Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Κυριακή 20 Νοε 2011



Πρώτη φορά όσο καιρό γράφω αυτή τη στήλη, είτε για τον πολυαγαπημένο μας «Δικέφαλο», είτε για το ΑΕΚ-live, κάθομαι να γράψω μετά από τη διεξαγωγή των αγώνων βόλεϊ και όχι πριν από αυτούς. Βλέπετε καμιά φορά, ο χρόνος δεν μας φτάνει και οι υποχρεώσεις είναι τέτοιες, που δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε αυτό που πρέπει στην ώρα που πρέπει. Όπως έχω αναφέρει και άλλες φορές κατά το παρελθόν, δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, δεν αμείβομαι για αυτό που κάνω και απλά το κάνω μόνο όταν έχω να γράψω κάτι και φυσικά μόνο όταν το νιώθω. Αλλιώς δεν έχει νόημα.
Πριν από λίγη ώρα επέστρεψα από το κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, εκεί όπου οι κοριτσάρες μας πάτησαν τον ΑΟ Μαρκόπουλο με 3-0 σετ και μάλιστα χωρίς σε κανένα από αυτά οι αντίπαλές μας να ξεπεράσουν τους 20 πόντους. Αυτό γίνεται για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι, αφού και τα 3 τα έχουμε κερδίσει με 3-0 σετ, από τα οποία σε κανένα δεν δεχτήκαμε περισσότερους από 19 πόντους. Αυτό μπορεί να μην λέει και τίποτε, μπορεί όμως να λέει πολλά. Ίσως δείχνει ότι η ομάδα είναι πολύ δυνατή ή ότι αντιμετωπίζει όλα τα παιχνίδια (ανεξάρτητα με τη δυναμικότητα του αντιπάλου), με την απαιτούμενη σοβαρότητα και προσοχή. Ήδη έχουμε εγκατασταθεί στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον πάμε να αντιμετωπίσουμε σαν πρωτοπόροι τα γατάκια της Νέας Σμύρνης την επόμενη αγωνιστική, με φόντο την αναμέτρηση των απαταιωνίων γαυροβάζελων, που θα φαγωθούν μεταξύ τους.
Το παιχνίδι με το Μαρκόπουλο, ήταν εξ αρχής ντέρμπυ, αλλά αυτό δεν φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Μπορεί η ομάδα των Μεσογείων να ξεκινούσε καλά (και στα 3 σετ προηγούταν στην αρχή), αλλά στη συνέχεια η ΑΕΚ ήταν πιο αποτελεσματική, έκανε ένα ξέσπασμα και η σεμνή τελετή ελάμβανε τέλος. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι, για να δούμε την ΑΕΚάρα μας στην κορυφή του Πρωταθλήματος, εκεί όπου της αξίζει να βρίσκεται.
Στους άνδρες, η ομάδα έκανε το 2 στα 2, αφού επικράτησε επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο κλειστό γυμναστήριο της Ριζούπολης, με 3-0 σετ και μάλιστα αρκετά εύκολα. Έτσι, συνεχίζει να υπομένει το μαρτύριο που λέγεται «Β’ Εθνική» και το οποίο λήγει την άνοιξη του 2012. Ο στόχος της ανόδου δεν πρέπει καν να αναφέρεται από κανέναν, αφού από τις 9 ομάδες, ανεβαίνουν οι 5 στην Α2 κατηγορία. Το πολύ-πολύ να τίθεται σαν στόχος η κατάκτηση της 1ης θέσης και τίποτε άλλο. Βέβαια, μετά θα ξεκινήσει άλλο ένα μαρτύριο, αυτό της Α2 κατηγορίας, αλλά είπαμε… Ας όψονται όλοι αυτοί που φρόντισαν ώστε η «ΑΕΚ της καρδιάς» μας να είναι καταχρεωμένη και να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Υπομονή δυό-τρία χρονάκια ακόμα…
Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω την απογοήτευση που ένιωσα για το πρόσωπο του Δημήτρη Παπασταύρου, πρώην παράγοντα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, ύστερα από την αποκάλυψη του AEK-live, σχετικά με την πλαστογράφηση που πραγματοποίησε έτσι ώστε να εξασφαλίσει, για λογαριασμό τρίτων, προσκλήσεις για το παιχνίδι του Champions League, μεταξύ της Napoli και της Manchester City, χρησιμοποιώντας το επίσημο επιστολόχαρτο και τη σφραγίδα της Μάνας ΑΕΚ. Σίγουρα θα πρέπει να δοθούν κάποιες εξηγήσεις από μέρους του. Και πραγματικά αισθάνομαι εξαιρετικά ευτυχής, που εξαφανίστηκαν από την ΑΕΚ όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι παράγοντες, που χρόνια τώρα ρουφούσαν το αίμα της ΑΕΚ. Δυστυχώς, δεν είχα σαν έναν από αυτούς τον Παπασταύρου. Αλλά μετά την παραπάνω πράξη του (η οποία είναι επιβεβαιωμένο ότι ισχύει), πλέον έχασα πάσα ιδέα. Τα μάτια μας ανοιχτά αδέρφια. Και όλοι κοντά στην ΑΕΚάρα μας, όπου και αν αυτή αγωνίζεται. Α, και όποιος δεν έχει πάρει διαρκείας της Ερασιτεχνικής και θέλει να βοηθήσει, ας μου στείλει ένα e-mail ή ας με πάρει ένα τηλέφωνο. Πάμε γερά ΑΕΚάρα μου…

Φώτης Πάτρα

ΥΓ1: Νίκο (Νέα Φιλαδέλφεια) με το καλό και πάλι κοντά μας. Μια περιπέτεια ήταν και θα περάσει… Σιδερένιος αδερφέ…
ΥΓ2: Χρόνια πολλά σε ένα από τα πιο δυνατά club της Μαμάς στην επαρχία, σε αυτό του Ηρακλείου Κρήτης. Και του χρόνου στα 21 χρόνια, θα γίνει της πουτάνας…
ΥΓ3: Μεγάλη νίκη για τη Βασίλισσα. Κράτα Βασίλισσά μου… θα ξανανέβεις στο θρόνο σου.
ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.
ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...
ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ. 
ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/.  Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).
ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…
ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου