Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Σάββατο 12 Νοε 2011



Μπορεί να είμαστε στα μέσα του Νοεμβρίου, αλλά δεν έχουν ξεκινήσει καλά-καλά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των τμημάτων βόλεϊ ανδρών και γυναικών του συλλόγου. Το πρωτάθλημα των γυναικών ξεκίνησε, αλλά μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, διακόπηκε, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων ανά την Ευρώπη και της διεξαγωγής των προολυμπιακών τουρνουά. Η επανέναρξή του θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο, όταν και η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στη Νέα Φιλαδέλφεια, τη φιλόδοξη ομάδα του ΑΟ Μαρκόπουλου. Οι κοριτσάρες μας έχουν κάνει περιπάτους στα δύο πρώτα παιχνίδια, κερδίζοντάς τα με 3-0 και με τις αντιπάλους μας να μην καταφέρνουν να περάσουν τους 20 πόντους σε κανένα από αυτά. Ας ελπίσουμε και σε μια ανάλογη συνέχεια…
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του αντρικού τμήματος, ξεκινούν σήμερα, αφού ξεκινάει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, όπου (δυστυχώς) αγωνίζεται η ομάδα. Η ΑΕΚ θα συμμετάσχει στον 1ο όμιλο (από τους 3 που διεξάγονται) και θα έχει για αντιπάλους τους: ΓΣ Απόλλων Σμύρνης (όπου αγωνίζεται ο επί πολλά χρόνια παίκτης μας και «αιώνιο ταλέντο», Θωμάς Καπίρης), ΑΟ Νέων Αργυρούπολης, Ιωνικός ΑΣ Νέας Φιλαδέλφειας, Πανιώνιος ΓΣΣ, Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου, ΓΑΣ Λέσβου, ΣΦΠ Χανίων και Εθνικός ΟΦΠΦ.
Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενη στήλη, από του χρόνου θα υπάρχουν αναδιοργανώσεις κατηγοριών, με αποτέλεσμα φέτος από τη Β’ Εθνική να ανεβαίνουν 5 ομάδες από τον όμιλό μας, με τις υπόλοιπες 4 να υποβιβάζονται στα τοπικά. Το ρόστερ της ΑΕΚ, αποτελείται από τους: Κώστα Αγγελίδη, Μιχάλη Αλεξανδρόπουλο, Γιάννη Αλεξίου, Σπύρο Αναστασίου, Παναγιώτη Θεοδόση, Νίκο Ιωάννου, Γιώργο Μίχα, Νίκο Νικητάκη, Γιάννη Παπαχρήστο, Βαλάντη Πελτέκη, Γιάννη Χανδρινό και Στάθη Χανδρινό. Προπονητής: Ματθαίος Φορτούνας.
Πάντως η ομάδα κάθε άλλο ομάδα του μέλλοντος δεν είναι, αφού ο μέσος όρος ηλικίας της ανέρχεται στα 31,5 έτη (!!). Ναι καλά διαβάσατε… Τριαντα ένα και μισό (το γράφω και ολογράφως μήπως κανείς νομίσει ότι δε βλέπει καλά). Ποτέ άλλοτε στην Ιστορία μας δεν είχαμε τέτοιον μέσο όρο ηλικίας σε ομάδα και νομίζω ποτέ δεν είχαμε σε κανένα τμήμα της ΑΕΚ. Υπάρχουν ελαφρυντικά γι αυτό, τα οποία είναι τόσο η μεταβατική περίοδος στην οποία βρισκόμαστε (με την άνοδο τόσων ομάδων, θα είναι απίθανο να μην ανεβούμε, ότι ρόστερ και να είχαμε), καθώς επίσης και η έλλειψη γηπέδων, άρα και υποδομών, που δεν μας επιτρέπει να καλλιεργήσουμε ακαδημίες και να βγάλουμε παίκτες από τα σπλάχνα μας.
Πρεμιέρα λοιπόν σήμερα στη Β’ Εθνική ανδρών, με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει στην έδρα της (στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας, στις 21:00), τον ΑΟ Νέων Αργυρούπολης. Προϊστορία αγώνων υπάρχει με την εν λόγω ομάδα. Πρέπει να πάμε όμως πίσω στις αρχές της δεκαετίας του ’80 για να την αναζητήσουμε, όταν συμμετείχαμε στο Πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας Αθηνών, λίγα μόλις χρόνια μετά την επανίδρυση του τμήματος. Βλέπετε η ομάδα της Αργυρούπολης έκανε κάποια βήματα προόδου προς τα πάνω, εν αντιθέσει με τη βουτιά που κάναμε εμείς. Έτσι λοιπόν, η προϊστορία με τον ΑΟΝ Αργυρούπολης, εντός έδρας, με την ΑΕΚ αναφερόμενη πρώτη, έχει ως εξής:

Περίοδος 1983-84                Γ’ Αθηνών                  3-1
Περίοδος 1984-85                Β' Αθηνών                  ???
Περίοδος 1985-86                Β’ Αθηνών                  3-0

Ας ελπίσουμε ότι θα ξεκινήσουμε με το δεξί τις υποχρεώσεις μας, αν και εδώ που τα λέμε, δεν θέλω κάτι αντίθετο, ούτε που να το σκέφτομαι. Πάντως από τα φιλικά, τα μηνύματα είναι άκρως ενθαρρυντικά, αλλά όλα αυτά θα τα δούμε στο παρκέ.
Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε αδέρφια. Και όλοι κοντά στην ΑΕΚάρα μας. Παντού, σε όλα τα αθλήματα, ψυχοραγούμε. Τι έμεινε? Μόνο ο κόσμος. Εμείς εδώ θα είμαστε και στα εύκολα και στα δύσκολα. Άλλωστε, το λέει και το συνθηματάκι: «ΑΕΚ στα εύκολα, ΑΕΚάρα στα δύσκολα». Να είσαστε όλοι καλά…

Φώτης Πάτρα

ΥΓ1:  Αδερφέ μου Χρήστο (Ορεστιάδα), με το καλό η επιστροφή στην πατρίδα. Εύχομαι να τα ξαναπούμε σύντομα από κοντά.
ΥΓ2:  Πάντως αυτή η αγορά των διαρκείας για τη Μάνα ΑΕΚ, δια μέσω της Μαμάς και δε συμμαζεύεται, έχει πολύ γέλιο… Σήμερα, αισίως συμπληρώνονται 33 μέρες από τότε που προσπαθώ να πάρω 20 κομμάτια, για να τα διαθέσω σε φίλους και γνωστούς, που από το υστέρημά τους θα σκάσουν ένα 50ρικο. Άντε να δούμε πόσο θα περιμένω ακόμα. Σαν κάτι να μην πάει καλά...
ΥΓ3: Βασίλισσά μου άντεξε… ένα κακό όνειρο είναι και θα περάσει…
ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.
ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...
ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ. 
ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/.  Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).
ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…
ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου