Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Σάββατο 09 Οκτ 2010


«Δικέφαλος», Σάββατο 20 Ιουνίου 2009, Αριθμός Φύλλου 1895… Αυτή ήταν η τελευταία φορά που η στήλη δημοσιεύθηκε στο αγαπημένο «Ευαγγέλιο» όλων των οπαδών της ΑΕΚ, το οποίο τώρα πια δεν μας συντροφεύει τα Σαββατιάτικα πρωινά μας, αλλά υπάρχει μόνο στις καρδιές μας.
Όταν ο φίλος και αδερφός Νίκος Αγγελίδης, η καλύτερα «Ρομέο», μου πρότεινε να συνεχίσω να γράφω τη στήλη για το κατακίτρινο blog που με μεράκι έχει βάλει στην καθημερινότητά μας, δεν θα μπορούσα με κανέναν τρόπο να αρνηθώ. Δεν είμαι δημοσιογράφος, δεν ήμουν ποτέ και φυσικά δεν είμαι και τώρα αμειβόμενος, αλλά είμαι ένας άρρωστος με την ΑΕΚάρα μας. Και αφού υπάρχει έστω και ένας που διάβαζε στο παρελθόν τη στήλη, του οφείλω σεβασμό και οφείλω να του δώσω την ευκαιρία να την ξαναδιαβάσει.
Όπως είναι γνωστό, η στήλη ασχολείται με τα της Α.Ε.Κ. και ειδικότερα με τα του τμήματος βόλεϊ (ανδρών και γυναικών), χωρίς να παραλείπει όμως αναφορές και στα άλλα αθλήματα που καλλιεργεί η κιτρινόμαυρη οικογένεια.
Θα ξεκινήσω από το βόλεϊ γυναικών, όπου εκεί οι Παπαδημητρίου και Μιχαήλ έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν τελείως. Η ομάδα είναι έτοιμη για πρωταθλητισμό και αυτό το υποστηρίζω με πλήρη επίγνωση του τι σημαίνει. Έχοντας ζήσει από κοντά την ομάδα από την αρχή σχεδόν της ίδρυσής της, όταν συγχωνευτήκαμε με την Αλσούπολη το 1995 και παίζαμε στην Α’ ΕΣΠΑΑ, ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε τόσο ποιοτικό και πλήρες ρόστερ, σαν το φετινό. Έχουμε συμμετάσχει άλλες τρείς φορές στην Α1, όπου ή υποβιβαζόμασταν αύτανδροι (2003 & 2008) ή σωζόμασταν με την ψυχή στο στόμα (2007), επειδή είχαν σχεδόν διαλυθεί δύο ομάδες (ΑΕ Βύρωνας/Αγ. Σώστη και ΟΦΑ Απολλώνιος Κερατσινίου), οι οποίες κατέβαζαν συνθέσεις ανάγκης απλά και μόνο για να μη μηδενιστούν. Φέτος όμως οι στόχοι έχουν αλλάξει. Και ονομάζονται πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδος. Το double λοιπόν είναι ο φετινός μας στόχος. Με δεδομένη τη δύναμη της ομάδας και τη συμπαράσταση από τον κόσμο, όλα είναι πιθανά. Ας μην ξεχνάμε δε, ότι θα έχουμε σαν έδρα το κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο αναμένεται να γνωρίσει και πάλι μεγάλες στιγμές. Και έτσι πρέπει. Πρέπει να είμαστε κοντά στις αθλήτριές μας, αλλά και με την παρουσία μας να πούμε με τον τρόπο μας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δύο εφόρους, που βάζουν τα χρήματά τους, για να φτάσουν την ΑΕΚάρα μας εκεί που της αξίζει. Στην κορυφή… Η αρχή έγινε στο τουρνουά της Κύπρου, όπου κατακτήσαμε σχετικά άνετα την φιλική αυτή κούπα, κάνοντας 3 νίκες σε 3 αγώνες. Στα αξιοσημείωτα, η παρουσία καθημερινά στο πλευρό της ομάδας των φιλάθλων μας από κάθε γωνιά της μαρτυρικής Μεγαλονήσου. Και μόνο η συμμετοχή μας σε τουρνουά εκτός Ελλάδος, φτάνει και περισσεύει για να καταλάβει κανείς ότι τα πράγματα δουλεύουν άψογα στο εν λόγω τμήμα. Άλλες εποχές, καθόλου μακρινές, με το ζόρι πηγαίναμε να παίξουμε εκτός έδρας τα παιχνίδια μας για το πρωτάθλημα.
Στα του ανδρικού τμήματος, τα πράγματα εκεί είναι από θολά έως ομιχλώδη. Η ομάδα θα αγωνιστεί φέτος ξανά στην Α2 κατηγορία, μετά από μια σύντομη περιπέτεια πέρυσι στην Α1. Περιπέτεια η οποία έμοιαζε με σκωτσέζικο ντουζ, αφού από τα αρχικά όνειρα για διάκριση, 8άδα κτλ, καταλήξαμε να υποβιβαστούμε τερματίζοντας προτελευταίοι. Γήπεδο δεν έχουμε, χρήματα ας μην πούμε καλύτερα και γενικά…ας το αφήσουμε το θέμα γιατί πονάει. Και πονάει πολύ…
Σε επόμενες στήλες θα ασχοληθούμε πιο πολύ μετά των ομάδων, με ανάλυση του ρόστερ τους, με στατιστικά και με διάφορες άλλες ειδήσεις. Θα ήθελα να τονίσω και πάλι σε αυτό το σημείο, με αφορμή τη λέξη «ειδήσεις» που έγραψα πιο πάνω, ότι δεν έχω τη δημοσιογραφική ιδιότητα, οπότε μην περιμένετε να διαβάσετε για μεταγραφές ή αποδεσμεύσεις ή για διάφορα άλλα κουτσομπολιά. Αν και πολλές φορές γνωρίζω πολλά πράγματα που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν (λόγω της φιλίας μου με τα παιδιά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τιμόνι της Μάνας ΑΕΚ), ποτέ δε θα γράψω κάτι που θα βλάψει την ομάδα ή που θα εκθέσει πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτά ας τα αφήσουμε στους καθεαυτού δημοσιογράφους, οι οποίοι πολλές φορές στο βωμό της είδησης, κάνουν απίστευτο κακό στην ομάδα. Η στήλη ήταν και θα παραμείνει αγνή, ενημερωτική για το τι έγινε και με αυστηρή κρίση ή απόδοση ευσήμων. Και επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com

Φώτης Πάτρα
fapatra@hotmail.com

ΥΓ1: Ξέρω ότι πολλών το μάτι πάει πρώτα στα υστερόγραφα και μετά στο κυρίως κείμενο. Και μένα έτσι έκανε και κάνει. Ας είναι καλά ο παλιός καλός Αντιχούλιγκαν και τα Original news.
ΥΓ2: Τα μάτια μας 400 σήμερα στο χάντμπωλ…
ΥΓ3: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...
ΥΓ4: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ.
ΥΓ5: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).
ΥΓ6: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…
ΥΓ7: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου