν και επικρατήσαμε στο κλειστό του Νέου Ηρακλείου με σκορ 3-0 σετ.

Στα του τμήματος γυναικών τώρα, το τρένο συνεχίζει το δρόμο του. Και μάλιστα χωρίς καμία στάση. Αντίπαλός μας αύριο το πρωί στις 11:30 (!!!), για την 9η αγωνιστική της Α1 είναι ο Πανιώνιος, σε έναν αγώνα που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της οδού Αρτάκη, στη Νέα Σμύρνη. Απορώ με την ΕΟΠΕ που όρισε το παιχνίδι Κυριακή πρωί, όταν όλοι είναι αγουροξυπνημένοι και με την τσίμπλα στο μάτι. Αλλά ΟΚ, ας είναι όποτε θέλει... Στα του παιχνιδιού, κάθε άλλο αποτέλεσμα παρά νίκη για την ΑΕΚ και μάλιστα με σκορ 3-0, θα είναι μεγάλη έκπληξη. Στο ματς αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της η Βραζιλιάνα Nikolle Del Rio, η οποία θα ενισχύσει από δω και μπρος το «Δικέφαλο», στην προσπάθειά του για την κατάκτηση του double. Στην απέναντι πλευρά, στο μισητό κατά τα άλλα σωματείο της κατακίτρινης Νέας Σμύρνης, αγωνίζεται μια πολύ αγαπημένη μας αθλήτρια. Πρόκειται για τη Ουρανία Γκούζου, η οποία αγωνίστηκε στην ΑΕΚ για 6 χρόνια, από το 2000 έως και το 2006 (στη φωτογραφία, η οποία είναι από την ομάδα του 2004, βρίσκεται στην πάνω σειρά και φοράει το νούμερο 1). Κρίμα που δεν μας έβγαλε η κλήρωση αντιμέτωπους εντός έδρας, ώστε να χειροκροτήσουμε όλοι τη Ράνια για την μεγάλη της προσφορά στην ομάδα και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς. Πάντως ακόμα την έχω στη μνήμη μου να πανηγυρίζει έντονα κάθε κερδισμένο πόντο και να ξεσηκώνει με χειρονομίες την κερκίδα στο «Γ. Μόσχος», σε ένα ματς απέναντι στον Ολυμπιακό, όταν τραγουδούσε μαζί με μας όλα τα συνθήματα (και το τονίζω το όλα). Με τον Πανιώνιο ΓΣΣ έχουμε τεθεί αντιμέτωποι, εκτός έδρας, άλλες 2 φορές στην Ιστορία μας και μετράμε μια νίκη και μια ήττα. Συγκεκριμένα, είχαμε κερδίσει με 3-1 την περίοδο 2005-06 για την Α2, ενώ είχαμε χάσει με 3-0 την περίοδο 2007-08, για την Α1. Σήμερα ήρθε η ώρα να πάρουμε κεφάλι και στους μεταξύ μας αγώνες.

Αδέρφια, σήμερα πρέπει όσοι δεν κατηφορίσουν Ελληνικό (στο μπάσκετ), να ανηφορίσουν Μενίδι. Η ΑΕΚ μας χρειάζεται παντού, όπου και αν αγωνίζεται…

Φώτης Πάτρα

fapatra@hotmail.com

ΥΓ1: Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες της Οικογένειας και όχι μόνο. Ειδικά τα χρόνια μου πολλά στο Γιάννη, στο μακρινό Αμβούργο. Αδερφέ πολύχρονος και με την ΑΕΚάρα πάντα στην καρδιά.

ΥΓ2: Πολύ καλό το σφηνάκι “μουσταλευριά” στο “Au Bord delAu”. Τζούλια, είχες δίκιο τελικά… χαχαχα!

ΥΓ3: Πάμε γερά αδέρφια, η ΑΕΚ μας χρειάζεται όλους και σε όλα τα μέτωπα…

ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.

ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...

ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ.

ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).

ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…

ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου