Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Σάββατο 02 Απρ 2011



Για να δούμε... Η νίκη έστω και με 3-2 σετ απέναντι στον Μίλωνα την προηγούμενη αγωνιστική, μας έδωσε το δικαίωμα να ελπίζουμε. Έχουμε κρατήσει ζωντανές τις όποιες μας ελπίδες για παραμονή στην Α2 Κατηγορία, αλλά για να παραμείνουν έτσι, θα πρέπει απαραίτητα να φύγουμε με θετικό αποτέλεσμα από την Πάτρα σήμερα το βραδάκι. Αντίπαλός μας, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, θα είναι η Παναχαϊκή ΓΕ. Το εν λόγω παιχνίδι, θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Αγιάς (δίπλα στο ανοιχτό πέταλο του γηπέδου της ΠΓΕ) και θα ξεκινήσει στις 19:00. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει παρουσία οπαδών μας στο κλειστό, για να ενισχύσουν την προσπάθεια των παικτών μας για να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, ποτέ δεν αγωνίστηκε η ΑΕΚ μόνη στην Πάτρα, σε οποιοδήποτε άθλημα (η φωτογραφία είναι από αγώνα με την ΕΑΠ, στην Πάτρα). Η Παναχαϊκή μπορεί να είναι αδιάφορη βαθμολογικά, αλλά δεν είναι με τίποτε κακή ομάδα. Θα διεκδικούσε με αξιώσεις την άνοδο στην Α1, εάν στον 1ο γύρο δεν έχανε με τραυματισμό για κάμποσα παιχνίδια τον Μπασούκα, κάνοντας έτσι κάποιες γκέλες, που υπό νορμάλ συνθήκες δεν θα είχε κάνει. Πλέον, δεν μπορεί να κυνηγήσει τίποτε περισσότερο από την τιμητική 3η θέση στην κατάταξη. Το έγραψα και την προηγούμενη εβδομάδα και θα το επαναλάβω και τώρα. Σύμφωνα με τη λογική, αν κάνουμε δύο καθαρές νίκες στην έδρα μας (απέναντι σε Μεταμόρφωση και Αιγίνιο) και πάρουμε 3-4 βαθμούς εκτός έδρας σε Πάτρα και Καρδίτσα, έχουμε σωθεί, ανεξάρτητα του τι θα κάνουν οι αντίπαλοί μας (εκτός και αν οι Παμβοχαϊκός και Σύρος έχουν άλλη άποψη και ηττηθούν στην έδρα τους από τους ανταγωνιστές μας, πράγμα κατά τη γνώμη μου δύσκολο έως αδύνατο). Με την Παναχαϊκή ΓΕ, έχουμε αγωνιστεί άλλη μια φορά ως αντίπαλοι εκτός έδρας στην Ιστορία μας. Ήταν την περίοδο 2008-09, πάλι για την Α2 κατηγορία, όταν κερδίσαμε με σκορ 3-1, έχοντας εντυπωσιακή παρουσία οι οπαδοί μας στην κερκίδα, προερχόμενοι κυρίως από το club της Original στην Πάτρα. Μακάρι να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό...
Στα του τμήματος γυναικών, η σεμνή τελετή για τον τίτλο του Πρωταθλητή έλαβε τέλος μετά και την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό με σκορ 2-3. Όχι ότι είχαμε και πολλές ελπίδες, αλλά λέμε τώρα... Πλέον, η προσοχή μας στρέφεται αφενός μεν στον τελικό του Κυπέλλου που θα γίνει σε δύο εβδομάδες στη Σάμο, αφετέρου δε, στην κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πρωτάθλημα. Απομένουν δύο αγώνες, με Ηρακλή Κηφισιάς εκτός και με Μαρκόπουλο εντός και αυτή τη στιγμή είμαστε ισόβαθμοι στην 3η θέση με την ομάδα των Μεσογείων, έχοντας από 10 βαθμούς. Εμείς παίζουμε στο Ζηρίνειο, με τον Ηρακλή Κηφισιάς (Δευτέρα, 17:15), ενώ το Μαρκόπουλο αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Σε περίπτωση καθαρής του ήττας και δικής μας καθαρής αντίστοιχα νίκης, εξασφαλίζουμε την 3η θέση, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι (και αυτό γιατί υπερτερούμε στην ισοβαθμία, αφού θα έχουμε πετύχει δύο νίκες φέτος, σε σύνολο τριών παιχνιδιών). Τα παιχνίδια με αντίπαλο τον Ηρακλή Κηφισιάς και μάλιστα εκτός έδρας, έχουν μεγάλη Ιστορία. Αναλυτικότερα, (με την ΑΕΚ αναφερόμενη πρώτη), έχουν ως εξής:

Περίοδος 1997-98                Α’ Αθηνών                 2-3
Περίοδος 1998-99                Α' Αθηνών                 3-2
Περίοδος 2001-02                Α2 Κατηγορία            3-1
Περίοδος 2004-05                Α2 Κατηγορία            3-2
Περίοδος 2006-07                Α1 Κατηγορία            0-3
Περίοδος 2007-08                Α1 Κατηγορία            0-3

Συνολικά, σε 6 αγώνες οι νίκες είναι μοιρασμένες (3-3), με τα σετ όμως να είναι εις βάρος μας, με 11-14. Πάντως, για να είμαστε ρεαλιστές, κάθε άλλο αποτέλεσμα παρά καθαρής νίκης μας, θα είναι μεγάλη έκπληξη, αφού η ομάδα των βορείων προαστίων, εκτός από άπειρη και νεανική, δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε ένα βαθμό στη Β’ φάση.
Κλείνοντας τη σημερινή στήλη θα ήθελα να σας αντιγράψω ένα μήνυμα που ήρθε στο κινητό μου: «Σήμερα στις 17:00, στο κλειστό γήπεδο Α. Λιοσίων, η ομάδα μας αγωνίζεται με τον Ηρακλή. Όλοι όσοι ανήκουμε στο δυναμικό της Βασίλισσας, διοίκηση, τεχνική ηγεσία, παίκτες, προσωπικό και ξέροντας την αξία και το βάρος της φανέλας που υπηρετούμε, δίνουμε ΟΡΚΟ ΝΙΚΗΣ... Σήμερα φίλε σε περιμένουμε δίπλα μας και θέλουμε την παρουσία σου να μας δυναμώσει. Θέλουμε τη φωνή σου να μας απογειώσει. Θέλουμε την ψυχή σου να μας διώξει το βάρος που κουβαλάμε και να μας κάνει ανίκητους... Και όταν όλοι μαζί τα καταφέρουμε, δεν θα γιορτάσουμε, αλλά θα χαρούμε που δεν λερώσαμε την Ιστορία της μεγαλύτερης ομάδας μπάσκετ στην Ελλάδα... ΑΕΚάρα για πάντα κι αύριο μην λείψει κανείς!»
Τα λόγια περιττεύουν... Όλοι σήμερα οι δρόμοι οδηγούν στο κλειστό της Ζοφριάς. Δεν πρέπει να κάνουμε τίποτε άλλο από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα, παρά να ξελαρυγγιαστούμε στο «παλατάκι» των Άνω Λιοσίων. Και μετά από τις γριές, θα ασχοληθούμε και με τους «φίλους» μας τους (Μπαοκο)Παρτιζάνους...

Φώτης Πάτρα

ΥΓ1: Η αχαριστία είναι μεγάλο πράγμα. Αλλά τι περιμένεις από Σέρβους?
ΥΓ2: Μακάρι να μπορούσα να βρεθώ στο κλειστό της Παναχαϊκής, μαζί με τα αδέρφια μου από το club της Πάτρας. Όμως η Βασίλισσα προηγείται...
ΥΓ3: Όλα ήταν μαγικά την Κυριακή το βράδυ στη Βιτάλη, με το μαγαζί να θυμίζει σκεπαστή...
ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.
ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...
ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ. 
ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/.  Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).
ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…
ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου