Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Σάββατο 12 Φεβ 2011


Είναι από τις λίγες φορές που δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω το κείμενό μου. Σκέφτομαι από τη μια τη δύσκολη (βαθμολογική) κατάσταση που έχει περιέλθει η ομάδα των ανδρών και από την άλλη το άσχημο (καταδικαστικό) ξεκίνημα της ομάδας των γυναικών και έχω βραχυκυκλώσει.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα ένα-ένα και ας ξεκινήσουμε από τους άνδρες. Μην ξεγελιόμαστε που η ομάδα νίκησε τα Μουδανιά. Όλες οι ομάδες θα το κάνουν εύκολα ή δύσκολα, εκτός και αν καμία αυτοκτονήσει. Για να σωθούμε και να μην υποστούμε την ξεφτίλα του υποβιβασμού στη Β’ Εθνική, θα πρέπει να κάνουμε δύο καθαρές νίκες εκτός προγράμματος (σε κάποια από τα εντός έδρας παιχνίδια μας με Μεταμόρφωση, Οδυσσέα, Μίλωνα, Φοίνικα ή τα εκτός με Παναχαϊκή και Παμβοχαϊκό), θα πρέπει να νικήσουμε καθαρά εκτός έδρας τον Κόροιβο, να μη χάσουμε από την Καρδίτσα και να κερδίσουμε οπωσδήποτε πάλι με καθαρό σκορ εντός έδρας, τους Γαλαξία και Αιγίνιο. Έτσι, θα φτάσουμε τους 26-27 βαθμούς και θα σωθούμε (τώρα έχουμε 9). Τόσο απλά, αλλά και τόσο δύσκολα συνάμα. Και όπως έχω ξαναγράψει, πρέπει να υποσκελίσουμε δύο εκ των Καρδίτσα (17 β.), Αιγίνιο (14 β.), Κόροιβο (13 β.) και Γαλαξία (11 β.) για να σωθούμε.

Σήμερα, στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής, η ΑΕΚ δίνει ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι, όπου έστω και ο ένας βαθμός θα είναι μεγάλη επιτυχία. Αντίπαλός μας ο πρωτοπόρος Παμβοχαϊκός, σε παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Βόχας, στις 18:30. Ιστορία στα μεταξύ μας εκτός έδρας παιχνίδια με τον ομάδα του Παμβοχαϊκού, δεν υπάρχει. Πάντως, θα πρέπει να προσέξουν λίγο εκεί στο επίσημο site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης. Πρόκειται για τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Ομοσπονδίας Βόλεϊ και όχι για κάποιον δημοσιογραφικό ιστότοπο αθλητικού περιεχομένου. Αντιγράφω τι αναφέρουν στο πλαίσιο της αναγγελίας του προγράμματος της 13ης αγωνιστικής: «Θεωρητικά εύκολες αποστολές έχουν οι δύο πρωτοπόροι της Α2 ανδρών στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. Ο Φοίνικας Σύρου υποδέχεται τα Μουδανιά που βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και ο Παμβοχαϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ, η οποία έχει μόλις δύο πόντους και είναι προτελευταία.» Πρώτον δεν έχουμε δύο πόντους αλλά εννέα και δεύτερον, από που και ως που κρίνει η Ομοσπονδία ότι ο Παμβοχαϊκός θα έχει εύκολο έργο? Και έτσι να είναι, απλά δεν το λες όταν είσαι η Ομοσπονδία. Για σοβαρευτείτε λίγο λέω εγώ…

Στα των γυναικών, ξεκινήσαμε πολύ άσχημα τη δεύτερη φάση και πλέον η κατάκτηση του Πρωταθλήματος δεν είναι στο χέρι μας. Μετά την ήττα στη Θεσσαλονίκη από το Ανατόλια, ήρθε και αυτή εντός έδρας από τον Παναθηναϊκό, για να δέσει το γλυκό που λένε. Πλέον, θα πρέπει να κάνουμε 8 καθαρές νίκες στους 8 εναπομείναντες αγώνες και να ελπίζουμε σε απώλεια 4 βαθμών των πρασίνων, για να πάρουμε τον τίτλο. Δύσκολο, αλλά οφείλουμε να παλέψουμε. Κάθε άλλο αποτέλεσμα, πλην καθαρής νίκης με αντίπαλο τον Ολυμπιακό τη Δευτέρα στις 17:15 στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη, θα είναι καταδικαστικό (το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Sport +). Η Ιστορία των αγώνων με την ομάδα της Τρούμπας (εκτός έδρας), έχει ως εξής:

2001-02 Α2 Κατηγορία 1-3

2002-03 Α1 Κατηγορία 2-3

2005-06 Α2 Κατηγορία 0-3

2006-07 Α1 Κατηγορία 0-3

2007-08 Α1 Κατηγορία 0-3

Σε σύνολο 5 αγώνων, έχουμε 5 ήττες, με τα σετ να είναι εις βάρος μας με 12-3. Πάντως για την ήττα του 2006, ας είναι καλά οι κκ Παγανέλης και Καρρέρ («εύκολη» νίκη για τις γαυρίνες, με την οποία ανέβηκαν στην Α1 ως δεύτερες, μαζί με εμάς που είχαμε τερματίσει στην 1η θέση).

Πάντως, θα πρέπει και πάλι να καταφερθώ εναντίον της Ομοσπονδίας, εξαιτίας του απαράδεκτου τρόπου διεξαγωγής του Πρωταθλήματος. Πως γίνεται να μην έχει ΚΑΜΙΑ πριμοδότηση η 1η ομάδα της Α’ Φάσης και να μπαίνουν όλες οι ομάδες στο ίδιο καζάνι? Απαράδεκτα πράγματα…

Όμως μεσοβδόμαδα έχουμε και κύπελλο, αφού θα παίξουμε για την φάση των «8» με αντίπαλο το Πειραματικό. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, την Πέμπτη 17/2 και ώρα 16:00. Με νίκη θα προκριθούμε για πρώτη φορά στην Ιστορία μας στα ημιτελικά της διοργάνωσης, με φόντο τον τελικό και την κατάκτηση της κούπας.

Ας ελπίσουμε τα κορίτσια μας να κάνουν το δύο στα δύο και οι άντρες να διαψεύσουν την Ομοσπονδία και να κερδίσουν τον Παμβοχαϊκό. Πάμε γερά μωρή ΑΕΚάρα…

Φώτης Πάτρα

fapatra@hotmail.com


ΥΓ1: Η Μάνα ΑΕΚ κόβει την τρίτη συνεχόμενη πίτα της, τα τελευταία…11 και βάλε χρόνια…Ας είναι καλά η Διοίκηση των ξυπόλυτων της Original.

ΥΓ2: Όλα τα λεφτά το κλάμα της Καλαϊντζίεβα μετά τη λήξη του αγώνα με το βάζελο την περασμένη Δευτέρα. Εν αντιθέσει με κάποιες άλλες αθλήτριές μας, που είχαν πιάσει ψιλή κουβεντούλα στο βαζελό-πάγκο.

ΥΓ3: Καλορίζικη η νέα σημαία για τα Ιερά χώματα… Στο νέο γήπεδο που θα χτίσουμε, η πρώτη σημαία που θα κυματίσει, θα είναι δωρεά των «21 Φίλων».

ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.

ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...

ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ.

ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).

ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…

ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου