Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Σάββατο 06 Νοε 2010


Αυτό το Σαββατοκύριακο υπάρχει διακοπή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων μας στο βόλεϊ (ανδρών και γυναικών), λόγω των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Έτσι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διαπιστωθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν, να διορθωθούν οι τυχόν ατέλειες και να γίνουν ακόμα πιο αποτελεσματικά τα όποια πλεονεκτήματα των ομάδων μας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ), δημοσίευσε στον επίσημο διαδικτυακό της τόπο, τα στατιστικά στοιχεία των τριών πρώτων αγωνιστικών του Πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας γυναικών. Η ΑΕΚ μετά από 3 αγώνες, βρίσκεται στην 1η θέση της κατάταξης, μαζί με το Μαρκόπουλο, έχοντας 3 νίκες με καθαρό σκορ, με τα σετ να είναι 9 υπέρ και 1 κατά. Την ομάδα από τα Μεσόγεια θα την αντιμετωπίσουμε σε 15 μέρες από σήμερα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, στο κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας. Έτσι θα έχουμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρουμε ένα καθαρό κεφάλι στην βαθμολογία από την αρχή, αφού ήδη έχουν κάνει από μια γκέλα οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Όμως όπως είπαμε σε προηγούμενη στήλη, δεν έχει και μεγάλη σημασία το ποιος θα τερματίσει 1ος στην Α’ φάση του Πρωταθλήματος. Όλα τα λεφτά είναι η Β’ φάση, στην οποία και θα κριθεί ο Πρωταθλητής.

Αν ρίξουμε μια ματιά στους επιμέρους στατιστικούς πίνακες, θα διαπιστώσουμε ότι η ΑΕΚ έχει εκπροσώπηση σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες. Στον πίνακα με τους περισσότερους κερδισμένους πόντους, βρίσκουμε στη 2η θέση την Κις με 57 πόντους, έναντι 62 της Κωνσταντινίδου του Πειραματικού. Σ’ αυτόν με τους άσσους, η Κις και η Παπαγεωργίου (έχοντας από 6), είναι μέσα στη δεκάδα, ενώ στις υποδοχές η Σάκκουλα είναι 2η με 48 (57%) και η Παπαγεωργίου 4η με 28 (54%). Τέλος, στην επίθεση, η Μποροβίντσεκ είναι 1η με 34 επιτυχημένες (με το εκπληκτικό ποσοστό 82%), ενώ η Κις είναι 5η με 49, αλλά με ποσοστό 55%. Στη μόνη κατηγορία που δεν έχουμε εκπροσώπηση είναι αυτή των μπλοκ.

Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά? Απλά γιατί έτσι φαίνεται ότι η ομάδα έχει ποιότητα, έχει παίκτριες υψηλού επιπέδου και ότι δικαίως χαρακτηρίζεται σαν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Βέβαια οι Παπαδημητρίου και Μιχαήλ, ούτε που θέλουν να ακούν για πρωτιές, κούπες και άλλα τέτοια. Θέλουν να κρατούν χαμηλούς τόνους, όχι γιατί έχουν χαμηλούς στόχους ή γιατί δεν πιστεύουν στην ομάδα, αλλά επειδή έτσι είναι ο χαρακτήρας τους. Το κεφάλι κάτω, δουλειά, υιοθέτηση στόχων και υλοποίησή τους χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες.

Στα των ανδρών, εκεί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Πρώτος στόχος η οικονομική εξυγίανση του τμήματος, αποπληρώνοντας τις δυσβάσταχτες οφειλές του παρελθόντος. Επόμενος στόχος η σωτηρία της ομάδος (η οποία θα επιτευχθεί εύκολα κατά την άποψή μου) και τέλος η κατάληψη όσο το δυνατόν υψηλότερης θέσης στην κατάταξη. Η νίκη επί των αδύναμων Νέων Μουδανιών την 1η αγωνιστική εκτός έδρας και η ήττα εντός από τον Παμβοχαϊκό τη 2η αγωνιστική, αποδεικνύουν τα λεγόμενά μου. Η μάχη της ανόδου στην Α1 (ανεβαίνουν 2 ομάδες), κατά κύριο λόγο μάλλον θα κριθεί ανάμεσα στους Παμβοχαϊκό, Παναχαϊκή και Φοίνικα Σύρου, ενώ φαβορί για τον υποβιβασμό στη Β’ Εθνική, είναι τα Μουδανιά, ο Κόροιβος Αμαλιάδας, ο Οδυσσέας Αμαρουσίου και η Μεταμόρφωση (υποβιβάζονται 3 ομάδες). Μετά από την πάροδο των πρώτων 5-6 αγωνιστικών, θα έχουμε μια σαφέστερη εικόνα για τη δυναμικότητα των ομάδων.

Εγώ το μόνο που έχω να πω μέσα από αυτή τη στήλη, είναι ότι θα πρέπει όλοι μας να βρεθούμε κοντά στις ομάδες μας, γιατί το αξίζουν. Φανέλα με το Δικέφαλο Αετό φοράνε και αυτοί, η οποία έχει κιτρινόμαυρα χρώματα. Επίσης, τα βάζω και με τον εαυτό μου, γιατί την προηγούμενη εβδομάδα προτίμησα να δω την ΑΕΚ του Μανόλο στη Νέα Σμύρνη από τον άνετο και αναπαυτικό καναπέ μου, παρά να πάω στην Παιανία να δω από κοντά τον Πελτέκη, τον Καπίρη και τ’ άλλα παιδιά. Λάθος μου, το οποίο δεν θα επαναλάβω ξανά. Και αυτό γιατί μεγάλωσα με μια από τις βασικές αρχές της Οικογένειας, η οποία λέει ότι «υποστηρίζουμε πρώτα τα τμήματα που μας έχουν ανάγκη και όχι εκεί που τρέχουν οι πολλοί για να προβληθούν».

Να είστε όλοι καλά και θυμηθείτε…Στις εκλογές ψηφίζουμε ΑΕΚ…Όλο και κάποιο αυτοκόλλητο υπάρχει στο συρτάρι μας. Κολλήστε το στη μούρη όλων αυτών που χρόνια τώρα μας εμπαίζουν. Και αν μας εμπαίξουν για ακόμα μια φορά στο θέμα της ανέγερσης του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια, μαύρο φίδι που τους έφαγε…

Φώτης Πάτρα

fapatra@hotmail.com

ΥΓ1: Βλέπω το γυναικείο και χαίρομαι και με το ανδρικό με πιάνει η ψυχή μου.

ΥΓ2: Φαλακρο-κόρακα, τι λες? Θα το ανοίξουμε πάλι?

ΥΓ3: Στη Σύρο θα είναι όλα μαγικά και Original

ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com

ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...

ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ.

ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).

ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…

ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου