Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Σάββατο 20 Νοε 2010


Μετά από δύο εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας λόγω των εκλογών, επαναρχίζουν τα πρωταθλήματα βόλεϊ ανδρών και γυναικών.

Την αρχή κάνει η ομάδα των ανδρών, η οποία αντιμετωπίζει τον ΑΟ Φοίνικα Σύρου, σε ένα παιχνίδι το οποίο θα διεξαχθεί σήμερα στις 18:00, στο κλειστό γυμναστήριο «Δ. Βικέλας» Β’.

Πρόκειται για σαφώς ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι, αφού η ομάδα της Σύρου είναι από τα φαβορί για την άνοδο στην Α1 κατηγορία. Βρίσκεται ήδη στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας 2 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, χωρίς μάλιστα να χάσει ούτε ένα σετ.

Η Ιστορία των αγώνων με τον ΑΟ Φοίνικα Σύρου, εκτός έδρας, με την ΑΕΚ αναφερόμενη πρώτη, έχει ως εξής:

Περίοδος 2005-06

A2 Κατηγορία

3-2

Περίοδος 2009-10

Α1 Κατηγορία

0-3

Βλέπουμε ότι σε δύο παιχνίδια, οι νίκες είναι μοιρασμένες, με τα σετ όμως να είναι εις βάρος μας με 3-5. Πάντως τα παιχνίδια με τον Φοίνικα εκτός έδρας, στο πανέμορφο νησί της Σύρου, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους οπαδούς μας να κάνουν μια εκδρομή με διανυκτέρευση, αφού δεν υπάρχει δρομολόγιο πλοίου για Πειραιά ή Ραφήνα μετά τον αγώνα.

Στα του τμήματος των γυναικών, αντιμετωπίζουμε σήμερα στις 20:30 την ομάδα του ΑΟ Μαρκόπουλου, σε παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας.

Πρόκειται για το ντέρμπυ κορυφής της Α1 κατηγορίας, αφού μόνο εμείς και οι σημερινοί αντίπαλοί μας δεν έχουμε βαθμολογικές απώλειες τις 3 πρώτες αγωνιστικές (το Μαρκόπουλο είναι στην 1η θέση, έχοντας 9-0 συντελεστή σετ, με την ΑΕΚ να είναι στη 2η, αφού έχει 9-1). Βέβαια η ομάδα του Μαρκόπουλου, δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιον δύσκολο αντίπαλο στα 3 πρώτα ματς (με ΕΑ Λάρισας εντός, με Πανελλήνιο εκτός και με Πανιώνιο εντός έχει παίξει), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι ευκαταφρόνητος αντίπαλος.

Η Ιστορία στα ματς με την ομάδα από τα Μεσόγεια, εντός έδρας, με την ΑΕΚ αναφερόμενη πρώτη, έχει ως εξής:

Περίοδος 1995-96

Α' Αθηνών

1-3

Περίοδος 2000-01

Α2 Κατηγορία

3-1

Περίοδος 2002-03

Α1 Κατηγορία

0-3


play out

0-3

Περίοδος 2006-07

Α1 Κατηγορία

1-3

Περίοδος 2007-08

Α1 Κατηγορία

0-3

Σε σύνολο 6 αγώνων (κανονικής περιόδου και play offs/out), οι νίκες είναι 1-5 υπέρ του Μαρκόπουλου, με τα σετ φυσικά να είναι εις βάρος μας με 5-16 (στο -11 δηλαδή). Σαφώς και η προϊστορία είναι αρνητική για την ΑΕΚ και μάλιστα σε συντριπτικό βαθμό. Οπότε ήρθε μάλλον η ώρα να αρχίσει να αλλάζει αυτό, αφού πρέπει να έχουμε το πάνω χέρι απέναντι σε κάθε αντίπαλο, είτε εντός, είτε εκτός έδρας.

Πάντως είναι μια καλή ευκαιρία να πάρουμε κεφάλι στη βαθμολογία, αφού σε περίπτωση καθαρής νίκης, θα είμαστε η μόνη από τις 12 ομάδες, που δε θα έχει υποστεί βαθμολογικές απώλειες.

Το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται να είναι άκρως κιτρινόμαυρο, αφού νωρίτερα η ομάδα χάντμπωλ θα κάνει την παρθενική της ευρωπαϊκή εμφάνιση για φέτος, αντιμετωπίζοντας στις 17:15, στο κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, τη SKA Minsk από τη Λευκωροσία, για το B’ γύρο (φάση 32) του “Challenge Cup”. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αντίπαλός μας συμμετέχει για 20η φορά στα ευρωπαϊκά κύπελλα του χάντμπωλ. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα σταθεί ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ΑΕΚάρα μας, η οποία έχει πάρει φόρα μετά τις απανωτές νίκες στα ντέρμπυ με Δούκα και Διομήδη Άργους.

Αν θέλουμε λοιπόν να περάσουμε ένα υπέροχο Σαββατιάτικο απόγευμα, θα πρέπει να το διαμορφώσουμε ως εξής: 5 – 7 χάντμπωλ, 7 – 8.15 ένα καφεδάκι στη «Βυζαντινή Γωνιά»¨και 8.30 – 10 βόλεϊ γυναικών. Ραντεβού στη γειτονιά μας λοιπόν…

Φώτης Πάτρα

fapatra@hotmail.com

ΥΓ1: Στη Σύρο θα είναι υπέροχα…

ΥΓ2: (Μ)ΠΑΟΚάκια, ότι και να κάνετε, ΑΕΚ Θεσσαλονίκης θα παραμείνετε. Άϊντε παραρτήματα του γαύρου, που σηκώσατε και κεφάλι.

ΥΓ3: Λέτε να σηκώσουμε δύο κούπες φέτος? Ο Αρχηγός ήδη είναι ο πιο επιτυχημένος Πρόεδρος στη σύγχρονη Ιστορία της Μάνας ΑΕΚ.

ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.

ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...

ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ.

ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).

ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…

ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου