Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Σάββατο 05 Φεβ 2011


Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν οι ομάδες μας στο βόλεϊ, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Οι άνδρες έχασαν στο Αιγίνιο με 3-2 από την τοπική Νίκη, ενώ οι γυναίκες ηττήθηκαν με 3-1 από το ΣΑΑΚ Ανατόλια, στη Θεσσαλονίκη. Με μια λέξη: καταστροφή!

Οι άνδρες με τη λήξη του 1ου γύρου, βρίσκονται στην προτελευταία θέση της κατάταξης στην Α2 Κατηγορία, έχοντας μόλις 6 βαθμούς σε 11 αγώνες. Και αν αναλογιστούμε ότι οι 3 είναι απέναντι στα Νέα Μουδανιά, που έχουν 11 ήττες σε 11 αγώνες, θα δούμε ότι έχουμε μαζέψει 3 βαθμούς όλους και όλους, από 3 ήττες στο tie-break. Αν δε σουλουπωθούμε στο 2ο γύρο και δεν κάνουμε την υπέρβαση (διότι περί υπέρβασης πρόκειται), η Β’ Εθνική, μετά από πάρα πολλά χρόνια, θα είναι η κατηγορία που θα αγωνιζόμαστε του χρόνου.

Σημερινός μας αντίπαλος στην πρεμιέρα του 2ου γύρου, είναι ο ΠΟ Νέων Μουδανιών. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 17:15 και θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Μενιδίου «Μπ. Χολίδης». Η καταδικασμένη σε υποβιβασμό ομάδα της Χαλκιδικής, δεν έχει κάποιον στόχο, πέραν του να παλέψει όλα τα παιχνίδια και να υποβιβαστεί αξιοπρεπώς. Δεν έχει βαθμό μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, ενώ έχει κερδίσει μόλις 2 σετ. Στον 1ο γύρο πάντως μας έβγαλε την ψυχή στο πρώτο σετ, το οποίο κερδίσαμε με 29-31, για να ανοίξει ο δρόμος για τη μοναδική μας νίκη μέχρι τώρα. Όπως αντιλαμβάνεστε, κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην καθαρής νίκης, θα ισοδυναμεί (από τώρα) με υποβιβασμό. Η Ιστορία στις εντός έδρας αναμετρήσεις μας, με αντίπαλο τον ΠΟ Νέων Μουδανιών, έχει ως εξής:

Περίοδος 2004-05

Α2 Κατηγορία

3-1

Περίοδος 2005-06

Α2 Κατηγορία

3-1

Περίοδος 2008-09

Α2 Κατηγορία

3-0

Σε σύνολο 3 αναμετρήσεων, έχουμε το απόλυτο σε νίκες, με τα σετ να είναι φυσικά υπέρ μας με 9-2.

Στα του τμήματος γυναικών, η ομάδα αποδεκατισμένη από τραυματισμούς και ιώσεις, δεν τα κατάφερε απέναντι στο ΣΑΑΚ Ανατόλια, στη Θεσσαλονίκη. Αν και προηγήθηκε με 1-0 σετ, τελικά ηττήθηκε με 1-3, χωρίς να καταφέρει να τσιμπήσει κάποιον βαθμό και πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο από το ξεκίνημα της 2ης φάσης του πρωταθλήματος, αφού οι γαυροβαζελίνες κέρδισαν. Βέβαια αυτό δεν λέει τίποτα. Με 9 νίκες στεφόμαστε Πρωταθλητές, αλλά από εδώ και πέρα, απαγορεύονται οι γκέλες. Υπάρχουν πολλά παράπονα για το νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος και κατά τη γνώμη μου, δικαιολογημένα. Δεν μπορεί μια ομάδα που έχει τερματίσει 1η στην Α’ φάση, να μην έχει το παραμικρό πλεονέκτημα με τον ασθμαίνοντα 6ο της κατάταξης. Δεν είναι δίκαιο αυτό, πώς να το κάνουμε. Άσε που τα 11 παιχνίδια της Α’ φάσης είναι φιλικά για κάποιες ομάδες και δεν έχουν καμία μα καμία σημασία.

Επόμενος αντίπαλός μας στη 2η αγωνιστική της Β’ φάσης, θα είναι ο Παναθηναϊκός ΑΟ, σε παιχνίδι που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 7/2 στις 17:15, στο κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας (τηλεοπτική μετάδοση από το Sport +). Μόνο η νίκη θα πρέπει να υπάρχει στο μυαλό μας και τίποτε άλλο. Και θα πρέπει ο κόσμος να κατακλύσει τη γειτονιά μας, χωρίς ακρότητες όμως, αφού αν τιμωρηθούμε, θα χάσουμε τη δύναμη της έδρας μας, ενόψει των κρισίμων αγώνων που ακολουθούν. Η Ιστορία στις εντός έδρας αναμετρήσεις μας, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ΑΟ, έχει ως εξής:


Περίοδος 2002-03

Α1 Κατηγορία

0-3

Περίοδος 2006-07

Α1 Κατηγορία

0-3

Περίοδος 2007-08

Α1 Κατηγορία

0-3






Σε 3 αναμετρήσεις, έχουμε 3 ήττες, με τα σετ να είναι εις βάρος μας με 0-9. Αυτό θα αλλάξει σίγουρα. Και θα είναι η έναρξη της αντεπίθεσής μας για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Πάμε γερά…

Φώτης Πάτρα

fapatra@hotmail.com


ΥΓ1: Κούλα μ’ ακούς? Πολύ κωλόπαιδο ο…Μίτσελ!!!

ΥΓ2: «Και βάλτε το καλά μες το μυαλό σας, κουμάντο κάνουμε στο γήπεδό σας»…Λεωφόρος Αλεξάνδρας: 29 χρόνια κατεχόμενα.

ΥΓ3: Για να δούμε πόσοι θα είμαστε σήμερα στο βόλεϊ ανδρών.

ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.

ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...

ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ.

ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).

ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…

ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου