Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Σάββατο 26 Νοε 2011



Επανέρχομαι στα καθιερωμένα, δηλαδή να γράφω τη στήλη πριν από την έναρξη των αγώνων βόλεϊ και όχι μετά τη λήξη τους, όπως έκανα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ξεκινώντας από το πρώτο χρονικά παιχνίδι, αυτό των γυναικών, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο ΓΣΣ, σε ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της οδού Αρτάκης στη Νέα Σμύρνη, με ώρα έναρξης την 15:00. Σαφώς και δεν υπάρχει περίπτωση να απειληθούμε από το μισητό κομπλεξικό συνοικιακό σωματείο της Νέας Σμύρνης, αρκεί να επιδείξουμε τη δέουσα σοβαρότητα. Τότε το 3-0 θα έρθει εύκολα και το μόνο που θα απομένει, είναι να δούμε αν θα συνεχιστεί το σερί του να μην περνούν οι αντίπαλοί μας τους 20 πόντους στα σετ. Η Ιστορία στα ματς του Πανιωνίου ΓΣΣ με την ΑΕΚ (εκτός έδρας), με τον «Δικέφαλο» να αναφέρεται πρώτος, έχει ως εξής:

2005-06
Α2 Κατηγορία
3-1
2007-08
Α1 Κατηγορία
0-3
2010-11
Α1 Κατηγορία
3-1

Σε σύνολο λοιπόν 3 αναμετρήσεων, υπερέχουμε τόσο σε νίκες (2-1), όσο και σε σετ (6-5). Οπότε πάμε να νικήσουμε, για να διατηρήσουμε την καλή παράδοση που έχουμε με τα γατάκια και να τους αφήσουμε να παλεύουν στον πάτο της βαθμολογίας.
Ο αγώνας πάντως θα είναι μια πρόβα τζενεράλε ενόψει του αγώνα της Τρίτης 29/11, για το ευρωπαϊκό κύπελλο της CEV. Η ΑΕΚ θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην Ιστορία της σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση και θα αντιμετωπίσει, για τη φάση των «32», τη Vizura Beograd (Σερβία). Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:00, στο κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας. Το σύστημα διεξαγωγής του CEV Cup, έχει ως εξής: μετά τη διεξαγωγή των γύρων των 32, 16 και 8 ομάδων, λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση και οι 4 ομάδες που αποκλείστηκαν από τα προημιτελικά του Champions League, οπότε τότε οι ομάδες ξαναγίνονται 8, για να φτάσουμε μετά μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Δεν υπάρχουν όμιλοι σε καμία φάση του CEV Cup και όλα τα παιχνίδια είναι διπλά (εντός και εκτός έδρας), συμπεριλαμβανομένου και του τελικού. Θα μου πείτε γιατί τα αναφέρεις όλα αυτά? Υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε έως το τέλος? Καταρχήν, εκτός της κλισέ έκφρασης ότι «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία», να θυμίσω το παράδειγμα της ανδρικής ομάδας, όταν στην πρώτη (και μοναδική της μέχρι σήμερα) παρουσία σε ευρωπαϊκό κύπελλο, έφτασε μέχρι την 3η θέση στο final-4 του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 2000. Οπότε όλα γίνονται. Αρκεί να υπάρχει πίστη και προσήλωση στον στόχο.
Περνώντας στην αντρική ομάδα, θα αντιμετωπίσουμε σήμερα στις 17:30 το απόγευμα την ΓΕ Ηρακλείου, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Μενιδίου «Μπ. Χολίδης» (παίζουμε εκτός έδρας τυπικά, αφού από φέτος δεν χρησιμοποιούμε το εν λόγω γήπεδο σαν έδρα, αλλά το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Φιλαδέλφειας). Η ομάδα έχει κάνει καλό ξεκίνημα, έχει πετύχει το δύο στα δύο και πρέπει όλοι να έχουν ένα πράγμα στο μυαλό τους. Άνοδος ως 1οι στην κατάταξη και μάλιστα αήττητοι. Με τίποτε άλλο δε συμβιβάζομαι λιγότερο. Πείτε ότι θέλετε, αλλά είμαστε η ΑΕΚ. Δεν μας αξίζει η κατηγορία που αγωνιζόμαστε και πρέπει όλοι όσοι φοράνε τη κιτρινόμαυρη φανέλα με τον βυζαντινό Δικέφαλο Αετό στο στήθος, να ξέρουν που παίζουν και τι αυτή πρεσβεύει. Με τον σημερινό μας αντίπαλο, δεν έχουμε τεθεί αντιμέτωποι ποτέ στο παρελθόν, οπότε αυτή θα είναι η πρώτη μεταξύ μας αναμέτρηση.
Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ και στο θέμα που προέκυψε την περασμένη εβδομάδα, με τις προσκλήσεις που φαίνεται ότι ζήτησε ο πρώην παράγοντας της ερασιτεχνικής κ Παπασταύρου, από την ιταλική Napoli, για λογαριασμό των κκ Κανδύλη και Κανετάκη, χρησιμοποιώντας το επίσημο επιστολόχαρτο και τη σφραγίδα του σωματείου. Εγώ από τη μεριά μου πιστεύω ότι συμβαίνουν δύο πράγματα: ή ότι ο Παπασταύρου χάζεψε και τρελάθηκε (μαζί και τα δύο), για να πράξει κάτι τέτοιο ή ότι του έχουν στήσει κάποιοι (εν αγνοία του), μια πολύ καλά στημένη πλεκτάνη. Πιο πολύ κλίνω προς τη δεύτερη εκδοχή. Το θέμα είναι να ξεσκεπαστούν οι ένοχοι και να παραδοθούν στον κόσμο της ΑΕΚ για να τους κρίνει. Τώρα κατά πόσον μπορεί όλο αυτό να ξεκαθαρίσει, δεν ξέρω, εκείνο που ξέρω είναι ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδι στην πλάτη της ΑΕΚ και μάλιστα εν αγνοία των διοικούντων της. Σίγουρα θα πρέπει να δώσουν κάποιες εξηγήσεις και οι κκ Κανδύλης και Κανετάκης, η σιωπή των οποίων (εμένα προσωπικά), δεν μου αρέσει καθόλου. Πάντως το θέμα έχει πολύ δρόμο ακόμα και δεν θα μείνει έτσι. Και επειδή προσωπικά ξέρω τον Παπασταύρου πάνω από 15 χρόνια, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έκανε κάτι τέτοιο. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε. Πάντως με την ΑΕΚ, δεν θα παίξει κανείς (ειδικά με την ερασιτεχνική, που έχουμε τη θεσμική δύναμη πλέον να την προστατεύσουμε).
Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε αδέρφια. Θα κάνω μια προσπάθεια μήπως μπω στο (κεκλεισμένων των θυρών) αγώνα του μπάσκετ. Αλλιώς, το Μενίδι είναι δίπλα.
ΑΕΚάρα για πάντα…

Φώτης Πάτρα

ΥΓ1: Βραδιά Ηρώων στο Ηράκλειο την περασμένη εβδομάδα. Κρατάτε γερά αδέρφια…
ΥΓ2: Ευχαριστούμε τα αδέρφια μας της Marseille…Και στη Γαλλία, μόνο μια ομάδα υπάρχει...
ΥΓ3: Νικολάκη, ωραίες νοσοκόμες έχεις τριγύρω σου. Γι’ αυτό το καθυστερείς να βγεις ρε μπαγάσα?
ΥΓ4: Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.
ΥΓ5: Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...
ΥΓ6: Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ. 
ΥΓ7: Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/.  Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).
ΥΓ8: Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…
ΥΓ9: Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου