Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Σάββατο 05 Μαρ 2011



Δυστυχώς, στο βόλεϊ ανδρών, βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Η ήττα από τον Κόροιβο, στην Αμαλιάδα, την προηγούμενη αγωνιστική και μάλιστα με 3-0 σετ, μας έφερε ένα βήμα από το γκρεμό (αν δεν έχουμε πέσει ήδη). Πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνουμε στην κατηγορία. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, θα πρέπει για να σωθούμε να κάνουμε πορεία πρωταθλητισμού στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Αυτή την εβδομάδα πάντως δε θα έχουμε αγωνιστικές υποχρεώσεις, αφού το πρωτάθλημα της Α2 διακόπτεται λόγω της Αποκριάς. Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να ανασυγκροτηθούμε λίγο, μήπως και καταφέρουμε και κάνουμε το θαύμα. Πάντως η ομάδα με τον Αρσενιάδη στον πάγκο, δείχνει ότι έχει βελτιωθεί. Το μόνο που απομένει είναι η βελτίωση αυτή να φέρει και βαθμούς, γιατί δεν έχει νόημα να παίζεις καλά, αλλά να χάνεις. Πάντως, ακούγεται πολύ έντονα ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, σκέφτεται από τη νέα περίοδο να καταργήσει τη Β’ Εθνική Κατηγορία, με την παράλληλη δημιουργία 3 ομίλων Α2 (βόρειος, κεντρικός και νότιος). Έτσι, θα εξοικονομηθούν κονδύλια για τις ομάδες, εξαιτίας του περιορισμού των μετακινήσεων, που για πολλά σωματεία είναι δυσβάσταχτες. Αυτό βέβαια εμένα δε μου λέει τίποτε, αφού δε με ενδιαφέρει αν θα παίζουμε στην Α2 μετά από αναδιάρθρωση ή στη Β’ Εθνική. Και στις δύο περιπτώσεις θα έχουμε υποστεί τον αγωνιστικό υποβιβασμό, η αποφυγή του οποίου είναι για μένα το ζητούμενο. Βέβαια, όπως έχουμε ξαναπεί, στόχος για φέτος (για τη Διοίκηση), ήταν η κάθαρση του τμήματος και η αποπληρωμή – ρύθμιση των χρεών παρελθόντων διοικήσεων. Απλά το πράγμα «στράβωσε» λίγο, αφού όλοι πίστευαν ότι με το υπάρχων (φθηνό) ρόστερ θα σωζόμασταν. Έχουμε όμως μπροστά μας ακόμα 7 αγωνιστικές. Θα παλέψουμε και ότι βγει, αφού όσο ζούμε ελπίζουμε.
Στα των γυναικών, σήμερα η ομάδα έχει ένα δύσκολο παιχνίδι. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις (ελάχιστες) ελπίδες μας για διάκριση, οφείλουμε να κερδίσουμε τον ΑΟ Μαρκόπουλου εκτός έδρας και μάλιστα με καθαρό σκορ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της ομώνυμης κωμόπολης της Ανατολικής Αττικής και θα ξεκινήσει στις 19:00. Η Ιστορία με την ομάδα των Μεσογείων, εκτός έδρας, έχει ως εξής:

1995-96         Α’ Αθηνών                 0-3
2000-01         Α’ Αθηνών                 2-3
2002-03         Α1 Κατηγορία            0-3 (play out)
2006-07         A1 Κατηγορία            0-3
2007-08         Α1 Κατηγορία            0-3

Σε σύνολο 5 αγώνων, δεν έχουμε ούτε μια νίκη, ενώ τα σετ είναι 2-15. Κάποιος να το μεταφέρει στα κορίτσια αυτό. Μπορεί?
Καλή Αποκριά και καλά κούλουμα…Και όσοι πετάξετε χαρταετό, να φροντίσετε να είναι κιτρινόμαυρος με το δικέφαλο αετό επάνω.

Φώτης Πάτρα

ΥΓ1: Ότι και να πει κανείς για την ομάδα χάντμπωλ θα είναι λίγο. Μπράβο και πάλι μπράβο στην «ομάδα της ψυχής»
ΥΓ2:  Θα μας τρελάνετε εντελώς ρε?
ΥΓ3:  Καλώς να έρθουν τα φίδια τα κολοβά στο κλειστό του Ιωνικού. Αχάριστοι…
ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.
ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...
ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ. 
ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/.  Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).
ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…
ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου