Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Σάββατο 30 Οκτ 2010

Μετά από 2 αγώνες στις γυναίκες και 1 στους άνδρες, έχουμε πετύχει το απόλυτο, δηλαδή 3 νίκες σε 3 αναμετρήσεις και πλέον ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Οι γυναίκες, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας, αγωνίζονται σήμερα Σάββατο 30/10, στις 16:30, στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας, με αντίπαλο το Πειραματικό (με πλήρες όνομα σιδηρόδρομο «Σύλλογος Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης»). Με μία ακόμα νίκη, θα εδραιωθούμε για τα καλά στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, αν και με το νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, οι πρώτοι 11 αγώνες έχουν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα για τις λεγόμενες «ισχυρές» ομάδες, αφού τα αποτελέσματα δεν μετράνε στην επόμενη φάση, στην οποία και κρίνεται ο τίτλος. Οπότε οι νίκες χρειάζονται μόνο για ψυχολογικούς λόγους και για να δέσουμε ως ομάδα, αφού στη βασική μας εξάδα, μόνο η Καλαϊτζίεβα έπαιζε και πέρυσι. Όλες οι άλλες αθλήτριες είναι νεοφερμένες, με αποτέλεσμα να χρειάζονται περίοδο προσαρμογής, αλλά και να γνωρίσει η μία το παιχνίδι της άλλης.

Με το Πειραματικό Θεσ/νίκης, δεν έχουμε τεθεί αντιμέτωποι σε καμία διοργάνωση στο παρελθόν, οπότε η εν λόγω αναμέτρηση θα είναι η πρώτη ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Στα αξιοσημείωτα της προηγούμενης αναμέτρησης με τον ΓΣ Ηρακλή Κηφισιάς (νίκη με 3-0 σετ), ήταν η παρουσία του κόσμου της ομάδας, ο οποίος κατέκλυσε το κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, δίνοντας μεγάλη ώθηση στην ομάδα. Από αυτό και μόνο το γεγονός, διαφαίνεται όχι μόνο η δίψα του κόσμου για τίτλους και διακρίσεις και η εμπιστοσύνη που δείχνει στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ, αλλά και η επιστροφή ΟΛΩΝ των τμημάτων της ΑΕΚ στη φυσική της έδρα, δηλαδή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στα του τμήματος ανδρών, μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα με αντίπαλο τον ΠΟ Νέων Μουδανιών με 3-0 σετ, σειρά έχει ο ΓΑΣ Παμβοχαϊκός, για τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α2 Κατηγορίας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 31/10, στο κλειστό γυμναστήριο της Παιανίας, με ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ. Με την ομάδα του Βραχατίου, δεν έχουμε ξανασυναντηθεί ποτέ σε επίσημο αγώνα, σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Μόνο ένα φιλικό έχουμε παίξει, το οποίο διεξήχθη στις 26 Απριλίου 2009 στο κλειστό γυμναστήριο «Γιώργος Τριαντάφυλλος» του Βραχατίου. Μπορεί να χάσαμε με 2-1 σετ (δεν παίχθηκαν 4ο ή 5ο σετ), αλλά το αποτέλεσμα έχει μικρή σημασία. Η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική (το κλειστό είχε κατακλυστεί από οπαδούς και των δύο ομάδων), αφού θα γίνονταν απονομές Κυπέλλων στους δύο συλλόγους. Ο Παμβοχαϊκός είχε ανέβει τότε από την Β’ Εθνική στην Α2 και εμείς από την Α2 στην Α1. Μετά η συνέχεια είναι γνωστή. Ακολούθησε μια «μαύρη» χρονιά, για το τμήμα, για να υποβιβαστούμε και πάλι στην Α2, διαδρομή που έχουμε κάνει τέσσερις φορές την τελευταία δεκαπενταετία (από το 1995 που η ομάδα ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία της στην κατηγορία των μεγάλων του βόλεϊ). Πάντως η δήλωση του τότε Προέδρου του ΤΑΠ, Γιάννη Μαύρου, κάθε άλλο παρά προφητική ήταν: "Συγχαρητήρια στον Παμβοχαϊκο, στους παίκτες, στον προπονητή και στον κόσμο. Συγχαρητήρια και στα παιδιά της ΑΕΚ, γιατί αυτοί είναι ουσιαστικά που ανεβάζουν στην ομάδα στην Α1. Εύχομαι να μην τα ξαναπούμε σε αυτό το γήπεδο στην Α2, αλλά στην Α1". Ασχολίαστο…

Για να επανέλθουμε στα «φρέσκα κουλούρια» που λένε, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα η ομάδα ταλαιπωρήθηκε αρκετά κατά τη μετάβασή της στα Μουδανιά, αφού ανέμενε στο πούλμαν, για 2 περίπου ώρες, την απόφαση των παραγόντων των ομάδων της Α2, οι οποίοι είχαν σύσκεψη για το αν θα διεξαχθούν ή όχι οι αγώνες της κατηγορίας. Η ΓΓΑ χρωστάει κάποια χρήματα από επιχορηγήσεις της περιόδου 2009-10 και τα οικονομικά προβλήματα είναι δυσβάσταχτα για πολλά σωματεία. Τελικά η απόφαση ήταν θετική, η πρεμιέρα αποφασίστηκε να διεξαχθεί κανονικά και η ομάδα συνέχισε το δρόμο της.

Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες μας. Και ο κόσμος ας μην ξεχνάει ότι ΑΕΚ είναι οτιδήποτε φοράει κιτρινόμαυρο και φέρει στο στήθος τον Βυζαντινό Δικέφαλο Αετό σαν έμβλημα.

Φώτης Πάτρα

fapatra@hotmail.com

ΥΓ1: Τα παιδιά του βόλεϊ ανδρών αξίζουν πολλά. Ποτέ ξανά μόνοι…

ΥΓ2: «Όπου γάμος και χαρά η Κονδύλω πρώτη» λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Και έχει δίκιο. Εγώ θα συμπληρώσω, ότι όπου υπάρχει μιζέρια και «χλέπα», μακριά και αγαπημένοι και βγάλτε τα πέρα μόνοι σας. Α, και που ‘σαι…περνώντας, λένε και μια καλησπέρα.

ΥΓ3: Χαιρετίσματα στα αδέρφια μου στην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο. Στην Κομοτηνή ήταν ωραία έμαθα…

ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com

ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...

ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ.

ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).

ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…

ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου