Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Σάββατο 26 Μαρ 2011


 

Ο προπονητής μας τελείωσε, ζήτω ο νέος προπονητής! Κυριάκος Καμπερίδης αντί Γιώργου Σαμαρά λοιπόν και η ζωή στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ συνεχίζεται. Δεν ξέρω αν αυτή η αλλαγή θα μας κάνει καλό, αν θα μας βοηθήσει να πάρουμε το Κύπελλο και να τερματίσουμε στην 3η θέση στο Πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα εμπεριέχει ένα ρίσκο. Όμως, στη ζωή αν δε ρισκάρεις, δεν πετυχαίνεις. Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα και υπό αυτό το πρίσμα, ο νέος κόουτς θα κριθεί (σε πρώτη φάση), από το αν θα φέρει στη Νέα Φιλαδέλφεια την κούπα από τη Σάμο, στις 16 Απριλίου. Πριν κλείσουμε την αναφορά μας στο νέο μας προπονητή, να αναφέρουμε ότι για ένα φεγγάρι διετέλεσε προπονητής και της ανδρικής ομάδας της ΑΕΚ (περίοδος 2002-03), αντικαθιστώντας τον Νίκο Ντεβεντούδη (ο οποίος ήταν υπηρεσιακός και είχε με τη σειρά του αντικαταστήσει τον Χρήστο Ντόζη). Για την Ιστορία, να αναφέρουμε όλους τους προπονητές της ΑΕΚ, από την Ίδρυση του τμήματος μέχρι σήμερα (με τον Καμπερίδη να είναι ο 9ος κατά σειρά που αναλαμβάνει το τιμόνι της ομάδας):

1995-96: Λεοντάρης Στράτος, 1996-97: Παπαδόπουλος Χρήστος / Αγραπιδάκης Ρούλης, 1997-98: Κεχαγιάς Παναγιώτης, 1998-99 έως και 2005-06: Παγανέλης Ιωάννης, 2006-07: Σαμαράς Γεώργιος, 2007-08: Γερονίκος Βασίλειος/ Δωριάδης Ηρακλής, 2008-09: Δωριάδης Ηρακλής / Σαμαράς Γεώργιος, 2009-10: Σαμαράς Γεώργιος, 2010-11: Σαμαράς Γεώργιος / Καμπερίδης Κυριάκος
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα θα αντιμετωπίσει για την 8η αγωνιστική της Β’ φάσης τον Ολυμπιακό Πειραιά, σε παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας τη Δευτέρα 28/3 και θα ξεκινήσει στις 17:15 (τηλεοπτική μετάδοση από το Sport +). Κατά πάσα πιθανότητα, η ομάδα θα τερματίσει στην 3η θέση της κατάταξης, η οποία μας αφήνει μια πικρία, αφού είχαμε δυνατότητες για κάτι παραπάνω. Το απαράδεκτο σύστημα της ομοσπονδίας μας στέρησε όμως την δυνατότητα να έχουμε κάποιο πλεονέκτημα στη Β’ φάση, αφού εμείς ήμασταν αυτοί που τερματίσαμε στην 1η θέση στην Α’ φάση του Πρωταθλήματος. 

Στα του τμήματος ανδρών, για τη 18η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α2 Κατηγορίας, η ΑΕΚ δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα απέναντι στον ΑΟΝΣ Μίλων, σε παιχνίδι που θα διεξαχθεί σήμερα στις 17:15, στο κλειστό γυμναστήριο «Μπ. Χολίδης» του Μενιδίου. Όσοι θα ήθελαν να παρευρεθούν στον αγώνα, να έχουν υπόψη τους ότι είναι κεκλεισμένων των θυρών, οπότε ας το ξεχάσουν (έχουμε άλλη μία αγωνιστική να εκτίσουμε, στο παιχνίδι με τη Μεταμόρφωση). Η ΑΕΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αφού είναι στην 11η θέση της κατάταξης. Αναλυτικά η βαθμολογία από την 8η έως και την 11η θέση, έχει ως εξής: Νίκη Αιγινίου 19, Κόροιβος Αμαλιάδας 17, Γαλαξίας Θεσ/νίκης 15, ΑΕΚ 13. Να υπενθυμίσω ότι, στη Β’ Εθνική υποβιβάζονται 2 ομάδες (η 10η και η 11η του πρωταθλήματος). Το πρόγραμμα των υποψηφίων ομάδων για υποβιβασμό, έχει ως εξής: 

Νίκη Αιγινίου (19β.): Φοίνικας Σύρου*, Γαλαξίας, Μίλων*, Μεταμόρφωση, ΑΕΚ*

Κόροιβος Αμαλιάδας (17β.): ΣΠΑ Καρδίτσας*, Μουδανιά, Φοίνικας Σύρου*, Γαλαξίας, Μίλων*

Γαλαξίας Θεσ. (15β.): Μεταμόρφωση, Νίκη Αιγινίου*, Παμβοχαϊκός, Κόροιβος*, Οδυσσέας

ΑΕΚ (13β.): Μίλων, Παναχαϊκή*, Μεταμόρφωση, ΣΠΑ Καρδίτσας*, Νίκη Αιγινίου 

Αν αναλύσουμε το παραπάνω πρόγραμμα, θα δούμε ότι ο Γαλαξίας έχει την πιο δύσκολη αποστολή. Και μετά έπεται η ΑΕΚ. Εμείς για να σωθούμε, θα πρέπει να κάνουμε δύο νίκες με καθαρό σκορ απέναντι σε Μίλωνα και Μεταμόρφωση στην έδρα μας, να πάρουμε πάλι με καθαρό σκορ οπωσδήποτε το Αιγίνιο την τελευταία αγωνιστική και από κει και πέρα, να πάρουμε τουλάχιστον 3 βαθμούς σε Πάτρα και Καρδίτσα (με άλλα λόγια πρέπει να μαζέψουμε 12 βαθμούς σε 5 παιχνίδια, ήτοι να πετύχουμε 4 νίκες καθαρές). Έτσι, θα φτάσουμε τους 25 βαθμούς. Όσον αφορά στους αντιπάλους μας, το Αιγίνιο για να περάσει το όριο των 25 βαθμών, θα πρέπει να πάρει 7 βαθμούς σε 3 παιχνίδια (αφού θα χάσει λογικά από Σύρο και εμάς). Ομοίως, ο Κόροιβος, με δεδομένο ότι θα κερδίσει τα Μουδανιά και θα χάσει από τη Σύρο, θα θέλει 5 βαθμούς σε 3 παιχνίδια για να φτάσει τους 25 (ευνοείται στην ισοβαθμία με εμάς). Τέλος ο Γαλαξίας, έχοντας ένα χαμένο παιχνίδι με τον Παμβοχαϊκό, πρέπει να πάρει 11 βαθμούς σε 4 αγώνες, για να φτάσει τους 26 και να σωθεί (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, έχοντας να παίξει εκτός με Αιγίνιο και Κόροιβο). Μετά από όλα αυτά, όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, η υπόθεση παραμονή είναι δύσκολη, αλλά περνάει σήμερα από το παιχνίδι με το Μίλωνα. Αν κερδίσουμε με 3-1 ή 3-0, κάτι μπορεί να γίνει, αλλιώς η θηλιά θα σφίξει για τα καλά γύρω από το λαιμό μας. Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, θα πρέπει να πω ένα μπράβο σε αυτούς που φρόντισαν να παίξουμε χωρίς κόσμο στα δύο κρίσιμα εντός έδρας παιχνίδια μας. Και για να κλείσουμε τα του αγώνα με το Μίλωνα, να πούμε ότι έχουμε τεθεί αντιμέτωποι συνολικά 4 φορές στην έδρα μας. Έχουμε 3 νίκες και 1 ήττα, με τα σετ να είναι υπέρ μας με 10-5. Αναλυτικά, η Ιστορία των αγώνων μας με τον ΑΟΝΣ Μίλων (με την ΑΕΚ αναφερόμενη πρώτη), έχει ως εξής: 

1991-92         Β’ Εθνική                   1-3
1996-97         Α1 Κατηγορία            3-0
2005-06         Α2 Κατηγορία            3-0
2007-08         Α1 Κατηγορία            3-2 

Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά και να κάνουμε ότι απαιτείται για να σώσουμε έστω και την ύστατη στιγμή την κατηγορία. Δυστυχώς, η ήττα με 3-0 από τον Κόροιβο εκτός και η αντίστοιχη με 3-2 εντός, καθώς και το ότι δεν κερδίσαμε καθαρά τον Γαλαξία στο Μενίδι, ίσως μας κοστίσουν (αφού σε αντίθετη περίπτωση θα είχαμε ακόμα 3-4 βαθμούς τουλάχιστον, αφαιρώντας τους από τους ανταγωνιστές μας). Με τα «αν» δε γίνεται τίποτε όμως και πρέπει να παλέψουμε μέχρι τέλους. Και γιατί όχι να μην τα καταφέρουμε? Η ΑΕΚ είμαστε ρε πούστη μου…

Φώτης Πάτρα

ΥΓ1: Αδέρφια στην Ορεστιάδα, με το καλό το νέο club. Πάντα θα θυμάμαι τα όσα έζησα εκεί. Ραντεβού στα γήπεδα όπου αγωνίζεται η ΑΕΚάρα μας. Χαιρετίσματα σε όλους…
ΥΓ2: Στο Παρίσι ήταν όλα μαγικά. Η καρδιά της ΑΕΚ χτυπάει δυνατά και στην «Πόλη του Φωτός».
ΥΓ3: Έχει ο καιρός γυρίσματα. Θα τα ξαναπούμε… Αχ ρε Ναέ μου, πόσο μας λείπεις…
ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.
ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...
ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ. 
ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/.  Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).
ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…
ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου