Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010

Σάββατο 25 Δεκ 2010


Παραμονή Χριστουγέννων…Μεγάλη μέρα ξημερώνει αύριο. Από τις μεγαλύτερες γιορτές του χριστιανισμού. Όμως επειδή δεν περνάει ούτε μία μέρα χωρίς να σκεφτούμε την μεγάλη μας καψούρα, την αρρώστια που λέγεται ΑΕΚ, είπα να κάτσω να γράψω το καθιερωμένο κειμενάκι, το οποίο κάθε Σάββατο διαβάζετε στο blog του φίλου και αδερφού Νίκου Romeo.

Επειδή τα πρωταθλήματα βόλεϊ ανδρών και γυναικών διακόπτονται λόγω της εορταστικής ραστώνης, έκρινα σκόπιμο να κάνω ένα μικρό απολογισμό της μέχρι σήμερα πορείας της ΑΕΚ, αλλά και των λοιπών ομάδων. Και επειδή ξέρετε ότι πάντα η αδυναμία μου είναι το τμήμα που δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά, σωστά μαντέψατε ότι θα ξεκινήσω από το τμήμα βόλεϊ των ανδρών.

Η ΑΕΚ με τη συμπλήρωση των 7 πρώτων αγωνιστικών, βρίσκεται στην 11η θέση της κατάταξης, επί συνόλου 12 ομάδων. Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη Ιστορία της που βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Ανεβήκαμε από τη Β’ Εθνική στην Α2 Κατηγορία, την περίοδο 1992-93, όταν και τερματίσαμε στην 4η θέση (χάνοντας την άνοδο στα μπαράζ των Τρικάλων). Από τότε, ξανασυμμετείχαμε άλλες 6 φορές στη δεύτερη σε τάξη εθνική κατηγορία. Συγκεκριμένα, τερματίσαμε 1οι το 1993-94, 2οι το 1995-96, 1οι το 2002-03, 7οι το 2004-05, 1οι το 2005-06 και 1οι το 2008-09. Αλλά ακόμα και όταν τερματίσαμε στην 7η θέση, δεν κινδυνεύσαμε σε καμία περίπτωση, αφού είχαμε έναν μηδενισμό και -3 βαθμούς, λόγω των επεισοδίων με τη ΓΕ Μεσσηνίας στην Καλαμάτα. Οπότε, η φετινή χρονιά είναι δίχως άλλο, η χειρότερη για την ομάδα τα τελευταία 19 χρόνια.

Αν πάρουμε τα παιχνίδια που έχουμε δώσει αυτές τις 7 πρώτες αγωνιστικές, θα δούμε ότι δεν έχουμε «τσιμπήσει» κάποιον πόντο από τα θεωρητικά χαμένα παιχνίδια. Και αναφέρομαι στα ματς με το Φοίνικα Σύρου, τον Παμβοχαϊκό και το Μίλωνα. Στα υπόλοιπα 4 παιχνίδια, με αντιπάλους στα μέτρα μας (Οδυσσέα - Κόροιβο εντός και Μουδανιά – Γαλαξία εκτός), υπολογίζαμε να έχουμε πάρει 10 με 12 βαθμούς. Αντί αυτού έχουμε πάρει μόλις 5. Δηλαδή είμαστε αμέσως-αμέσως στο μείον 5 με μείον 7.

Από τις υπόλοιπες 11 ομάδες, ξεχωρίζουν ο Φοίνικας και ο Παμβοχαϊκός, οι οποίες είναι και οι δύο επικρατέστερες για την άνοδο στην Α1 Κατηγορία. Δεν πρόκειται να κινδυνεύσει ο Μίλωνας, αλλά ούτε πρόκειται να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Ευχάριστη έκπληξη είναι η Μεταμόρφωση, ενώ αντίθετα δυσάρεστη είναι η Παναχαϊκή (ελπίζω να συνέλθει μετά το μεταξύ μας ματς της 8ης αγωνιστικής). Οπότε, οι ομάδες που βράζουν στο ίδιο καζάνι με εμάς, είναι ο Γαλαξίας Θεσ/νίκης, ο Κόροιβος Αμαλιάδας, ο Οδυσσέας Αμαρουσίου, η Καρδίτσα, η Νίκη Αγινίου και τα Νέα Μουδανιά.

Κατά πως δείχνει το πράγμα, η ομάδα της Χαλκιδικής θα υποβιβαστεί αύτανδρη (τι μπορεί να περιμένει με 0 βαθμούς, 0-7 νίκες ήττες και 1-21 σετ παθητικό?). Από τις υπόλοιπες ομάδες, ο Οδυσσέας έχει ξεφύγει αρκετά (έχει 12 βαθμούς), ενώ ακολουθεί η Καρδίτσα με 9. Από κοντά είναι το Αιγίνιο με 8, ενώ Κόροιβος και Γαλαξίας έχουν από 6. Εμείς είμαστε μόνοι προτελευταίοι με 5 πόντους. Αν μη τι άλλο πρέπει να συνέλθουμε, αν δεν θέλουμε να πάθουμε καμιά λαχτάρα.

Αν υποθέσουμε ότι «γκέλα» ονομάζουμε μία ήττα από ομάδα της ίδιας κατηγορίας στην έδρα μας, θα δούμε ότι ο Οδυσσέας Αμαρουσίου, όχι μόνο δεν έχει κάνει γκέλα, αλλά έχει «δαγκώσει» και κάμποσες ομάδες εκτός έδρας . Άρα μάλλον σώζεται άνετα.

Η Καρδίτσα εκτός έδρας πήρε βαθμό από το Μίλωνα, κέρδισε στο tie break το Αιγίνιο και κέρδισε καθαρά στην Αμαλιάδα. Επίσης, έχει νικήσει εκεί όπου έπρεπε να νικήσει εντός έδρας. Άρα είναι στο πολύ συν από πλευράς συγκομιδής βαθμών.

Το Αιγίνιο κέρδισε καθαρά μέσα στον Κόροιβο, αλλά έχασε 4 πόντους μέσα στην έδρα του από Οδυσσέα και Καρδίτσα. Άρα είναι στο -1 απ’ ότι υπολόγιζε να μαζέψει.

Ο Κόροιβος είναι αλλοπρόσαλλη ομάδα. Χάνει καθαρά από το Αιγίνιο στην έδρα του, κερδίζει 2 πόντους από εμάς εκτός, χάνει 1 βαθμό στην έδρα του από τον Οδυσσέα, κερδίζει στο tie break εκτός την Παναχαϊκή και χάνει καθαρά εντός από την Καρδίτσα. Χάος δηλαδή και άντε βγάλε άκρη. Άρα: - 3 βαθμούς.

Τέλος ο Γαλαξίας, έχει κερδίσει εμάς στο tie break στην έδρα του, αλλά έχει τσιμπήσει 1 βαθμό εντός από την Παναχαϊκή. Άρα είναι στο απόλυτο μηδέν.

Τι συμπεραίνουμε απ’ όλα τα παραπάνω? Ότι είμαστε στη χειρότερη θέση μετά από τα Μουδανιά. Και ότι η βαθμολογική μας θέση, είναι άκρως αντιπροσωπευτική της πορείας μας έως τώρα. Το δε επόμενο παιχνίδι με την Παναχαϊκή ΓΕ, στην έδρα μας στο Μενίδι, είναι ματς δίχως αύριο. Όχι τόσο γιατί στενεύουν τα περιθώρια, αλλά για ψυχολογικούς λόγους.

Θα κάνω πάλι την πρόβλεψή μου. Θα τερματίσουμε στο τέλος στην 7η ή στην 8η θέση, μπροστά από Μουδανιά, Γαλαξία, Κόροιβο και Αιγίνιο. Αν δεν συνέλθει η Παναχαϊκή, ίσως την προσπεράσουμε και αυτή (δύσκολο όμως). Οπότε ρισκάρω και λέω ότι θα καταλήξουμε στην 8η θέση. Μακάρι να με διαψεύσει η ομάδα (προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο). Λυπάμαι που αναλύω καταστάσεις βαθμολογικές με όλα αυτά τα ανύπαρκτα χωριά και τις ομάδες γειτονιάς. Αλλά ας είναι καλά όλοι οι προηγούμενοι ΑΕΚάρες που χρέωναν την «Μάνα» ΑΕΚ και το ΤΑΠ και επίσης ας είναι καλά όλοι αυτοί οι «έχοντες», που αφήνουν τους «μη έχοντες» οπαδούς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ…

ΚΑΙ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΑΕΚ ΚΑΝΕΝΑ, ΘΑ Σ’ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ Α1…

Φώτης Πάτρα

fapatra@hotmail.com

ΥΓ1: “Τ’ αλογάκι, είναι σούζα και πονάει που το πήραμε παρτούζα”…Είναι ωραία στα 4…έτσι δεν είναι τυρόγαλα? Καλορίζικο το νέο γήπεδο…

ΥΓ2: Χρόνια πολλά σε όλους τους Χρήστους και Χριστίνες της Οικογένειας και ειδικά στο Χρήστο Ορεστιάδα, στο Χρήστο Καβάλα, στο Χρήστο Διαβολίτσι και στη Χριστίνα την Αυστριακιά (πλέον),

ΥΓ3: Η ομάδα χάντμπολ συνεχίζει να μας αρρωσταίνει με την καλή έννοια. Πάμε γερά. Ξεκουραζόμαστε και συνεχίζουμε για να τα σαρώσουμε όλα. Τον (Μ)ΠΑΟΚ θα τον υποδεχτούμε με κόσμο για το Κύπελλο το Φεβρουάριο. Με το καλό…

ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.

ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...

ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ.

ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).

ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…

ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

Σάββατο 18 Δεκ 2010


Αδέρφια δεν πάμε καλά… Και δεν αναφέρομαι στα μυαλά, αφού εκεί είναι δεδομένο ότι δεν είμαστε καθόλου καλά. Αναφέρομαι στο βόλεϊ ανδρών. Δυστυχώς η ήττα με κάτω τα χέρια από κάποιον…Οδυσσέα Αμαρουσίου την περασμένη εβδομάδα, έκρουσε (?) για τα καλά τον κώδωνα του κινδύνου για το τμήμα. Έχοντας διανύσει σχεδόν τα μισά και κάτι ψιλά του 1ου γύρου, η ομάδα βρίσκεται στην 11η θέση της κατάταξης της Α2 Κατηγορίας και πλέον βρίσκεται για τα καλά στη ζώνη του υποβιβασμού (πέφτουν οι 10ος – 11ος και 12ος). Αν θελήσουμε να κάνουμε έναν απολογισμό των πρώτων 6 αγώνων που έχουμε δώσει έως τώρα, θα έπρεπε βάσει λογικής να είχαμε συγκεντρώσει 10 με 12 βαθμούς (γιατί ο Παμβοχαϊκός και ο Φοίνικας Σύρου έχουν σαφώς καλύτερες ομάδες από εμάς και δεν είχαμε ελπίδες να κερδίσουμε κάτι από αυτά τα παιχνίδια). Αντ’ αυτού, έχουμε μαζέψει μόλις 5 βαθμούς, δηλαδή ήδη είμαστε στο -5 ή -7. Θα πρέπει δηλαδή να «τσιμπήσουμε» βαθμούς από εκτός έδρας παιχνίδια για να καλύψουμε τις γκέλες που έχουμε κάνει (ήττα καθαρή με τον Οδυσσέα, ήττες στο tie-break με Κόροιβο και Γαλαξία). Πάντως επιμένω. Η ομάδα δεν είναι γι' αυτή τη θέση. Η εκτίμησή μου η αρχική παραμένει ως έχει, ότι δηλαδή θα τερματίσουμε 7οι ή 8οι. Ούτε για παραπάνω είμαστε, αλλά ούτε και για να πέσουμε. Πάντως η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος είναι η Μεταμόρφωση, η οποία βρίσκεται στην 4άδα, ενώ αντίστοιχα απογοητεύει η Παναχαϊκή σε πρώτη φάση, αλλά και ο Μίλωνας. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, ο Παμβοχαϊκός και ο Φοίνικας μάλλον θα κάνουν έναν υγιεινό περίπατο. Για την 7η αγωνιστική, αγωνιζόμαστε σήμερα στις 7 το απόγευμα στο κλειστό του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη, με αντίπαλο τον ΑΟΝΣ Μίλων. Δύσκολο παιχνίδι και για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτόν. Αλλά ίσως χωρίς άγχος αποδώσουμε καλύτερα και αποκομίσουμε κάτι θετικό (από 1 έως 3 πόντους), έτσι ώστε να μην κάνουμε γιορτές στην 11η θέση (το εν λόγω παιχνίδι είναι το τελευταίο για το 2010, αφού το πρωτάθλημα διακόπτεται και επαναρχίζει στις 8 Ιανουαρίου 2011).

Η Ιστορία με αντίπαλο τον ΑΟΝΣ Μίλων, εκτός έδρας, με την ΑΕΚ αναφερόμενη πρώτη, έχει ως εξής:

Περίοδος 1991-92

Β' Εθνική Κατηγορία

3-0 άνευ αγώνος

Περίοδος 1996-97

Α1 Κατηγορία

3-0

Περίοδος 2005-06

Α2 Κατηγορία

0-3

Περίοδος 2007-08

Α1 Κατηγορία

0-3Σε σύνολο 4 αναμετρήσεων, υπάρχει απόλυτη ισορροπία, αφού έχουμε πετύχει 2 νίκες με σκορ 3-0 και έχουμε ηττηθεί άλλες 2 πάλι με 3-0 σετ. Άρα 2-2 στις νίκες και 6-6 στα σετ.

Στα του “Orient Express”, το οποίο αλλιώς ονομάζεται ΑΕΚ (βόλεϊ γυναικών), κάναμε το 7 στα 7, αφού περάσαμε σα σίφουνας από τη Λάρισα. Αήττητοι, με το απόλυτο στα σετ (21 κερδισμένα), με το απόλυτο στους βαθμούς (πάλι 21), με μόλις 3 χαμένα σετ και με 4 πόντους διαφορά από το δεύτερο, υποδεχόμαστε αύριο στις 3:30 το μεσημέρι, στο κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, τον Πανελλήνιο ΓΣ. Δεν υπάρχει περίπτωση μια σοβαρή ΑΕΚ να αντιμετωπίσει πρόβλημα απέναντι στην ομάδα της Κυψέλης. Αλλά όμως δεν παύει το ματς να είναι επικίνδυνο, αφού ας μην ξεχνάμε ότι ο (κακός φετινός) Παναθηναϊκός, με το ζόρι τους κέρδισε με στην έδρα του με 3-2 σετ (έχανε με 0-2). Πάντως στο ματς αναμένονται πολλοί οπαδοί της ομάδας, αφού εκτός των άλλων, θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της με τα κιτρινόμαυρα, η Βραζιλιάνα Nicolle Del Rio. Η Ιστορία με αντίπαλο τον Πανελλήνιο ΓΣ, εντός έδρας, με την ΑΕΚ αναφερόμενη πρώτη, έχει ως εξής:

Περίοδος 2006-07

Α1 Κατηγορία

1-3

Περίοδος 2007-08

Α1 Κατηγορία

1-3

Δύο αγώνες, δύο ήττες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-3). Καιρός είναι να σπάσουμε τη δυσμενή αυτή παράδοση. Πάμε γερά ρε ΑΕΚάρα…

Φώτης Πάτρα

fapatra@hotmail.com

ΥΓ1: Όσο με πληγώνεις, τόσο με πωρώνεις…

ΥΓ2: Χρόνια πολλά στον κοτσιδομάγειρα αστακών, αλλά και σε όλους τους εορτάζοντες της Οικογένειας. Αλήθεια, γιορτάζει και ο Πα-Νιόνιος αυτές τις μέρες?

ΥΓ3: Φέρτε τα διπλά από τη Θεσσαλονίκη σε ποδόσφαιρο και χάντμπωλ να τρελαθούμε εντελώς.

ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.

ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...

ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ.

ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).

ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…

ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

Σάββατο 11 Δεκ 2010

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν μπήκε το βόλεϊ για τα καλά στην κιτρινόμαυρη ζωή μας, προσπαθούσαμε να κάνουμε πράξη μια από τις αρχές της Οικογένειας, η οποία έλεγε ότι «υποστηρίζουμε και δίνουμε το παρόν εκεί που μας έχει πραγματικά ανάγκη η ΑΕΚ, που δεν πάνε οι πολλοί και που δεν στρέφονται τα φώτα της δημοσιότητας».

Αυτό θα κάνω πράξη σήμερα, έστω και μέσα από τη στήλη. Θα ξεκινήσω από το βόλεϊ ανδρών, το οποίο βρίσκεται στα «τάρταρα» της Α2 Κατηγορίας, μέσα στην ανυποληψία και βιώνοντας τη μοναξιά της κερκίδας. Και όμως, πριν από δύο χρόνια περίπου, ξεκινούσαμε με όνειρα και φιλοδοξίες τη χρονιά (πάλι από την Α2), η οποία στο τέλος μας βρήκε να πανηγυρίζουμε την άνοδό μας στην Α1. Το έχω πει πάλι και θα το ξαναγράψω και τώρα. Πολύ καλά και Άγια κάνει η τωρινή διοίκηση της Μάνας ΑΕΚ, που προσπαθεί να εξαλείψει τα αγωνιστικά χρέη του ΤΑΠ, έστω θυσιάζοντας μία ή δύο επιπλέον χρονιές στην Α2. Καλύτερα έτσι και εξυγιασμένοι, παρά ασανσέρ μεταξύ Α1 και Α2, αλλά με υπέρογκα αυξανόμενα κάθε χρονιά χρέη.

Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα μας θέλει δίπλα της. Αυτή είναι η πιο δύσκολη περίοδος του τμήματος βόλεϊ ανδρών, από την ημέρα που επανιδρύθηκε το 1982. Η 10η θέση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, τα λέει όλα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά τυχόν υποβιβασμός στη Β’ Εθνική θα είναι μεγάλη μαχαιριά για το τμήμα, αλλά και για όσους αγαπούν το σύλλογο. Σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία να σπρώξουμε τους αθλητές μας στη νίκη. Στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής, αντιμετωπίζουμε στις 19:00 στο κλειστό γυμναστήριο του Μενιδίου «Μπ. Χολίδης», τον ΑΟ Οδυσσεύς Ν. Φιλοθέης (με έδρα το Μαρούσι). Με την εν λόγω ομάδα των βορείων προαστίων, στην οποία αγωνίζεται ένας παλιός μας παίκτης, ο Δημήτρης Μανιόπουλος, δεν έχουμε τεθεί ποτέ αντιμέτωποι στο παρελθόν. Απλά έχουμε αντιμετωπίσει παλαιότερα κάποιες άλλες ομάδες από Φιλοθέη και Μαρούσι. Συγκεκριμένα, παίξαμε με τον ΑΟ Φιλοθέης το 1987 (νίκη με 3-0 εκτός έδρας για την Α’ Τοπική Κατηγορία Αθηνών), καθώς και με τον ΑΟ Παράδεισο Αμαρουσίου (νίκη το 1969 για τη Β’ Αθηνών, ήττα με 2-3 το 1994 για την Α2 Κατηγορία και νίκη με 3-1 πάλι για την Α2 και πάντα εκτός έδρας).

Ας ελπίσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αγώνα και να πάρουμε τη νίκη, η οποία είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Στα των γυναικών τώρα, οι Παπαδημητρίου και Μιχαήλ θα μας τρελάνουν εντελώς. Η ομάδα πηγαίνει τρένο (φτου φτου), είναι αήττητη, χωρίς απώλεια βαθμού και με μόλις 3 σετ παθητικό, αλλά οι δύο έφοροι έκαναν την κίνηση ματ. Έφεραν στην ομάδα την 25χρονη Βραζιλιάνα ακραία Nikolle Del Rio, με την οποία πλέον η ομάδα ισχυροποιείται σε μεγάλο βαθμό (όχι ότι πριν δεν ήταν). Σήμερα η ΑΕΚ φαίνεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στην ουραγό ΕΑ Λάρισας. Τα παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας. Με λίγη προσοχή, άλλο ένα τρίποντο θα μπει στο σακούλι μας, αφού η ομάδα του κάμπου δεν είναι τίποτε σπουδαίο και είναι το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Οπότε…ραντεβού την επόμενη αγωνιστική με τον Πανελλήνιο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου θα κάνει ντεμπούτο και το νέο μας μεταγραφικό απόκτημα. Με την ομάδα της ΕΑ Λάρισας, έχουμε αγωνιστεί άλλες δύο φορές σαν αντίπαλοι στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, την περίοδο 2002-03 χάσαμε με 3-1 για το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας (φωτό), ενώ για την Α2 της περιόδου 2005-06, κερδίσαμε με 0-3.

Πάμε γερά μωρή αρρώστεια…

Φώτης Πάτρα

fapatra@hotmail.com

ΥΓ1: Ωραία η βόλτα στο Περιστέρι την περασμένη Κυριακή…με αφετηρία τη γειτονιά μας, τα κατεχόμενα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

ΥΓ2: Πότε θα γίνει η μάζωξη των λίσταρχων?

ΥΓ3: Θα μας τρελλάνει η ομάδα χάντμπωλ. Λέτε?

ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.

ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...

ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ.

ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).

ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…

ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

Σάββατο 04 Δεκ 2010


Νέα νίκη για την ομάδα των γυναικών, νέα ήττα για την ομάδα των ανδρών. Και όπως έγραφα και την προηγούμενη εβδομάδα, βίοι αντίθετοι…

Θα ξεκινήσω από εκεί που δεν στρέφονται τα φώτα της δημοσιότητας, από το βόλεϊ ανδρών δηλαδή. Η ομάδα, δεν κατάφερε να κερδίσει τον ουραγό ΑΣ Κόροιβο Αμαλιάδας και πλέον τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Δυστυχώς από τη φετινή χρονιά δεν προσδοκάμε ανόδους και άλλα τέτοια πανηγύρια, αλλά περιμένουμε απλά να μειωθούν τα χρέη προηγουμένων χρήσεων, έτσι ώστε να εξυγιανθεί το τμήμα και να πάρει το δρόμο της ανόδου και των επιτυχιών. Επόμενος αντίπαλος για την ΑΕΚ είναι ο ΑΜΟ Γαλαξίας. Δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι, αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι ισόβαθμή μας στις θέσεις 7-10, έχοντας 4 βαθμούς (1 νίκη και 3 ήττες). Πρόκειται για μια επικίνδυνη ομάδα, η οποία έχασε από την Παναχαϊκή στην έδρα της στο τάι μπρέικ, ενώ το 2ο σετ απέναντι στον Φοίνικα στη Σύρο, το έχασε στις λεπτομέρειες (με 25-23). Στα αξιοσημείωτα είναι το ότι από τους 15 παίκτες του ρόστερ της, οι 9 έχουν παραμείνει στην ομάδα από την περυσινή χρονιά, πράγμα που δείχνει την ομοιογένειά τους και την συνοχή τους σαν ομάδα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Μίκρας και θα ξεκινήσει σήμερα στις 18:00. Με την ομάδα του ΑΜΟ Γαλαξία, δεν έχουμε ξανασυναντηθεί ποτέ στο παρελθόν και έτσι η σημερινή αναμέτρηση, είναι η πρώτη στην Ιστορία των δύο ομάδων.

Στο τμήμα των γυναικών, το τραίνο σφύριξε 3 φορές στο Κατσάνειο και πέρασε σα σίφουνας από τη Θεσσαλονίκη, επικρατώντας με 3-0 σετ επί του μέχρι τότε αήττητου Ηρακλή. Όσοι πρόλαβαν το 3,40 και το 3,00 που έδινε το διπλό στην Sportingbet, πρέπει να έβγαλαν από τα πλέον ευκολότερα χρήματα της ζωής τους. Η ομάδα αποπνέει μια σοβαρότητα, μια πειθαρχεία και μια σταθερότητα, που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Και αν ρίξουμε μια ματιά δίπλα μας, θα δούμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι σχεδόν διαλυμένος, με την ομάδα να αποσύρεται από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με τις παίκτριές του να απέχουν από προπονήσεις και αγώνες (δεν νομίζω όμως να κάνουν πράξη την τελευταία απειλή τους και να μην αγωνιστούν εναντίον του Πανελληνίου). Πάντως ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι άλλοι, εμείς έχουμε ξεκινήσει καλά και είμαστε από τα φαβορί για τον τίτλο. Μόνο που θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα 6 αγωνιστικές μέχρι να ξεκινήσει το κανονικό πρωτάθλημα, αφού οι αγώνες της Α’ φάσης έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα και δεν μετράνε στη Β’ φάση. Επόμενός μας αντίπαλος η ομάδα του ΓΣ Κερατέας, σε ένα παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 20:30 σήμερα και θα διεξαχθεί στο κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας. Η ομάδα της Ανατολικής Αττικής είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος μέχρι σήμερα, αφού φιγουράρει στην 6η θέση της κατάταξης με 9 βαθμούς, έχοντας 3 νίκες και 2 ήττες. Πήρε σετ από τον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, κέρδισε στην Κυψέλη τον Πανελλήνιο και έχει το απόλυτο στην έδρα της, αφού επικράτησε της ΕΑ Λάρισας και του Πανιωνίου. Απ’ ότι βλέπουμε από τη μέχρι τώρα πορεία της στο πρωτάθλημα είναι μια άκρως επικίνδυνη ομάδα, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και με σεβασμό για να μην πάθουμε καμία πλάκα. Με την ομάδα της Κερατέας, δεν έχουμε ξανασυναντηθεί στο παρελθόν.

Πάντως το Σαββατιάτικό μας απόγευμα θα πρέπει να ξεκινήσει από το κλειστό του Ελληνικού, εκεί όπου η ομάδα μπάσκετ δίνει έναν κρίσιμο αγώνα απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου. Μετά, θα πρέπει να ανηφορίσουμε προς Φιλαδέλφεια μεριά, να πιούμε ένα καφεδάκι και να συμπαρασταθούμε στα κορίτσια μας, που μας προσφέρουν χαρές εδώ και πολύ καιρό. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι ΑΕΚ είναι οτιδήποτε φοράει κιτρινόμαυρα και έχει στο στήθος τον Βυζαντινό Δικέφαλο Αετό σαν έμβλημα.

Φώτης Πάτρα
fapatra@hotmail.com

ΥΓ1: Την Τετάρτη 8/12, στις 9 το βράδυ, θα πρέπει όλοι να παρευρεθούμε στην εκδήλωση που κάνει το τμήμα πιγκ πογκ της ΑΕΚ, στο bar-restaurant Mezzo (25ης Μαρτίου 24, Πλατεία Ροδόπολης). Σκοπός της μάζωξης, είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά αθλητικού εξοπλισμού για την νέα αίθουσα του τμήματος, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΥΓ2: Πρέπει να έχουμε μυαλό και να μην κάνει ο καθένας ότι του κατέβει.

ΥΓ3: Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν αυτές τις μέρες και ειδικά στον αδερφό μου Nίκο στην Πάτρα, αλλά και στον επίσης αδερφό μου Νίκο Romeo.

ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.

ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...

ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ.

ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).

ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…

ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…