Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Σάββατο 16 Οκτ 2010

Ξεκινάμε λοιπόν… 1η αγωνιστική Α1 κατηγορίας γυναικών 2010-11, Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010, ώρα 19:00, κλειστό γυμναστήριο κολλεγίου Ανατόλια: ΣΑΑΚ Ανατόλια – ΑΕΚ. Με το καλό και να επιστρέψουμε με την καθαρή νίκη στις αποσκευές μας από τη Θεσσαλονίκη.

Είναι η πρώτη φορά που μπαίνουμε σε ένα πρωτάθλημα της Α1 με τον αέρα ενός εκ των φαβορί για να το κατακτήσουμε και όχι ενός εκ των φαβορί για να πέσουμε (και μάλιστα άνετα) στην Α2. Δεν ξέρω πως νιώθετε όλοι εσείς που παρακολουθείτε τα του βόλεϊ γυναικών της ΑΕΚ, αλλά εγώ προσωπικά νιώθω πολύ περίεργα. Όσο θυμάμαι σε ποια απίθανα κλειστά γυμναστήρια έχουμε βρεθεί για να παρακολουθήσουμε την ομάδα, το τι πίκρες έχουμε ζήσει, αλλά και το πόσες ήττες έχουμε κάνει από διάφορα χωριά, τόσο πωρώνομαι για τη φετινή χρονιά. Και πωρώνομαι επειδή πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα και επειδή όλα δείχνουν ότι φέτος είναι η χρονιά μας.

Πρεμιέρα λοιπόν στη Θεσσαλονίκη, απέναντι στην ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια. Επικίνδυνο παιχνίδι, το οποίο κρύβει παγίδες, αλλά με προσοχή και αυτοσυγκέντρωση, όλα θα πάνε καλά. Με την ομάδα του Ανατόλια δεν έχουμε συναντηθεί για το πρωτάθλημα κατά το παρελθόν. Η μόνη αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς. Στην έδρα μας, στο κλειστό του Μενιδίου, αποκλειστήκαμε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, χάνοντας με 1-3 σετ (11-25, 25-22, 18-25, 23-25).

Στο Ανατόλια παίζει και μια παλιά μας γνώριμη. Πρόκειται για την Ελπίδα Τικταπανίδου, η οποία αγωνίστηκε σε εμάς κατά την περίοδο 2007-08 (η αδερφή της Μαρία έπαιξε για 3 χρόνια, από το 2007 έως και το 2010). Αναλυτικά το ρόστερ της ομάδας έχει ως εξής:

Νο 1 ΚΟΥΝΑΔΗ Φωτεινή (1983, πασαδόρος)

Νο 3 ΨΥΛΛΑΚΗ Ειρήνη-Ιωσηφίνα (1991, κεντρική)

Νο 4 ΚΟΥΤΟΥΞΙΔΟΥ Νικολέτα (1980, πασαδόρος)

Νο 5 ΧΑΣΚΟΥ Μαρία (1985, ακραία)

Νο 6 KΙS Katalin (Ουγγαρία, 1979, ακραία)

Νο 7 ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασία (1989, ακραία)

Νο 9 BΟROVINSEK Sonja (Σλοβενία, 1980, διαγώνια)

Νο 10 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Φωτεινή (1981, ακραία)

Νο 11 ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΟΥ Μαρία (1986, κεντρική)

Νο 13 ΓΚΙΟΥΖΕΛΗ Παναγιώτα (1990, ακραία)

Νο 14 ΨΥΛΛΑΚΗ Μαριάννα (1994, ακραία)

Νο 17 KALAITZIEVA Marina (Βουλγαρία/Ελλάδα, 1979, ακραία)

Νο 18 ΣΑΚΚΟΥΛΑ Χαρά (1973, λίμπερο)

Από φέτος αλλάζει και ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθει σε δύο φάσεις (δεν υπάρχουν play offs και play out). Συγκεκριμένα, στην Α΄ φάση, οι ομάδες αγωνίζονται σε πρωτάθλημα ενός γύρου με βαθμολογία και κατατάσσονται από τη θέση 1 έως 12. Στη δεύτερη φάση, οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τις θέσεις 1 έως 6, θα αγωνισθούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες της πρώτης φάσης). Η θέση που θα πάρουν στη βαθμολογία, θα είναι η τελική στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Για τη δεύτερη φάση επίσης, οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τις θέσεις 7 έως 12 της πρώτης φάσης, θα αγωνισθούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία (δεν συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες της πρώτης φάσης). Η ομάδα που θα καταλάβει την 12η θέση στην τελική κατάταξη της δεύτερης φάσης θα υποβιβαστεί στην Α2, ενώ οι υπόλοιπες θα καταταχθούν αναλόγως. Να σημειώσουμε, πως την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2011-12, στην Α1 γυναικών, θα συμμετέχουν δεκατέσσερις ομάδες αντί για δώδεκα που συμμετέχουν φέτος (θα πέσει μία και θα ανέβουν τρεις).

Καλή αρχή να έχουμε λοιπόν και θα πρέπει όλοι μας να γεμίσουμε το κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας το ερχόμενο Σάββατο, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μας.

Φώτης Πάτρα

fapatra@hotmail.com

ΥΓ1: Τιμ μάνατζερ: Αρραβωνιάρης… Ε, ρε γλέντια…

ΥΓ2: Επανήλθε δριμύτερος στη λίστα ο κοτσιδάκιας

ΥΓ3: Επιτέλους, παντού μυρίζουμε ΑΕΚ…

ΥΓ4: Και επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com

ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...

ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ.

ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).

ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…

ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου