Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Κυριακή 13 Οκτ 2013



Ξεκίνησαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας βόλεϊ ανδρών με μια μεγάλη επιτυχία και μάλιστα ιστορική. Και αυτό γιατί είναι η 1η φορά σε επίσημο παιχνίδι που κερδίζουμε τον Ολυμπιακό, αφού το καλύτερο μέχρι τώρα αποτέλεσμα ήταν η ήττα με 2-3 σετ. Μπορεί η νίκη μας να αφορά τον θεσμό του League Cup, αλλά δεν παύει να είναι μια επίσημη υποχρέωση και μάλιστα σε παιχνίδι εκτός έδρας. Συνολικά, με αντίπαλο τους Πειραιώτες, έχουμε αγωνιστεί 22 φορές στο Πρωτάθλημα και έχουμε 14 ήττες με 3-0 σκορ, 6 με 3-1 και 2 με 3-2. Αν βάλουμε μέσα και τις 2 ήττες στο κύπελλο (με 3-0 άνευ αγώνα και με 3-1 στον τελικό της Δράμας), καταλαβαίνουμε πόσο ιστορική είναι η νίκη μας, η οποία είναι ίσως είναι καλός οιωνός και προάγγελος του ¨ερχόμαστε¨. Ξέρουν οι αντίπαλοί μας τι εννοούμε…
Πλέον μετά την εν λόγω νίκη μας και σε συνδυασμό με την νίκη της Κηφισιάς επί του Ολυμπιακού, ο αγώνας με την ομάδα των βορείων προαστίων είναι εξαιρετικά κρίσιμος (δεν έχει ορισθεί ακόμα από την Ομοσπονδία). Με νίκη 3-1 ή 3-0, περνάμε στο final-4 της διοργάνωσης, ενώ με νίκη 3-2, θα χρειαστούμε άλλον έναν πόντο με τον Παναθηναϊκό για να περάσουμε. Φυσικά, με οποιαδήποτε ήττα, αποκλειόμαστε από την επόμενη φάση, ανεξάρτητα του τι θα κάνουμε στο ματς με τους πράσινους. Θα είναι η 1η φορά στην Ιστορία μας που θα περάσουμε σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης μετά το 2007 και το final-4 του Κυπέλλου στην Πάτρα. Ήδη στους «4» του League Cup έχουν προκριθεί η Λαμία, ο Φοίνικας Σύρου και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, είναι μεγάλη η ευκαιρία μας για διάκριση.
Στα του Πρωταθλήματος, αντιμετωπίζουμε σήμερα στο κλειστό της Βόχας, στις 16:00, με τηλεοπτική μετάδοση από το ΝS2, τον ΓΑΣ Παμβοχαϊκό, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Μιας διοργάνωσης που ξεκίνησε με εκπλήξεις (νίκη Κηφισιάς επί Φοίνικα, Εθνικού Αλεξ. επί Άρη και Παναχαϊκής επί Παναθηναϊκού) και που αναμένεται αμφίρροπη, αφού όλες οι ομάδες βράζουν πάνω κάτω στο ίδιο καζάνι. Αν και είναι εξαιρετικά νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη, θα πω ότι έχουμε τις δυνατότητες να τερματίσουμε σε μια θέση από την 4η έως και την 6η. Νομίζω ότι σίγουρα δεν θα κινδυνεύσουμε, αλλά το ταβάνι μας θα είναι η είσοδος στην 4άδα. Μακάρι να διαψευστώ ευχάριστα, ως προς το θέμα της 4άδας και να πάρουμε το Πρωτάθλημα. Μακάρι… Πάντως στις τάξεις μας έχουμε αθλητές εγνωσμένης αξίας και μάλιστα αρκετά έμπειρους. Αν υπάρξει διοικητική σταθερότητα, τότε νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Με αντίπαλο τον Παμβοχαϊκό έχουμε συναντηθεί άλλη μία φορά στο παρελθόν, την περίοδο 2010-11 στην Α2 Κατηγορία, όταν και ηττηθήκαμε εντός και εκτός με το ίδιο σκορ (3-1). Φυσικά η χρονιά εκείνη ήταν «μαύρη» για εμάς, αφού υποβιβαστήκαμε στη Β’ Εθνική, ενώ η ομάδα της Κορινθίας τότε άρχισε να ανεβαίνει αγωνιστικά και να δηλώνει «παρούσα» στα μεγάλα σαλόνια.
Σχετικά με τα αγωνιστικά νέα των γυναικών, κανονικά έπρεπε να έχουμε και εδώ πρεμιέρα, αλλά αναβλήθηκε όλη η 1η αγωνιστική μετά το μπάχαλο που επικρατεί με τα κλειστά γυμναστήρια και τις μη αδειοδοτήσεις τους για την τέλεση αγώνων. Ας ελπίσουμε να λυθεί το πρόβλημα και να ξεκινήσουν οι αγώνες την επόμενη εβδομάδα.
Πάμε γερά ΑΕΚάρα μου… Γερά σε όλα τα μέτωπα. Ήδη στο χάντμπωλ κάναμε το 1ο σημαντικό βήμα (με την εκτός έδρας νίκη επί του Διομήδη), ενώ και στο μπάσκετ ξεκινήσαμε καλά με νίκη στην πρεμιέρα επί του ΟΦΗ. Στο ποδόσφαιρο δεν σχολιάζω για το που θα παίζουμε του χρόνου, ενώ και ο Ναός μας αρχίζει να αχνοφαίνεται στο βάθος… ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!

Φώτης Πάτρα

ΥΓ1:   Καλό ταξίδι Παγκόσμιε! Δίνετέ του την μπάλα, τους παίζει όπως θέλει αυτός...
ΥΓ2: Η χαρά μου που κρατούσα και πάλι στα χέρια μου τον «Δικέφαλο» ήταν απερίγραπτη… Τι καλύτερο από πρωινό Σαββατιάτικο καφεδάκι σε συνδυασμό με την ανάγνωση του «Ευαγγελίου» μας?
ΥΓ3:  Αυτοί εκεί στον Περισσό έχουν βαλθεί να μείνουν άστεγοι… Όχι τίποτε άλλο, αλλά μας λείπουν χώροι για να στεγάσουμε μερικά τμήματα ακόμα. Για βουλώστε το λοιπόν και αφήστε το γήπεδο στην άκρη…

ΥΓ4:  ΑΕΚάρα για Πάντα – Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου