Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Σάββατο 17 Δεκ 2011



Το τραίνο συνεχίζει την πορεία του. Νίκες παντού και έτσι πρέπει και θα συνεχίσουμε και αυτό το Σαββατοκύριακο. Η γυναικεία ομάδα πέρασε από το κλειστό του Μετς, επικρατώντας με 3-1 σετ του Παναθηναϊκού και πλέον πήρε κεφάλι και πλεονέκτημα στη βαθμολογία της 2ης φάσης. Αν υποθέσουμε ότι καμία από τις διεκδικήτριες του φετινού τίτλου δεν θα έχει απώλειες στις επόμενες 5 αγωνιστικές (με δεδομένο ότι έχουν παίξει μεταξύ τους), η βαθμολογία της 2ης φάσης θα είχε ως εξής: ΑΕΚ 17, Παναθηναϊκός 15, Ολυμπιακός 14 και Μαρκόπουλο 12. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, πρώτα μετράει το αν έχει στρογγυλοποιηθεί (προς τα πάνω) η βαθμολογία της 1ης φάσης, μετά τη διαίρεσή της με το 2 και μετά μετράνε οι μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν αγώνες. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά κάναμε ήδη το πρώτο βήμα και δείξαμε σε όλους ποιος θα είναι το αφεντικό φέτος. Σήμερα, στις 18:00, η γυναικεία ομάδα αγωνίζεται στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής εντός έδρας, στο κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, με αντίπαλο τον ουραγό και μάλλον από τώρα υποβιβασμένο Πανελλήνιο ΓΣ. Κατά τα φαινόμενα, πρόκειται για έναν πολύ εύκολο αγώνα, αφού θα πρέπει και εγώ δεν ξέρω τι να γίνει για να χάσουμε έστω και ένα σετ. Πάντα λέω αι γράφω για τα περί σοβαρότητας και προσοχής και άλλα τέτοια, αλλά με τόση διαφορά δυναμικότητας και στο χαβαλέ να το ρίξεις, πάλι θα κερδίσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Πανελλήνιος ακόμα δεν έχει κερδίσει κάποιο σετ (έχει παθητικό 0-18), ενώ σε κανένα από αυτά δεν έχει ξεπεράσει τους 20 πόντους. Σε 3 μάλιστα από αυτά, δεν ξεπέρασε ούτε τους 10. Τα συμπεράσματα δικά σας. Όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν προλαβαίνουμε να πάμε στον Ιωνικό στο καπάκι μετά τη Ζοφριά, αφού υπολογίζω ότι σε κανά 45λεπτο θα έχουμε ξεμπερδέψει. Στις προηγούμενες αναμετρήσεις μας με τον Πανελλήνιο ΓΣ, έχουμε 2 ήττες και 1 νίκη, με τα σετ να είναι εις βάρος μας με 5-6. Καιρός είναι να ισοφαρίσουμε στις νίκες και να περάσουμε μπροστά στα σετ. Αναλυτικά:
 
2006-07
Α1 Κατηγορία
1-3
2007-08
Α1 Κατηγορία
1-3
2010-11
Α1 Κατηγορία
3-0
  
Στους άντρες, δίνουμε ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι αυτή τη βδομάδα, με αντίπαλο τον Εθνικό Πειραιά. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, στο κλειστό γυμναστήριο «Π. Σαλπέας», στο Χατζηκυριάκειο, με ώρα έναρξης 20:00. Ο Εθνικός βρίσκεται ισόβαθμος με τον Ιωνικό ΝΦ και τα Χανιά στη 2η θέση της κατάταξης (με 7 βαθμούς διαφορά από εμάς, έχοντας όμως κάνει ήδη το ρεπό του). Με τυχόν νίκη θα εξασφαλίσουμε σε μεγάλο ποσοστό (από τώρα) την 1η θέση, ο οποίος είναι και ο μόνος στόχος μας για φέτος (η άνοδος είναι δεδομένη, αφού ανεβαίνουν οι 5 από τις 9 ομάδες της κατηγορίας, με την 6η να δίνει μπαράζ). Η Ιστορία των αναμετρήσεων με τον Εθνικό είναι πολύ φτωχή (μόλις δύο φορές έχουμε συναντηθεί εκτός έδρας, με μοιρασμένα αποτελέσματα), αλλά ξεκινάει 23 χρόνια πίσω, το 1988, όταν για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είχαμε ηττηθεί με σκορ 3-0. Βέβαια πήραμε την εκδίκησή μας 5 χρόνια μετά, όταν επικρατήσαμε εμείς με 3-0 αυτή τη φορά, σε αγώνα για την Α2 Κατηγορία του 1993. Αναλυτικά:

1987-88
Γ' Εθνική
0-3
1992-93
Α2 Κατηγορία
3-0

Πάμε ρε ΑΕΚάρα μου να συνεχίσουμε με νίκες και αυτό τα Σαββατοκύριακο σε όλα τα ομαδικά σπορ. Μόνοι έτσι ψιλοσκόπελοι, ο Ατρόμητος στο ποδόσφαιρο και το Λαύριο (με σήμα το κομμένο κεφάλι του Gayrou), στο μπάσκετ. Αλλά μπροστά στο μεγαλείο της μεγαλύτερης ομάδας στον κόσμο, όλοι θα υποκλιθούν για μια ακόμα φορά! ΑΕΚάρα παντού…

Φώτης Πάτρα

ΥΓ1:  Χρόνια πολλά στους Διονύση (Σαντορίνη), Διονύση (Τρίπολη), Λευτέρη (Χαλκίδα) και Λευτέρη (Πάτρα). Να είσαστε γεροί και δυνατοί αδέρφια, με την ΑΕΚάρα πάντα στην καρδιά!
ΥΓ2: Πολλά μπράβο σε όσους οργάνωσαν την εκδήλωση σκάκι στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Επίσης, ευχαριστούμε την ΠΑΕ ΑΕΚ και ειδικά την κα Ανθή Παπακώστα, για την χορήγηση του ρουχισμού που προσφέραμε σαν ΑΕΚ στους κρατούμενους.
ΥΓ3:  Και στο Πάντειο χτυπάει η Καρδιά σου ΑΕΚάρα μου…
ΥΓ4:  Επειδή η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τη στήλη θα τη βρείτε και στο διαδίκτυο στο ιστολόγιο: http://gia-tin-AEK-tis-kardias.blogspot.com/.
ΥΓ5:  Καλημέρα ΑΕΚάρα μου...
ΥΓ6:  Ευχαριστώ όσους βοηθάνε (με κάθε τρόπο), το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ. 
ΥΓ7:  Το blog της ομάδας σκάκι της ΑΕΚ είναι: http://aekchessclub.blogspot.com/.  Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το επισκεφθεί κανείς (και ας μην έχει σχέση με το σκάκι).
ΥΓ8:  Όλοι μέλη στην Α.Ε.Κ… Αλλά με τις συνδρομές μας πληρωμένες όμως…
ΥΓ9:  Γήπεδα (ποδοσφαίρου – μπάσκετ – βόλεϊ) στη Νέα Φιλαδέλφεια (Ποδονίφτη)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου