Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Σάββατο 16 Απρ 2011



         Μεγάλη μέρα η σημερινή. Η ΑΕΚ για πρώτη φορά στην Ιστορία της στο χώρο του γυναικείου βόλεϊ, διεκδικεί έναν πανελλήνιο τίτλο. Ο τελικός απέναντι στον Ολυμπιακό, στη Σάμο (έναρξη 15:00, τηλεοπτική μετάδοση ΕΤ1), σίγουρα θα είναι ένα ντέρμπι, μιας και οι αντίπαλοί μας δεν έχουν και αυτοί κατακτήσει κάποιον τίτλο και είναι διψασμένοι για την πρώτη τους επιτυχία. Αν με ρωτήσετε τι βλέπω για το παιχνίδι, θα σας πω ότι είμαι χαλαρός και πιστεύω ότι θα το πάρουμε. Δεν ξέρω να σας απαντήσω από πού πηγάζει αυτή η αισιοδοξία, αλλά έτσι νιώθω. Στα τρία προηγούμενα παιχνίδια της σαιζόν που τελείωσε την προηγούμενη εβδομάδα, η ΑΕΚ κέρδισε ένα στην έδρα της (και μάλιστα πολύ άνετα με 3-0, με τους αντιπάλους μας στο πρώτο σετ να μην ξεπερνούν τους 10 πόντους), ενώ έχασε τα υπόλοιπα δύο (ένα εκτός με 1-3 και ένα εντός με 2-3). Το κλίμα για την ομάδα στην Σάμο είναι εκπληκτικό. Οικογενειακό, φιλικό, χαλαρό, αλλά και συνάμα συγκέντρωση και αφοσίωση στο στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου. Το αποτέλεσμα θα το ξέρουμε το πολύ έως τις      5 – 5:30 το απόγευμα. Και ας ελπίσουμε στην επιστροφή να γίνει χαμός στο αεροπλάνο με την κούπα να οδεύει προς Νέα Φιλαδέλφεια.
          Στα του τμήματος των ανδρών, το παιχνίδι μας στην Καρδίτσα στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής απέναντι στον τοπικό ΣΠΑ Καρδίτσας, αναβλήθηκε από την ΕΟΠΕ για τις 27/4, όπως και τα παιχνίδια Κόροιβος – Γαλαξίας και Νίκη Αιγινίου – Μεταμόρφωση. Αιτία για τις παραπάνω αναβολές, είναι η απουσία του αθλητή Μαδούρα του Κόροιβου με την Εθνική Παίδων. Και τα τρία παιχνίδια, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό, ποιες δύο ομάδες θα ακολουθήσουν τα Μουδανιά στη Β’ Εθνική (τα Μουδανιά το διέλυσαν το πράγμα για φέτος, αφού ενημέρωσαν ότι δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν στην Πάτρα με αντίπαλο την ΠΓΕ).
            Επιτρέψτε μου σε αυτό εδώ το σημείο να μην ασχοληθώ άλλο με βόλεϊ. Όπως και δεν θα ασχοληθώ με τίποτε άλλο σήμερα το μεσημέρι, πέρα από το μπάσκετ. Σημείο μηδέν για την δοξασμένη Βασίλισσα. Με νίκη στο Μαρούσι, συνεχίζουμε να αναπνέουμε. Την ήττα δεν την αναφέρω, γιατί σήμερα δεν πρέπει να υπάρχει στο λεξιλόγιό μας. Το κακό είναι ότι δεν κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Αν ο Πανελλήνιος χάσει από την Καβάλα (στην έδρα του στη Λαμία), τότε θα θέλουμε μια ήττα του Ηλυσιακού από το Περιστέρι ή στη Ρόδο, για να παραμείνουμε εμείς. Και αυτό γιατί σε 3πλή ισοβαθμία υστερούμε. Δεν έχω να αναλύσω κάτι παραπάνω. Νίκη στο Μαρούσι (το έπαιξα στο 2.24 το διπλό στη Betfair) και ας ελπίσουμε η ομάδα του εκ των Μοϊκανών Σκουρτόπουλου, να πάρει τη νίκη. Ή ακόμα πιο ευνοϊκό σενάριο, ας ελπίσουμε να κάνει το θαύμα του το Περιστέρι (υπάρχει τρομερή κόντρα και αντιπαλότητα από το παρελθόν ανάμεσα σε Ηλυσιακό και Περιστέρι), οπότε κερδίζοντας εμείς το Μαρούσι, να ησυχάσουμε από σήμερα. 
Ραντεβού στο κλειστό του Αμαρουσίου…

Φώτης Πάτρα

ΥΓ1: Έδωσε ρέστα ο Γενικός Αρχηγός. Και που να πάρουμε το Κύπελλο
ΥΓ2: Πάμε για το 5ο μαζί με το 19ο
ΥΓ3: Όποιος δεν είναι μέλος στην Μάνα ΑΕΚ, κανονικά δεν θα πρέπει να παίρνει εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου. Κουτσοί, στραβοί, στον Άγιο Παντελεήμωνα.
ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.
ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...
ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ. 
ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/.  Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).
ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…
ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου