Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σάββατο 10 Δεκ 2011



Συνεχίζει την αήττητη πορεία του το τραίνο που λέγεται «γυναικείο βόλεϊ» της ΑΕΚ. Μετά τον Ολυμπιακό, ο οποίος υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Δικεφάλου, ήρθε και ο αποκλεισμός της Vizoura, για να ολοκληρώσει μια εκπληκτική εβδομάδα. Πλέον η προσοχή μας είναι στραμένη στο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό, το οποίο θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς, τη Δευτέρα 12/12 και ώρα 17:00, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας γυναικών. Πρόκειται για σαφώς το πιο δύσκολο παιχνίδι της 1ης φάσης του πρωταθλήματος. Με νίκη, θα κάνουμε το πλέον αποφασιτικό βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, αφού μετά, το πρόγραμμά μας είναι εξαιρετικά βατό και αποκλείεται να κάνουμε κάποια γκέλα. Και όπως έχω ξαναγράψει, αν κερδίσουμε τους βάζελους με καθαρό σκορ (3-1 ή 3-0) και αυτοί χάσουν επίσης καθαρά στο Μαρκόπουλο, τότε θα αποκτήσουμε αβαντάζ 3 βαθμών στη Β’ φάση, που σημαίνει ότι θα έχουμε για τα καλά το πάνω χέρι. Η Ιστορία των αγώνων μας με τον Παναθηναϊκό ΑΟ (εκτός έδρας), είναι απογοητευτική. Δεν τον έχουμε κερδίσει ποτέ και η πρώτη φορά που παλέψαμε και που τα παιχνίδια ήταν ντέρμπυ, όπως επιτάσουν τα ονόματα των δύο συλλόγων, ήταν πέρυσι, όταν και χάσαμε με 3-2 (στην κανονική διάρκεια) και 3-1 στα play offs. Συνολικά έχουμε 4 ήττες σε 4 παιχνίδια, με τα σετ να είναι 3-12 εις βάρος μας.

2006-07
Α1 Κατηγoρία
0-3
2007-08
Α1 Κατηγορία
0-3
2010-11
Α1 Κατηγορία
2-3
Play offs
1-3

Στα ευρωπαϊκά σαλόνια, η ΑΕΚ για τη διοργάνωση του CEV Cup, απέκλεισε τη Vizura, επικρατώντας και μέσα στο Βελιγράδι με σκορ 3-1 και πλέον θα τεθεί αντιμέτωπη της Ελβετικής Sagres VBC NUC. Μάλλον είμαστε το φαβορί της εν λόγω αναμέτρησης και με δεδομένο ότι το 1ο ματς θα γίνει στην Αθήνα, ίσως έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα. Αλλά έχουμε καιρό να συζητήσουμε για τα ευρωπαϊκά ματς. Ας κερδίσουμε τον βάζελο και εδώ είμαστε…
Στα του αντρικού τμήματος, μετά το νικηφόρο πέρασμά μας από τη Μυτιλήνη, όπου ο κόσμος μας έδωσε βροντερό παρών, σειρά έχει ο πιο δυνατός αντίπαλός μας (κατά πως φαίνεται), στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, για την 5η αγωνιστική θα αντιμετωπίσουμε σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Φιλαδέλφειας, τον τοπικό Ιωνικό ΝΦ, σε παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 21:00. Η αντίπαλος ομάδα είναι στη 2η θέση της βαθμολογίας με 8β (έχει ήδη κάνει το ρεπό της), με εμάς να είμαστε στην 1η θέση με 12β (με ένα παιχνίδι περισσότερο). Άρα, με νίκη θα ξεφύγουμε κατά 4 πόντους και πλέον ο δρόμος για την κατάκτηση της 1ης θέσης θα είναι ανοικτός. Μετά το παιχνίδι με τα Γιάννενα στο ΟΑΚΑ, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο κλειστό της εθνικής οδού, για να βρεθούμε κοντά στην ΑΕΚ της καρδιάς.
Με τον ΑΣ Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας είμαστε παλαιοί γνώριμοι, αφού έχουμε συναντηθεί 5 φορές στο παρελθόν (στην έδρα μας). Συνολικά έχουμε πετύχει 2 νίκες και έχουμε ηττηθεί 3 φορές, με τα σετ να είναι εις βάρος μας, με 9-11.

1992-93
Α2 Κατηγορία
0-3
1994-95
Α1 Κατηγορία
3-0
1995-96
Α2 Κατηγορία
2-3
2002-03
Α2 Κατηγορία
1-3
2001-02
Α1 Κατηγορία
3-2

Πάμε γερά ρε ΑΕΚάρα. Πάμε πάλι (για 3ο σερί Σαββατοκύριακο), για το απόλυτο στις νίκες.

Φώτης Πάτρα

ΥΓ1:  Ε ρε μπάχαλο… Κρίμα…
ΥΓ2:  Μπράβο στ’ αδέρφια μας που έδωσαν το παρών στη Μυτιλήνη.
ΥΓ3:  Όλοι ΟΑΚΑ σήμερα…
ΥΓ4:  Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.
ΥΓ5:  Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...
ΥΓ6:  Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ. 
ΥΓ7:  Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/.  Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).
ΥΓ8:  Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…
ΥΓ9:  Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου