Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Δευτέρα 12 Αυγ 2013



Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την τελευταία φορά που αξιώθηκα να γράψω κειμενάκι για την «ΑΕΚάρα της καρδιάς», για το τμήμα βόλεϊ δηλαδή του συλλόγου. Η αιτία και η αφορμή, για μια ακόμα φορά, δόθηκε από τον αδερφό Νίκο Καρυστινό, που με ένα μήνυμα όλο χαρά μου έλεγε (με ανακούφιση), ότι το ανδρικό τμήμα βόλεϊ θα παίξει τελικά στην Α1. Η αλήθεια είναι ότι χάρηκα πάρα πολύ με αυτή την εξέλιξη, αλλά ταυτόχρονα σκέφτηκα ότι η ομάδα μας έφτασε πολύ χαμηλά, σε όλα τα επίπεδα. Χωρίς γήπεδο, με το ποδόσφαιρο στην Γ’ Εθνική (!), με το μπάσκετ για 3η συνεχή χρονιά εκτός Α1 κατηγορίας (!), με το ανδρικό βόλεϊ να είναι άγνωστο που θα παίξει και με τους οπαδούς μας να ζουν με ελπίδες και με οράματα, με ότι συνεπάγεται αυτό. Βέβαια, τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους και μένει μόνο να κάνουμε υπομονή 2 χρόνια. Με την ανέγερση του γηπέδου μας στα Ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας, είναι σίγουρο ότι η ΑΕΚ θα αλλάξει επίπεδο σε όλα τα τμήματα. Από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο. Υπομονή λοιπόν και στήριξη από τον κόσμο, αυτά χρειάζονται και όλα θα πάνε καλά.
Στα του τμήματος βόλεϊ τώρα, λέω να ξεκινήσω από τη μεγάλη μου καψούρα, το ανδρικό τμήμα. Η συμμετοχή μας στην Α1, αν και δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επίσημα, πέρασε από 40 κύματα. Το χρέος των περίπου 710.000€ (μαζί με τους τόκους) που φέρεται να χρωστάει το τμήμα, για μένα είναι εφικτό να το αντέξει το ΤΑΠ, αρκεί να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου και όχι με τη θηλιά στο λαιμό. Αλλιώς, είναι χρέος δυσβάσταχτο και θα καταστήσει το τμήμα μη λειτουργικό και βιώσιμο. Όπως αναλύθηκε από τη Διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, το ανωτέρω ποσό αφορά σε χρέη 245.000€ για την περίοδο 2002-2008, σε 75.000€ για τη σεζόν 2008-09 (Α2 κατηγορία), σε 330.000€ για τη σεζόν 2009-10 (Α1 κατηγορία) και σε 60.000€ για την περίοδο 2010-13 (Α2 Κατηγορία 2 χρονιές και 1 στη Β’ Εθνική). Αν οι πιστωτές βάλουν νερό στο κρασί τους και η Διοίκηση σταθεί στο ύψος της όσον αφορά τις πληρωμές, είναι σίγουρο ότι το τμήμα πολύ σύντομα θα πρωταγωνιστήσει. Και ειδικά με το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, η κορυφή στην Ελλάδα θα είναι εύκολη υπόθεση.
Στα αγωνιστικά, αν και είναι νωρίς ακόμα, σίγουρα προπονητής μας θα είναι ο Γιώργος Κλαρούδας, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του μετά την επιτυχημένη περσινή χρονιά. Από αθλητές, θα παραμείνουν στην ομάδα οι Ν. Κρέτσης (Π), Η. Παπαδόπουλος (Δ), Ι. Ρουμελιωτάκης (Α), Θ. Καπίρης (Α), Γ. Μιχαλόπουλος (Α) και Ι. Αλεξίου (Α). Επίσης, αποκτήθηκαν οι I. Τοκάνης (Α – από Πανελλήνιο ΓΣ), Κ. Γκούζντα (Λ – από ΓΣ Λαμία) και  Jorge Emilio Moreno PAYAN (A Colombia – από ΑΟΝΣ Μίλων). Φεύγουν οι Γ. Κάπελας (Λ), Μ. Ρουμελιώτης (Λ), Δ. Σασάτης (Κ), Μ. Φραγκιαδάκης (Κ), Ε. Φραγκιαδάκης (Α), Χ. Πελτέκης (Α), Σ. Αναστασίου (Π) και Α. Σαμαντάς (Κ). Πάντως είναι σίγουρο ότι για να σταθεί η ομάδα αξιοπρεπώς στην Α1, χρειάζεται σημαντική ενίσχυση (τουλάχιστον 4-5 μεταγραφές ακόμη). Στόχος μας θα πρέπει να είναι η άνετη παραμονή, η μη δημιουργία νέων χρεών και η αποπληρωμή των όποιων ρυθμίσεων γίνουν για παλαιότερες οφειλές.  
Γενικά είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά και ότι η ΑΕΚάρα θα επιστρέψει εκεί που της αξίζει. Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα πρέπει να χαρεί και ο Πανούλης, ο οποίος μας βλέπει από την Original Παραδείσου.

Φώτης Πάτρα

ΥΓ1: Πολύ θα γούσταρα να ξαναβγάλουμε κουπόνια για την ενίσχυση του ανδρικού τμήματος. Το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν
ΥΓ2: Φαντάζομαι πρεμιέρα στο νέο «Γ. Μόσχος» και ανατριχιάζω…
ΥΓ3: Όσοι μπορούν, ας περάσουν μια βόλτα από τη Δεκελείας για να πάρουν ένα διαρκείας στο βόλεϊ. Συλλεκτικό θα είναι (εκτός των άλλων)
ΥΓ4: Θα ξανάρθουμε παντού…
ΥΓ5: Η φωτό είναι από την καλύτερη σελίδα που υπάρχει στο Fb, αν και το αυθεντικό κουπόνι, μαζί με πολλά άλλα «κειμήλια» του βόλεϊ, υπάρχουν στο πατρικό μου σπίτι στην Πάτρα. Επιφυλάσσομαι για το μέλλον, μιας και το έχω υποσχεθεί στον Κυριάκο Κορυδαλλό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου