Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Σάββατο 26 Φεβ 2011


Θα μου επιτρέψετε σήμερα να μην ξεκινήσω με βόλεϊ, αλλά με μπάσκετ. Ζώντας τα εφηβικά μου χρόνια στην Πάτρα, οδηγός μου ήταν για πολλά χρόνια η φωτογραφία που βλέπετε. Είναι από τη «βραδιά ηρώων Νο 1», στο κλειστό γυμναστήριο του Απόλλωνα στο Κουκούλι, την περίοδο 1986-87. Με τη μπασκετική ΑΕΚ μεγάλωσα και μέσα από το μπάσκετ γνώρισα τι θα πει Original. Δυστυχώς όμως η Βασίλισσα έχει φθάσει στο σημείο να παλεύει για τη σωτηρία της και μάλιστα να βρίσκεται στις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, οι οποίες οδηγούν στα «τάρταρα» της Α2 Κατηγορίας. Δε θα κάτσω να αναλύσω ποιος φταίει και ποιος δε φταίει ή ποιος φταίει πολύ και ποιος λίγο. Αυτά έχουν ελάχιστη σημασία την παρούσα στιγμή και θα πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά, με τη λήξη του Πρωταθλήματος. Σήμερα προέχει να γεμίσουμε ασφυκτικά το κλειστό της Ζοφριάς και να κερδίσουμε πάση θυσία το Περιστέρι. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Η Βασίλισσα ψυχορραγεί και μας θέλει δίπλα της για να την κρατήσουμε στη ζωή. Δεν χρειάζεται να πω τίποτε άλλο, γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Όλοι σήμερα στο μπάσκετ!
Στα του βόλεϊ, η ομάδα των ανδρών σήμερα δίνει έναν τελικό. Αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, τον ΑΣ Κόροιβο Αμαλιάδας, σε παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Αμαλιάδας. Η ομάδα της Ηλείας, είναι μια από τις δύο ομάδες που θα πρέπει να ξεπεράσουμε (η άλλη είναι ο Γαλαξίας Θεσσαλονίκης), προκειμένου να παραμείνουμε στην Α2 κατηγορία. Εμείς έχουμε 9 βαθμούς και οι δύο ανταγωνιστές μας έχουν 14. Όπως καταλαβαίνει κανείς εύκολα, κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός της καθαρής νίκης, θα ισοδυναμεί με υποβιβασμό. Στον 1ο γύρο, είχαμε χάσει μέσα από τα χέρια μας το παιχνίδι, αφού προηγηθήκαμε με 2-1 σετ και χάσαμε με 2-3 τελικά. Αν το είχαμε πάρει αυτό το ματς, τώρα θα είχαμε και οι δύο από 12 βαθμούς. Αλλά με τα «αν» δε γίνεται τίποτα. Πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουμε μέσα στην Αμαλιάδα. Η ομάδα έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στο ματς με το Φοίνικα Σύρου, στο οποίο αν και χάσαμε με 1-3 σετ, η απόδοσή μας κυμάνθηκε σε ικανοποιητικό επίπεδο. Αν συνεχίσουμε έτσι, έχοντας πάθος και πείσμα, τότε είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρουμε. Αλλά αν παίξουμε όπως παίξαμε με τον Παμβοχαϊκό στη Βόχα, τότε δεν υπάρχει ελπίδα. Με τον Κόροιβο, έχουμε τεθεί αντιμέτωποι εκτός έδρας άλλη μια φορά στην Ιστορία μας. Συγκεκριμένα, ήταν την περίοδο 2008-09, όταν κερδίσαμε με σκορ 3-2. Πάμε να πάρουμε το διπλό για να ανασάνουμε λίγο…

Στις γυναίκες, το Πρωτάθλημα κατά πως φαίνεται έκανε φτερά. Για να το πάρουμε, θα πρέπει να γίνουν σημεία και τέρατα (μόνο μαθηματικές ελπίδες έχουμε). Στόχος μας από δω και πέρα είναι να πάρουμε όλα τα παιχνίδια, για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην κατάταξη. Και φυσικά, να τα δώσουμε όλα για το κύπελλο, όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην πάνε χαμένες οι προσπάθειες και οι οικονομικές θυσίες των Παπαδημητρίου και Μιχαήλ. Για την 4η αγωνιστική της Β’ φάσης, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει αύριο τον ΓΣ Ηρακλή Κηφισιάς, στις 19:30, στο κλειστό γυμναστήριο του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας. Δεν θα κάνω ιδιαίτερη αναφορά στο παιχνίδι, αφού το θεωρώ περιττό. Απλά να αναφέρω την Ιστορία των μεταξύ μας αναμετρήσεων με αντίπαλο τον Ηρακλή Κηφισιάς στην έδρα μας:

1997-98         Α’ Αθηνών                 3-1
1998-99         Α’ Αθηνών                 3-1
2001-02         Α2 Κατηγορία            3-1
2004-05         Α2 Κατηγορία            1-3
2006-07         Α1 Κατηγορία            0-3
2007-08         Α1 Κατηγορία            0-3     

Σε σύνολο 6 αγώνων, οι νίκες είναι μοιρασμένες (3-3), με τα σετ να είναι 10-12 εις βάρος μας. Οπότε, να ένα κίνητρο για να κερδίσουμε με 3-0 σετ το αυριανό παιχνίδι.
Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε, είναι από τα κρισιμότερα της φετινής χρονιάς. Δίνουμε δυο τελικούς (σε μπάσκετ και αντρικό βόλεϊ), ενώ έχουμε και τον επαναληπτικό για το “Challenge Cup” του χάντμπωλ, με αντίπαλο την Πορτογαλική Sporting CP της Λισσαβόνας. Με νίκη με 5 γκολ διαφορά και άνω, περνάμε στους «8». Βέβαια το έργο μας κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, αφού η αντίπαλός μας είναι η κάτοχος του τροπαίου. Όμως μέσα στο καμίνι της Νέας Φιλαδέλφειας, όλα είναι πιθανά. Πάντως, επειδή η ώρα έναρξης σχεδόν συμπίπτει με αυτή του μπάσκετ, σίγουρα θα υπάρξει δίλημμα για το που να πάμε. Για μένα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η Βασίλισσα μας χρειάζεται δίπλα της. 

Φώτης Πάτρα


ΥΓ1: Λίγη προσοχή επιπλέον χρειάζεται στο παιχνίδι του χάντμπωλ, αφού οι δύο διαιτητές της σημερινής αναμέτρησης προέρχονται από τη Τουρκία. Κανείς δε ξέρει τι έχουν στο μυαλό τους οι συγκεκριμένοι. Οπότε, ας προσέξουμε εμείς λίγο παραπάνω.
ΥΓ2:  Α ρε Βασίλισσα…Μην παραδίδεις τα όπλα…Θα είμαστε δίπλα σου…
ΥΓ3:  Οι λαγοί βγήκαν από το λαγούμι τους, έκαψαν ένα αμάξι δικού τους και ξαναμπήκαν στις τρύπες τους. Χαχαχαχα…
ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.
ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...
ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ. 
ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/.  Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).
ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…
ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου