Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Σάββατο 12 Μαρ 2011


            
Όλοι νομίζω ξέρετε το κόλλημα που έχω. Ρίχνω πάντα το βλέμμα μου εκεί που δεν είναι στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας, εκεί δηλαδή που υπάρχει το απόλυτο σκοτάδι. Οπότε, για άλλη μια φορά, η στήλη δε θα ξεκινήσει από το βόλεϊ γυναικών, εκεί όπου έχουν στραφεί (και δικαίως) οι προβολείς, αλλά από το καταταλαιπωρημένο τμήμα των ανδρών, που πλέον βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στη Β’ Εθνική Κατηγορία. Πριν από πολλά χρόνια, όταν ανεβήκαμε από την Α2 στην Α1 Κατηγορία (περίοδος 1994-95), οι περισσότεροι είχαμε στο μυαλό μας τη δημιουργία μιας ΑΕΚ η οποία θα πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα, αλλά και σε Ευρώπη. Όμως, τα λάθη των προηγουμένων διοικήσεων (κακές επιλογές παικτών / προπονητών, υπερχρεώσεις του τμήματος, υπερτιμημένοι παίκτες αμφιβόλου αξίας, κτλ), οδήγησαν την ομάδα στο να έχει καταντήσει ασανσέρ. Θυμάμαι κάμποσες περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι διοικούντες διατυμπάνιζαν δεξιά και αριστερά: «θα πέσουμε, αλλά θα καθαρίσουμε το τμήμα από χρέη και θα ανέβουμε για να ξεκινήσουμε από την αρχή». Αποτέλεσμα? Μηδέν εις το πηλίκο. Τα χρέη παρέμεναν ίδια ή και αυξάνονταν. Και ξανά λόγια και πάλι από την αρχή. Έτσι φτάνουμε στη φετινή χρονιά. Για άλλη μια φορά, η διοίκηση προσπαθεί να πετύχει την «κάθαρση» του τμήματος. Και ομολογώ ότι το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, αφού με συντονισμένες ενέργειες, έχει επέλθει συμφωνία με πολλούς στους οποίους χρωστούσαμε, ενώ έχουν εξοφληθεί κάποιοι άλλοι. Όμως, κατά πως φαίνεται, η ομάδα αγωνιστικά δε θα τα καταφέρει. Θα μου πείτε τι Α2 τι Β’ Εθνική. Το ίδιο είναι. Δε θα διαφωνήσω, απλά είναι ένας χρόνος χαμένος ακόμα και επιπρόσθετα βιώνεις και την ξεφτίλα του υποβιβασμού σε μια κατηγορία που δεν αρμόζει να αγωνίζεται η ΑΕΚ. Μοναδική μας ελπίδα να σώσουμε την ύστατη στιγμή την παρτίδα, είναι να κερδίσουμε σήμερα τον ΑΜΟ Γαλαξία Θεσσαλονίκης (16η αγωνιστική, κλειστό γυμναστήριο Μενιδίου «Μπ. Χολίδης», ώρα 17:15). Η αντίπαλος ομάδα, βρίσκεται μια θέση πιο πάνω από εμάς, έχοντας 5 βαθμούς περισσότερους (εμείς έχουμε 9 βαθμούς και είμαστε 11οι), οπότε όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, αν δεν τους κερδίσουμε με καθαρό σκορ, πλέον δεν θα έχουμε καμία ελπίδα παραμονής. Όχι ότι τώρα έχουμε και πολλές ελπίδες, αλλά οι 3 βαθμοί θα μας δώσουν λίγο ακόμα οξυγόνο. Στα της Ιστορίας των εντός έδρας αναμετρήσεών μας με τον Γαλαξία, αυτή είναι ανύπαρκτη, αφού θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθούμε αντιμέτωποι στην Αθήνα. Κλείνοντας τα του βόλεϊ ανδρών, να μην ξεχάσω να πω πολλά μπράβο, σε αυτούς που «φρόντισαν» στο παιχνίδι με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα, να τιμωρηθούμε με πρόστιμο και με 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (έκτιση ποινής με Μίλωνα και με Μεταμόρφωση).
            Στις γυναίκες, οι χοροί και τα πανηγύρια καλά κρατούν. Μεγάλη νίκη με 3-1 επί του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό του Κυπέλλου και πλέον η Σάμος μας περιμένει, όπου θα συναντήσουμε τον Ολυμπιακό στον τελικό. Είχα πει και τις προάλλες, όταν πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ημιτελικών, ότι θα ήθελα για αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και αυτό γιατί θεωρούσα ότι αν περάσουμε τις βαζελίνες, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να στεφθούμε κυπελλούχοι, απ’ ότι να τις πετυχαίναμε στον τελικό. Νομίζω ότι ο γαύρος είναι υποδεέστερος σαν αντίπαλος και σαφώς πιο άπειρη ομάδα (σε σχέση με το βάζελο πάντα). Έως τώρα, έχω δικαιωθεί κατά το ήμισυ. Άντε να δούμε τι θα γίνει στις 16 Απριλίου, όταν θα διεξαχθεί ο τελικός. Το κέρδος από τον ημιτελικό, εκτός από την πρόκριση, είναι ότι δείχνει να «ξυπνάει» η βραζιλιάνα Del Rio, η οποία ήρθε με περγαμηνές, αλλά δεν είχε δείξει κάτι το ιδιαίτερο μέχρι σήμερα. Στα μισά του 1ου σετ, ο Σαμαράς αντικατέστησε τη Φένια Παπαγεωργίου με την Del Rio, κίνηση η οποία ήταν το κλειδί για την πρόκριση. Η βραζιλιάνα ήταν πανταχού παρούσα σε άμυνα και επίθεση, έχοντας μάλιστα και πολύ καλή υποδοχή. Ας ελπίσουμε να παίξει έτσι και στα 6 παιχνίδια που απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η χρονιά. Όμως τη Δευτέρα έχουμε και Πρωτάθλημα. Για την 6η αγωνιστική της Β’ φάσης, υποδεχόμαστε το ΣΑΑΚ Ανατόλια, στις 17:15, στο κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας (τηλεοπτική κάλυψη από το Sport +). Από το αντίστοιχο παιχνίδι του Α’ γύρου στη Θεσσαλονίκη, είχε ξεκινήσει η αγωνιστική μας καθίζηση, οπότε πρέπει να πάρουμε τη νίκη και για λόγους γοήτρου, αλλά και για να μην τα παρατήσουμε στο Πρωτάθλημα. Μπορεί να έχουμε ελάχιστες ελπίδες για να κατακτήσουμε τον τίτλο, αλλά μια θέση μέσα στην 3άδα, θα είναι αν μη τι άλλο άκρως τιμητική, για μια ομάδα που πέρυσι έπαιζε στην Α2 Κατηγορία. Με το Κολλέγιο Ανατόλια, δεν έχουμε τεθεί αντιμέτωποι στην έδρα μας κατά το παρελθόν (στη Θεσσαλονίκη έχουμε μια νίκη και μια ήττα).
            Κλείνοντας, θα πρέπει να πω ότι, οι έφοροι της γυναικείας ομάδας βόλεϊ, Παπαδημητρίου και Μιχαήλ, δείχνουν το δρόμο για το πως φτιάχνονται οι «ομάδες – μοντέλα». Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όπως αξίζουν και στον κόσμο, που γεμίζει κάθε φορά (με κόσμιο τρόπο), το κλειστό του Ιωνικού. Και για του λόγου το αληθές (σχετικά με τον κόσμο), δείτε τα βίντεο που «ανέβασε» στο site της η ΕΟΠΕ:
http://www.volleyball.gr/index.php?option=mod_slider&articleid=1940&view=article

Φώτης Πάτρα

ΥΓ1: Δεν είναι τυχαίο το ότι οι μεγαλύτερες επιτυχίες φέτος έχουν επιτευχθεί στο σπίτι μας, στη Νέα Φιλαδέλφεια (προκρίσεις επί Σπόρτιγκ Λισσαβόνας και Παναθηναϊκού). Είναι τυχαίο?
ΥΓ2: Επιτέλους πρέπει να καθαριστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υποβιβάστε τους, για να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Αρκετά με την παράγκα. Μπεεεεος…
ΥΓ3: Όποιος δεν έχει δοκιμάσει τη «μουσταλευριά» στο «Au Bord de lEau», απλά χάνει…
ΥΓ4: Bel19ve….35 years
ΥΓ5: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.
ΥΓ6: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...
ΥΓ7: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ. 
ΥΓ8: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/.  Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).
ΥΓ9: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…
ΥΓ10: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου